18-12-2008, Saat: 19:15
(Son Düzenleme: 02-07-2012, Saat: 1:04, Düzenleyen: masal durgun.)
Güney Kore Krebi Hotteok / 호떡
Hotteok Güney Kore'de özellikle kış aylarında çok sık olarak tüketilen bir sokak yiyeceğidir. Sokak yiyeceği denmesindeki ana sebep diğer Kore yemekleri gibi yapılışının zahmetli olmaması nedeniyle, küçük kafelerin menülerinde rahatça yer alabilmesi ve insanların lezzetinden dolayı çok sık tercih etmesidir. Ayrıca seyyar olarak da satılanları vardır.
Peki Hotteok nasıl yapılır ve neler kullanılır?
Hotteok'un hamurunun yapımında buğday unu, süt, şeker ve maya kullanılır. Bu malzemeler uygun şekilde karıştırıldıktan sonra hamurun kabarması için bir süre beklenir. Hamur uygun hale geldikten sonra el büyüklüğünde küçük küçük parçalara ayrılıp top şekline getirilir. Daha sonra kahverengi şeker, bal, ezilmiş yer fıstığı ve tarçından oluşan özel bir karışım ile içi doldurulur. Hamurumuz özel yağlanmış bir tava içine yerleştirilir ve ardından tahta saplı bir presleme aracıyla üzerine bastırılarak daire şekline getirilir. Güzelce kızartılarak uygun bir şekilde servis edilir.
(Afiyet olsun arkadaşlar...)
Günümüzde Kore'de artık Hotteok yapmak için bu kadar bile zahmete girilmiyor. Hotteoklar artık marketlerde ve paketlerde satılıyor. Böylece insanlar daha rahat bir şekilde bu gıdayı tüketebiliyorlar. Ayrıca Hotteok'un yeşil çaylısı, çileklisi ve buna benzer meyvelerle yeni versiyonları da çıkmış durumda.
![[Resim: 20061120015500.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/4392/20061120015500.jpg)
English
Ho-tteok is a variety of filled Korean pancake, and is a popular street food of South Korea. It is usually eaten during the winter season.
Preparation
The dough for ho-tteok is made from wheat flour, water, milk, sugar, and yeast. The dough is allowed to rise for several hours. Handful-sized balls of this stiff dough are filled with a sweet mixture, which may contain brown sugar, honey, chopped peanuts, and/or cinnamon. The filled dough is then placed on a greased griddle, and pressed flat into a large circle with a special tool with a stainless steel circle and wooden handle as it cooks.
In South Korea, ready-made dry hotteok mix is commercially available in plastic packages. The mix also comes with a filling consisting of brown sugar and ground peanuts or sesame seeds.
The types of hotteok have been changing continuously. In recent years, however, new variations have developed - one of them is the well-being hotteok. Its dough contains green tea powder so it becomes greenish after baking.
Enjoy your meal!
Çeviri: Setsuna
Kaynak: wikipedia
Hotteok Güney Kore'de özellikle kış aylarında çok sık olarak tüketilen bir sokak yiyeceğidir. Sokak yiyeceği denmesindeki ana sebep diğer Kore yemekleri gibi yapılışının zahmetli olmaması nedeniyle, küçük kafelerin menülerinde rahatça yer alabilmesi ve insanların lezzetinden dolayı çok sık tercih etmesidir. Ayrıca seyyar olarak da satılanları vardır.
Peki Hotteok nasıl yapılır ve neler kullanılır?
Hotteok'un hamurunun yapımında buğday unu, süt, şeker ve maya kullanılır. Bu malzemeler uygun şekilde karıştırıldıktan sonra hamurun kabarması için bir süre beklenir. Hamur uygun hale geldikten sonra el büyüklüğünde küçük küçük parçalara ayrılıp top şekline getirilir. Daha sonra kahverengi şeker, bal, ezilmiş yer fıstığı ve tarçından oluşan özel bir karışım ile içi doldurulur. Hamurumuz özel yağlanmış bir tava içine yerleştirilir ve ardından tahta saplı bir presleme aracıyla üzerine bastırılarak daire şekline getirilir. Güzelce kızartılarak uygun bir şekilde servis edilir.
(Afiyet olsun arkadaşlar...)
Günümüzde Kore'de artık Hotteok yapmak için bu kadar bile zahmete girilmiyor. Hotteoklar artık marketlerde ve paketlerde satılıyor. Böylece insanlar daha rahat bir şekilde bu gıdayı tüketebiliyorlar. Ayrıca Hotteok'un yeşil çaylısı, çileklisi ve buna benzer meyvelerle yeni versiyonları da çıkmış durumda.
![[Resim: 20061120015500.jpg]](http://img26.imageshack.us/img26/4392/20061120015500.jpg)
English
Ho-tteok is a variety of filled Korean pancake, and is a popular street food of South Korea. It is usually eaten during the winter season.
Preparation
The dough for ho-tteok is made from wheat flour, water, milk, sugar, and yeast. The dough is allowed to rise for several hours. Handful-sized balls of this stiff dough are filled with a sweet mixture, which may contain brown sugar, honey, chopped peanuts, and/or cinnamon. The filled dough is then placed on a greased griddle, and pressed flat into a large circle with a special tool with a stainless steel circle and wooden handle as it cooks.
In South Korea, ready-made dry hotteok mix is commercially available in plastic packages. The mix also comes with a filling consisting of brown sugar and ground peanuts or sesame seeds.
The types of hotteok have been changing continuously. In recent years, however, new variations have developed - one of them is the well-being hotteok. Its dough contains green tea powder so it becomes greenish after baking.
Enjoy your meal!
Çeviri: Setsuna
Kaynak: wikipedia