Hwayangjeok / 화양적 (Sığır ve Sebze Şişi)
Hwayangjeok, haşlanmış sığır eti ve beş renk malzeme ile; terbiyeli çan çiçeği kökleri, kahverengi meşe mantarı, havuç, salatalık ve yumurta ile şişe geçirilip yapılan bir yemektir. Bu yemeğin birçok farklı tarifi vardır.
Malzemeler
- 100 gr dana eti (yumuşak yeri)
- 15 gr (3 yaprak) kahverengi meşe mantarı
- Baharat sosu
- 18 gr (1 yemek kaşığı) soya sosu
- 6 g (½ yemek kaşığı) şeker
- 2,3 g (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
- 1,4 g (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
- 1 g (½ çay kaşığı) susam tuzu
- 0.3 g (⅛ çay kaşığı) karabiber
- 6.5 g (½ yemek kaşığı) susam yağı
- 2 g (½ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr soyulmuş çan çiçeği kökü
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr (½ adet) salatalık
- 50 gr (½ adet) havuç
- 2 g (½ çay kaşığı) tuz
- 200 gr (1 su bardağı) su
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 180 g (3 adet) yumurta
- 26 gr (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ
- 8 adet şiş
- çam fıstığı suyu
- 9 gr (1 yemek kaşığı) çam fıstığı tozu
- 23 gr (1 ½ yemek kaşığı) çam fıstığı suyu
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz
Porsiyon: 220 g (4 kişilik)
Sıcaklık: 15 ~ 25 ℃
Isı süresi: 13 dakika
Pişirme süresi: 2 saat
Ocak: 30cm lik tava
![[Resim: 6b430a.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/6b430a.jpg)
ENGLISH
Beef and Vegetables Brochette
Hwayangjeok is a dish made of boiled beef and ingredients in five colors such as seasoned bellflower roots, brown oak mushrooms, carrots, cucumbers and eggs that are then skewered. There are many different kinds of jeok depending on the ingredients.
Ingredients
- 100 g beef (top round)
- 15 g (3 sheets) brown oak mushrooms
- seasoning sauce
- 18 g (1 tbsp) soy sauce
- 6 g (½ tbsp) sugar
- 2.3 g (½ tsp) minced green onion
- 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
- 1 g (½ tsp) sesame salt
- 0.3 g (⅛ tsp) ground black pepper
- 6.5 g (½ tbsp) sesame oil
– 100 g skinned bellflower roots2 g (½ tsp) salt
- 100 g (½ ea) cucumber 1 g (¼ tsp) salt
- 50 g (½ ea) carrot
- 2 g (½ tsp) salt
- 200 g (1 cup) water
– 180 g (3 ea) egg1 g (¼ tsp) salt
- 26 g (1 tbsp) edible oil
- 8 pieces skewers
- pine nuts juice
- 9 g (1 tbsp) pine nuts powder
- 23 g (1½ tbsp) broth
- 1 g (¼ tsp) salt
AMT after cook: 220g(4 portions)
Temp.: 15~25℃
Heat time: 13 min
Cook time: 2 hours
Cooker: 30cm pan
Kaynak / Source
Çeviri / Translate: chae-kyung
Hwayangjeok, haşlanmış sığır eti ve beş renk malzeme ile; terbiyeli çan çiçeği kökleri, kahverengi meşe mantarı, havuç, salatalık ve yumurta ile şişe geçirilip yapılan bir yemektir. Bu yemeğin birçok farklı tarifi vardır.
Malzemeler
- 100 gr dana eti (yumuşak yeri)
- 15 gr (3 yaprak) kahverengi meşe mantarı
- Baharat sosu
- 18 gr (1 yemek kaşığı) soya sosu
- 6 g (½ yemek kaşığı) şeker
- 2,3 g (½ çay kaşığı) kıyılmış yeşil soğan
- 1,4 g (¼ çay kaşığı) kıyılmış sarımsak
- 1 g (½ çay kaşığı) susam tuzu
- 0.3 g (⅛ çay kaşığı) karabiber
- 6.5 g (½ yemek kaşığı) susam yağı
- 2 g (½ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr soyulmuş çan çiçeği kökü
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 100 gr (½ adet) salatalık
- 50 gr (½ adet) havuç
- 2 g (½ çay kaşığı) tuz
- 200 gr (1 su bardağı) su
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz ile birlikte 180 g (3 adet) yumurta
- 26 gr (1 yemek kaşığı) yemeklik yağ
- 8 adet şiş
- çam fıstığı suyu
- 9 gr (1 yemek kaşığı) çam fıstığı tozu
- 23 gr (1 ½ yemek kaşığı) çam fıstığı suyu
- 1 g (¼ çay kaşığı) tuz
Porsiyon: 220 g (4 kişilik)
Sıcaklık: 15 ~ 25 ℃
Isı süresi: 13 dakika
Pişirme süresi: 2 saat
Ocak: 30cm lik tava
![[Resim: 6b430a.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/537/6b430a.jpg)
ENGLISH
Beef and Vegetables Brochette
Hwayangjeok is a dish made of boiled beef and ingredients in five colors such as seasoned bellflower roots, brown oak mushrooms, carrots, cucumbers and eggs that are then skewered. There are many different kinds of jeok depending on the ingredients.
Ingredients
- 100 g beef (top round)
- 15 g (3 sheets) brown oak mushrooms
- seasoning sauce
- 18 g (1 tbsp) soy sauce
- 6 g (½ tbsp) sugar
- 2.3 g (½ tsp) minced green onion
- 1.4 g (¼ tsp) minced garlic
- 1 g (½ tsp) sesame salt
- 0.3 g (⅛ tsp) ground black pepper
- 6.5 g (½ tbsp) sesame oil
– 100 g skinned bellflower roots2 g (½ tsp) salt
- 100 g (½ ea) cucumber 1 g (¼ tsp) salt
- 50 g (½ ea) carrot
- 2 g (½ tsp) salt
- 200 g (1 cup) water
– 180 g (3 ea) egg1 g (¼ tsp) salt
- 26 g (1 tbsp) edible oil
- 8 pieces skewers
- pine nuts juice
- 9 g (1 tbsp) pine nuts powder
- 23 g (1½ tbsp) broth
- 1 g (¼ tsp) salt
AMT after cook: 220g(4 portions)
Temp.: 15~25℃
Heat time: 13 min
Cook time: 2 hours
Cooker: 30cm pan
Kaynak / Source
Çeviri / Translate: chae-kyung
EXO ♥
"Love Me Right"
>> Baekhyun ♥ <<
♔ hook blade
"Love Me Right"
>> Baekhyun ♥ <<
♔ hook blade