yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hwayangjeok / 화양적
#1
Hwayangjeok / 화양적 (Sığır ve Sebze Şişi)

Hwayangjeok, haşlanmış sığır eti ve beş renk malzeme ile; terbiyeli çan çiçeği kökleri, kahverengi meşe mantarı, havuç, salatalık ve yumurta ile şişe geçirilip yapılan bir yemektir. Bu yemeğin birçok farklı tarifi vardır.

Malzemeler

- 100 gr dana eti (yumuşak yeri)
- 15 gr (3 yaprak) kahverengi meşe mantarı
- Baharat sosu

- 18 gr (1 yemek kaşığı) soya sosu
- 6 g (½ yemek kaşığı) şeker
- 2,3 g (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
- 1,4 g (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
- 1 g (½ çay kaşığı) susam tuzu
- 0.3 g (⅛ çay kaşığı) karabiber
- 6.5 g (½ yemek kaşığı) susam yağı
- 2 g (½ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr soyulmuş çan çiçeği kökü
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr (½ adet) salatalık
- 50 gr (½ adet) havuç

- 2 g (½ çay kaşığı) tuz
- 200 gr (1 su bardağı) su
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 180 g (3 adet) yumurta
- 26 gr (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ
- 8 adet şiş
- çam fıstığı suyu

- 9 gr (1 yemek kaşığı) çam fıstığı tozu
- 23 gr (1 ½ yemek kaşığı) çam fıstığı suyu
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz

Porsiyon: 220 g (4 kişilik)
Sıcaklık: 15 ~ 25 ℃
Isı süresi: 13 dakika
Pişirme süresi: 2 saat
Ocak: 30cm lik tava

[Resim: 6b430a.jpg]

ENGLISH

Beef and Vegetables Brochette

Hwayangjeok is a dish made of boiled beef and ingredients in five colors such as seasoned bellflower roots, brown oak mushrooms, carrots, cucumbers and eggs that are then skewered. There are many different kinds of jeok depending on the ingredients.

Ingredients

- 100 g beef (top round)
- 15 g (3 sheets) brown oak mushrooms
- seasoning sauce

- 18 g (1 tbsp) soy sauce
- 6 g (½ tbsp) sugar
- 2.3 g (½ tsp) minced green onion
- 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
- 1 g (½ tsp) sesame salt
- 0.3 g (⅛ tsp) ground black pepper
- 6.5 g (½ tbsp) sesame oil
– 100 g skinned bellflower roots2 g (½ tsp) salt
- 100 g (½ ea) cucumber 1 g (¼ tsp) salt
- 50 g (½ ea) carrot

- 2 g (½ tsp) salt
- 200 g (1 cup) water
– 180 g (3 ea) egg1 g (¼ tsp) salt
- 26 g (1 tbsp) edible oil
- 8 pieces skewers
- pine nuts juice

- 9 g (1 tbsp) pine nuts powder
- 23 g (1½ tbsp) broth
- 1 g (¼ tsp) salt

AMT after cook: 220g(4 portions)
Temp.: 15~25℃
Heat time: 13 min
Cook time: 2 hours
Cooker: 30cm pan

Kaynak / Source
Çeviri / Translate: chae-kyung
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla
#2
Hazırlanışı

1. İlk olarak pamuklu bezler ile sığır etindeki kanı temizleyin. 7 cm'lik geniş ve uzun parçalar halinde dilimleyin, 0.5 cm kalınlığında biraz doğrayın ve ⅔ baharat sosu ile tatlandırın.

2. 1 saat boyunca su içinde mantarı bekletin, saplarından temizleyin. Pamuklu kumaşlar (35 g) ile suyunu silin. Geriye kalan ⅓ baharat sosunu katın ve 1 cm çapında parçalayın. [Fotoğraf 1]

3. Çan çiçeği köklerini iyice yıkayın. 1 cm çapında, 0.6 cm kalınlığında ve 6 cm uzunluğunda (38 g) doğrayın ve 5 dakika boyunca tuz ile karıştırıp bekletin.

4. Havuç ve salatalıkları yıkayın (havuç 30 gr, salatalık 32 g). Çan çiçeği kökleri ile aynı boyutta olacak şekilde doğrayın.

5. Tavada kızartılmış yumurtaları 0.5 cm kalınlığında doğrayın (sarı/beyaz yumurta garnitür için) ve 1 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda kesin.[Fotoğraf 2]

6. Çam fıstığı suyu ile karıştırın.

[Resim: eb0d2c.jpg]

Tarifi

1. Tencereye su dökün ve 2 dakika yüksek ısıda içini ısıtın. Kaynayınca tuz ekleyin. Her dakika sırasıyla çan çiçeği köklerini ve havucu ekleyerek haşlayın. [Fotoğraf 3]

2. Sırasıyla yağ, çan çiçeği kökleri, havuç ve salatalığı 1 dakika boyunca tavada yüksek ısıda pişirin. [Fotoğraf 4]

3. Orta dereceli ateşte, 1 cm çapında ve 6 cm uzunluğunda kesilmiş sığır etlerini 4 dakika boyunca iyice kızartın.

4. 2 dakika boyunca kahverengi meşe mantarını ve yağı tavada orta dereceli ateşte pişirin.

5. Son olarak, hazırladığınız yemekleri renklerine göre şişlere dizin. Yuvarlak bir tabağa yerleştirin ve üzerine çam fıstığı suyu ile bir çizgi çizin. Yemeğiniz hazır. Afiyet olsun.

*İpuçları
- Kızartmadan sonra, sebze renk değişimi önlemek için sebzeler, soğuk bir tabak üzerine yayılmalıdır.
- Çam fıstığı tozu yerine çam fıstığı suyu da serpilebilir.
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla
#3
ENGLISH

Preparation

1. Clean blood of beef with cotton cloths, slice it into 7 cm-wide/long and 0.5 cm-thick, chop them slightly, season with ⅔ of seasoning sauce.

2. Soak mushrooms in water for 1 hour, remove the stems, wipe water with cotton cloths (35 g). Shred into 1 cm-wide and season with the remained ⅓ of seasoning sauce. [Photo 1]

3. Wash the bellflower roots cleanly and cut into 1 cm-wide, 0.6 cm-thick and 6 cm-long (38 g). Marinate with salt for 5 min.

4. Wash carrot and cucumber and cut them into same size of bellflower roots (carrot 30 g, cucumber 32 g). Marinate cucumber with salt for 2 min. wipe water off.

5. Panfry eggs into 0.5 cm-thick for yellow/white egg garnish, and cut into 1 cm-wide and 6 cm-long. [Photo 2]

6. Blend pine nuts juice.

Recipe

1. Pour water in the pot and heat it up for 2 min. on high heat. When it boils, add salt, then scald bellflower roots and carrot respectively for 1 min. each. [Photo 3]

2. Preheat the frying pan and oil, stir-fry bellflower roots, carrot and cucumber respectively for 1 min. each, on high heat. [Photo 4]

3. Preheat the frying pan, lower the heat to medium, fry beef for 4 min. for each side, cut into 1 cm-wide and 6 cm-long.

4. Preheat the frying pan and oil, stir-fry brown oak mushrooms for 2 min. on medium heat.

5. Skewer prepared stuffs, matching color. Place them on a dish roundly and draw a line with pine nuts juice on it. It is ready. Enjoy your meal.

*Tip

1.After frying, vegetables should be spreaded out on a dish and cool to prevent discoloration.
2.Pine nuts powder may be sprinkled instead of pine nuts juice.

Kaynak / Source
Çeviri / Translate: chae-kyung
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla
#4
[Resim: 447767.jpg]

[Resim: eca4db.jpg]

[Resim: c2c8f4.jpg]

[Resim: 0abacc.jpg]
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla
#5
[Resim: 20c255.jpg]

[Resim: bbfdcb.jpg]

[Resim: 5753d3.jpg]
EXO
"Love Me Right"
>> Baekhyun <<

♔ hook blade
Cevapla
#6
Teşekkürler. Smile
[+]

I’ve set myself to become the King of the Pirates
and if I die trying…
then at least I tried!

ㅡ Monkey D. Luffy
www
Cevapla
#7
Tarif için teşekkürler canım. Smile
Cevapla
#8
Hwayangjeok / 화양적

chae-kyung

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld?...e=bookmark
Cevapla
#9
Çok güzel görünüyor, teşekkürler. Smile
[Resim: yrNnla.png]
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi