yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hwajeon / 화전 (Sweet Flower Pancake)
#1
Hwajeon / 화전 (Sweet Flower Pancake)

[Resim: pBLmym.jpg]


Hwajeon küçük, tatlı pankek veya ttoek (pirinç keki) dir. Küçük kekler açelya, kasımpatı gibi herhangi yenilebilir bir çiçeğin taç yaprakları ile süslenir. Yapışkan pirinç unu ve geleneksel Kore pişirme yöntemleri ile yapılır. Hwajeon (화전) adını Korece “Çiçek Keki” nden alır. Kore mutfağının vazgeçilmezidir.

Malzemeler:

175 gram pirinç unu
2 çay kaşığı tuz
1 fincan kaynatılmış su
10 adet sarı kasımpatı
10 adet sarı gül
10 adet hünnap meyvesi
50 gram papatya
1 fincan bal
Pişirmek için bir miktar yağ
Damak tadınıza göre içine şekerde ilave edebilirsiniz.

NOT: Kasımpatı ve gül yerine taç yaprakları yenilebilen başka çiçeklerde kullanabilirsiniz. Hünnap meyvesi bulamazsanız hurma (veya sulu olmayan başka bir meyve) da kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:

1. Kaynatılan su (tuzu da bu noktada ilave ediniz.) ile pirinç unu yoğrulur. Hamurun daha düzgün olması için üzerine örtü örülür ve el ile hamur dövülür.
2. Çiçeklerden taç yaprakları ayrılır. Taç yapraklar soğuk suda yıkanır ve kurutulur. Hünnap meyveleri dilimlenir.
3. 0.6cm' ve 5 cm çapında daire olacak şekilde hamurdan şekiller yapılır.
4. Ayıklanmış taç yapraklar, hünnap meyveleri ile hamurun üstünü dekore etmek için kullanılır.
5. Önceden ısıtılmış (içinde bir miktarda yağ koyun, yanmaz tava kullanmanız yararınıza olacaktır. Böylece hamur tavaya yapışmaz.) bir tavada hamurlar kızartılır.
6. Kızarttığınız hwajeon üzerine bal döküp servise sunabilirsiniz.

Hazırlama Süresi: 30 dakika
Servis: 5 kişilik


Çeviri: sunshine

English

Hwajeon is a small, sweet pancake or tteok (rice cake) made of any edible flower petals such as azalea or chrysanthemum and glutinous rice flour, and sugar in Korean cuisine. Its name means "flower cake" in Sino-Korean, and also can be referred to as kkot bukumi, kkot jijimi, kkot darim in native Korean language.


Ingredients:

800g glutinous rice flour
2 tsp. salt
1 1/2 cups boiled water
10 blossoms of yellow chrysanthemums
10 blossoms of yellow roses
10 jujubes
50g crown daisies
1 cup honey
cooking oil

Preparation:

1. Knead the glutinous rice flour with boiled water. Rap it with plastic wrap to make it smoother.
2. Pick petals from blossoms. Wash them in cold water, dry them.
Slice jujubes and roll them up. Pick leaves from crown daisies.
3. Roll out the glutinous rice dough to 0.6cm in thickness, 5cm in diameter.
4. Decorate the top of the dough with petals, jujubes and crown daisies.
5. Pan-fry the dough over low heat.
6. Enjoy the Hwajeon with honey.

Kaynak-Source
Hakkınızı helal edin. ~
Cevapla
#2
Ayy muhtesem görünüyorlar. Biggrin
Tesekkürler Tugba. Smile
Will u be there?
Cevapla
#3
Kekler kadar yapanlari da tatli. Smile
Çok merak ettim lezzetlerini.
Insallah bir gün Kore'yi gidip yiyebiliriz.
Paylasim için tesekkürler.
Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün
www
Cevapla
#4
Ayy çok hos görünüyolar. Tadida güzeldir heralde. Biggrin




Cevapla
#5
Yemeye kiyamaz ki insan. Kore mutfagi da Türk mutfagi gibi oldukça zahmetli, ama yapmasi da bir o kadar zevkli olur. Smile Muhtesem görünüyorlar eminim tadi da öyledir. Smile Tugba abla emegine saglik, yine harika bir paylasim olmus. Smile
İmzanız 400*103 pikselden büyük olduğu için silinmiştir.
Cevapla
#6
Gerçekten harika görünüyorlar. Paylasim için tesekkürler. Smile
İmzanızın boyutu büyük olduğu için silinmiştir.
Cevapla
#7
Bu çiçek kek fikri çok güzelmis. Bende bir deneyeyim. Onay Smile Tabi becerebilirsem. Paylasim için tesekkürler.
www
Cevapla
#8
Biggrin Hepsi nefis gözüküyor. Tanitim için sag ol. Alkis

Just Feel Better
www
Cevapla
#9
Bi kere görüntüsü süper. Tadinin da çok güzel olduguna eminim. Tesekkürler Tugba.

Çok aceleci davranmisim mesaj atmakla. Arkadan gelenler de çoook güzel görünüyormus.....
Cevapla
#10
çok güzel görünüyorlar istahim kabarti
tesekkürlerSmileAllahrazi

Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi