yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
How to Add Variety to Chuseok Rice Cakes
#1
How to Add Variety to Chuseok Rice Cakes

[Resim: lbyQYr.jpg]

Chuseok ya da Kore Şükran Günü'nün önemli noktalarından biri, çeşitli ve değişik dolgulara sahip yapışkan pirinç keklerinin yapılmasıdır.
Geleneksel olarak aileler bu hilal şeklindeki pirinç keklerini dostça sohbet ederek yapmak için oturma odasında toplanırlar.
İşte daha da keyifli bir deneyim kazanmak için uzmanlardan bazı ipuçları.
Kore Kraliyet Tatlı Enstitüsünün başında bulunan Jeong Gil-ja, "Atalarımız, pirinç keki yiyerek, çam ağaçları gibi sabır, iffet, sadakat ve sağlık gibi erdemlerinin geliştirileceğine inanıyordu, bu yüzden beş renkli pirinç keki ilk doğum günü ve doğumun 100. günü hep masada bulundurulurdu" dedi.

İyi görünümlü bir pirinç keki yapabilen kadının iyi bir evlilik yapacağı veya güzel bir çocuk sahibi olacağı ve hatta hamile bir kadının, çiğ pirinç keki yerse kız, eğer çok iyi pişmiş bir pirinç keki yerse erkek çocuğunun olacağına inanılması gibi pirinç keki hakkında pek çok efsane vardır.
"Bu, uzun zamandır pirinç kekinin sıradan insanların günlük hayatlarının ne kadar içinde olduğunu gösteriyor" diye ekliyor Jeong.
Geleneksel bir tarife göre pirinç unu, susam tohumları, kırmızı fasulye ve kestane gibi çeşitli dolgularla doldurulan sıcak su ile hamur haline getirilir ve hilal ay şekli verilir. Kek, aroma ve tadı arttıran çam iğneleri tabakasında buharda pişirilir.
Yeni hasat edilen maddelerle pişirilen herhangi bir şey, diğer katkı maddeleri olmaksızın harika bir tat verir; ancak birkaç sır bilmek çok büyük farklar yaratabilir.

Bir pirinç keki ustası olan Choi Sun-ja (74), buğulanmış balkabağının susam tohumu ile karıştırılmasını öneriyor. "En sık yapılan dolumlardan biri susam tohumları ve şeker karışımıdır. Buğulanmış balkabağını şekerle ısıtıp susam tohumu ile karıştırırsanız dolgu çok daha yumuşak ve hafif bir lezzet kazanır" diye ekliyor Choi Sun-ja.
Tavsiyesi, geleneksel hilal şeklinden kopmak ve daha yaratıcı olmaktır. "Çocuklar için, farklı şekiller yapmak hatta bir çerez kesici kullanarak popüler bir animasyon karakteri yapmak çok eğlencelidir" dedi.
Seoul Yeonhui-dong'da bir pirinç keki mağazası işleten Seo Myung-hwan, pirinç kekine daha fazla koku eklemeyi öneriyor.
"Songpyeon'un çam kokusu var, çünkü buharda pişirirken çam iğneleri kullanıyoruz, ancak daha maceracı olmaya cesaret ederseniz, biraz kuru ot ekleyebilirsiniz."
Ayrıca ek tat için yuzu, ayva ve zencefil ile yapılan reçeli denemenizi öneriyor.
Kabak, çilek, kepek veya siyah pirinç renk varyasyonları açısından harika doğal maddelerdir. Küçük çiçekler, ince dilim parçalar ve siyah susam tohumları diğer çekici süslemeleri yapar.

English

One of the highlights of Chuseok or Korean Thanksgiving is making songpyeon, glutinous rice cakes with various different fillings.
Families traditionally gather in the living room to make these crescent-shaped cakes over friendly chat.
Here are some tips from experts for making the experience even more enjoyable.
Jeong Gil-ja, who heads the Institute of Royal Korean Dessert, said, "Our ancestors believed that by eating songpyeon, we will develop virtues such as patience, chastity, fidelity and good health like the pine trees. That's why five-colored songpyeon were always on the table for the first birthday and the 100th day of birth."

There are many myths related to songpyeon, for example that women who make good-looking songpyeon will marry well or have good-looking children, and that a pregnant woman will have a girl if she eats undercooked songpyeon and a boy if she has a very well-cooked one.
"This goes to show how close this particular rice cake was in everyday lives of ordinary people for a long time," Jeong added.
According to a traditional recipe, rice flour is kneaded into dough with hot water, which in turn is filled with different kinds of fillings such as sesame seeds, red beans and chestnuts, and made into a crescent-moon shape. The cake is steamed on a layer of pine needles, which increases the aroma and taste.
Anything cooked with freshly harvested ingredients will taste great without other additives, but knowing a few secrets can make a big difference.

Choi Sun-ja (74), a rice cake master, suggests mixing steamed pumpkin with sesame seeds. "One of the most common fillings is a mixture of sesame seeds and sugar. If you heat up steamed pumpkin with sugar, and mix it with sesame seeds, this will give the filling a much smoother and lighter flavor," she added.
Her recommendation is to break away from the traditional crescent shape and get more creative. "For children, it’s fun to make different shapes or even making a popular animation character by using a cookie cutter," she said.
Seo Myung-hwan, who runs a rice cake store in Yeonhui-dong, Seoul, recommends adding more fragrance to songpyeon.
"Songpyeon has a pine scent because we use pine needles when steaming. But if you dare to be more adventurous, add some dried herbs to the filling."
He also suggests experimenting with jam made with yuzu, quince, and ginger for added sweetness and tanginess.
Pumpkins, strawberries, mugwort, or black rice are great natural ingredients for variations in colors. Small flowers, thin slices of date, and black sesame seeds make other attractive decorations.

Kaynak / Source
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#2
[Resim: NO4yRQ.jpg]
You're a sky
full of stars

[Resim: 0E8dXo.gif]
Cevapla
#3
Teşekkürler. Smile
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz. Smile
Remember us, remember that
we lived..
''VON''

[Resim: oODZk9.gif]
Cevapla
#5
How to Add Variety to Chuseok Rice Cakes
Translated by Yusra YUCEER

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi