yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hotteok / 호떡
#1
Hotteok / 호떡

Sweet pancakes with brown sugar syrup filling
Esmer Şeker Şurubu Dolgulu Tatlı Krep

[Resim: 0DBMz8.jpg]

Malzemeler

- Un
- Su
- Kuru maya
- Tuz
- Bitkisel yağ
- Şeker
- Esmer şeker
- Ceviz
- Toz tarçın

Yapılışı

Hotteok Hamurunun Yapılışı
1) Bir karıştırma kabına 1 bardak ılık su konur.
2) 2 yemek kaşığı beyaz şeker, 2 çay kaşığı maya, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı bitkisel yağ eklenir ve iyice karıştırılır.
3) 2 su bardağı çok amaçlı un ilave edilir ve bir pirinç kepçe ile veya el ile karıştırılır.
4) Hamur mayalanmaya bırakılır. 1 saat kadar oda sıcaklığında, ağzı kapalı olarak bekletilmelidir.
5) 1 saat sonra hamurun boyutu 2 kat artacaktır. Hamur, hava kabarcıklarının alınması için yoğrulur.
6) 10-20 dakika daha mayalanmaya bırakılır.

Dolgu Yapımı (8 hotteok için)
1) Yarım bardak esmer şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve 2 yemek kaşığı kıyılmış ceviz bir kapta karıştırılır.
Not: Dolgu malzemesi olarak mozarella peyniri veya damak tadına uygun malzemeler de kullanılabilmektedir.

Hotteok Yapımı
1) Hava kabarcıklarının alınması için hamur tekrar yoğrulur.
2) Yerine alınır ve kesme tahtasının üzerine yarım bardaj kadar un serpilir.
3) Kesme tahtası üzerine alınır ve yoğrulur. Bir yumru şekline getirilerek 8 eşit büyüklükteki toplar halinde kesilir.
4) 1 hamur bezesi alınır, düzleştirilir ve hamurun ortasına biraz dolgu malzemesi konur ve sonrasında ağzı kapatılarak bir top yapılır.
5) Aynı işlem 8 kez tekrarlanır.
Not: Hamurun parmaklarınıza yapışmasını önlemek için kesme tahtasının üzerine biraz un serpin.
6) Yapışmaz bir tava orta ateşte ısıtılır ve biraz bitkisel yağ ilave edilir.
7) Tavaya bir top yerleştirilir ve 30 saniye kadar pişirilir.
8) Hamur topunun alt kısmı kızardığında ters çevrilir; ince ve geniş bir daire (bir CD boyutunda) haline getirmek için bir spatula ile hamura bastırılır.
9) Altı kızarıncaya dek 1 dakika kadar pişirilir.
10) Tekrar ve tekrar çevrilir ve ateş kısılır.
11) Tavanın kapağı kapatılarak 1 dakika daha pişirilir. Esmer şeker dolgu karışımı şurup gibi erimiş olacaktır.

Sıcak olarak servis edin!


|| English ||


Ingredients

- Flour, water
- dry yeast
- salt
- vegetable oil
- sugar
- brown sugar
- walnuts
- cinnamon powder

Directions

Make hotteok dough
1) Place 1 cup of lukewarm water into a mixing bowl.
2) Add 2 tbs white sugar, 2 ts yeast, ½ ts salt, 1 tbs vegetable oil, and stir it well.
3) Add 2 cups of all purpose flour and mix it with a rice scoop, or by hand.
4) Let the dough rise. It should sit with the lid closed at room temperature for 1 hour.
5) After an hour the dough will rise to double its size. Knead it to remove the gas bubbles in the dough.
6) Let it rise for another 10-20 minutes.

Make filling (for 8 hotteok)
1) Mix ½ cup brown sugar, 1 ts cinnamon powder, and 2 tbs chopped walnuts in a bowl.
tip: you could use mozzarella cheese for stuffing. Invent your own fillings with your favorite ingredients!

Make hotteok
1) Knead the dough again to remove the gas bubbles.
2) Place and spread about ½ cup flour on your cutting board.
3) Put the dough on your cutting board and knead it. Make it into a lump, and cut it into 8 equal-sized balls.
4) Take 1 dough ball, flatten it, put some filling in the center of the dough, and then seal it to make a ball.
5) Repeat this 8 times to make 8 stuffed balls.
tip: Use some flour from the cutting board to prevent your fingers from sticking to the dough
6) Heat up your non-stick pan over medium heat and add some vegetable oil.
7) Place 1 ball on the pan and let it cook for 30 seconds.
8) When the bottom of the dough ball is light golden brown, turn it over and press the dough with a spatula to make a thin and wide circle (about the size of a CD).
9) Let it cook about 1 minute until the bottom is golden brown.
10) Turn it over again and turn down the heat very low.
11) Place the lid on the pan and cook 1 more minute. The brown sugar filling mixture will be melted to syrup!

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: kvWN9D.jpg]

[Resim: 5VQ5NL.jpg]

[Resim: L3nVlo.jpg]

[Resim: y437jk.jpg]

[Resim: 6nXAv0.jpg]
Cevapla
#3
Kaynak tarifimizde dolgu maddesi, esmer şekerin erimesiyle oluşan şurup ve ceviz karışımıdır fakat denemek isteyenler damak tadına uygun olarak çeşitli dolgu malzemeleri kullanabilirler.

Denemek isteyenlere şimdiden kolaylık ve afiyet diliyorum! ^^
Cevapla
#4
Sweet pancakes with brown sugar syrup filling
Esmer Şeker Şurubu Dolgulu Tatlı Krep
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi