Yorumları: 7,432
Konuları: 692
Kayıt Tarihi: 17-04-2010
Teşekkür Puanı:
643
06-10-2010, Saat: 17:52
(Son Düzenleme: 21-07-2013, Saat: 2:23, Düzenleyen: Dahlia*.)
Homigot Dried Cuttlefish
![[Resim: homigot.png]](http://img832.imageshack.us/img832/1905/homigot.png)
Taze mürekkep balıkları sabah erken saatlerinde Homigot Rihtimi'ndan satın alınır, ve köylüler ülkenin iç kısımlarındaki müşterilere 5 günde kurutup teslim ederler. Kurutulmuş mürekkep balıklarının lezzeti altında kurutulduğu çevre şartlarına (günışığı ve rüzgar) göre değişir. Kore mürekkep balığı için birçok ünlü üretim yerine sahiptir. Homigot güneş ışığı ve taze deniz rüzgarı sayesinde mürekkep balığı balıkçıları tarafından yakalantıktan hemen sonra kurutularak mürekkep balığını tedarik ediyorlar. Bir kere Homigot mürekkep balığını tatmakla, müşteriler müdavimi oluyorlarlar. Homigot aynı zamanda iyi çevre şartlarında
taze mürekkep balığını yarı kurutuyorlar.
Tatmadan önceki hertürlü tahmin geri çevrilmelidir ve Homigot kurutulmuş ve yarı kurutulmus mürekkep balığının kalitesi diğer balıklara göre tecrübe edilmiş ve kıyaslanmıştır.
Kaliteli mürekkep balığı nasıl seçilir?
Kaliteli mürekkep balıkları gridir ve siyah yatay çizgileri vardır (mürekkep balıkları Kore kıyıları civarında yakalanır.)
Kaliteli mürekkep balığı %60~80 kurutulmuştur.
Yarı-kurutulmuş mürekkep balıkları, kurutulmuş mürekkep balıklarına göre daha ince olmalarına ragmen aynı ağırlıktadırlar.
Nasıl saklanır?
-Kurutulmuş mürekkep balıkları (geçerli süre, satın alındıktan sonra 3 ay kadardır)
Mürekkep balığını açık havaya maruz bırakmamak için sıkıca kapayın.
Serin ortamda saklayın.
-Yarı-kurutulmuş mürekkep balıkları (geçerli süre, satın alındıktan sonra 1 ay kadardır)
Aldıktan hemen sonra onları buzlukta saklayın.
Çeviri: gülnus
~Kaynak~
----------------------------------------------------
English
Fresh cuttlefish are purchased at the Homigot Pier in the early morning, and villagers dry and supply them within 5 days to inland consumers. The taste of dried cuttlefish depends upon the environment (sunshine and wind) under which they are dried. Korea has many famous production places for cuttlefish. Homigot, thanks to its sunshine and fresh sea wind, supplies dried cuttlefish equal to those dried by cuttlefish fishermen immediately after they are caught. Once tasting a Homigot dried cuttlefish, consumers become loyal to it.
Homigot also half-dries fresh cuttlefish in a good environment.
Any guess should be rejected before the taste and quality of Homigot dried and half-dried culttlefish are really experienced and compared with other cuttlefish.
How to select quality cuttlefish
Quality cuttlefish are gray, with some black horizontal lines (cuttlefish caught around the Korean shore)
Quality cuttlefish are 60~80% dried.
Half-dried cuttlefish are thinner than dried cuttlefish though they are equal in weight.
How to keep
- Dried cuttlefish (validity period 3 months from the purchasing date)
Cover them tightly to protect them from being exposed to the air.
Keep them in a cool place.
- Half-dried cuttlefish (validity period - 1 month from the purchasing date)
Keep them in a freezer immediately after buying them.
~Source~
Even if we're torn apart til we're ragged
That time, that place, this bond won't disappear
![[Resim: wAkkRn.gif]](http://imageshack.com/a/img633/9452/wAkkRn.gif)
You are my little apple
Like the most beautiful cloud in the sky ![[Resim: w9uKaP.png]](http://imageshack.com/a/img631/9283/w9uKaP.png)
Yorumları: 7,432
Konuları: 692
Kayıt Tarihi: 17-04-2010
Teşekkür Puanı:
643
06-10-2010, Saat: 17:52
(Son Düzenleme: 03-08-2012, Saat: 18:13, Düzenleyen: madamagafya.)
Gwamegi
![[Resim: gwamegi.png]](http://img9.imageshack.us/img9/8934/gwamegi.png)
Gwamegi nedir?
Taze markerel, berrak temizlikteki doğu denizinde yakalandıktan sonra, aceleyle sıfırın altında 10 dereceye kadar dondurulur.
Balıklar, Kasım ayında üstü açık bir depoda dondurulup tekrar tekrar eritilerek kurutulurlar.
Bu doğal yöntem sayesinde , iyi bir lezzete ve yüksek besin değerine sahip olurlar. Geçmiş zamanlarda bu kralın kendisi için konserve yapılırdı.
Daha iyi bir tat için nasıl yemeli?
Düzgün bir şekilde kurutulmuş Gwamegi'den derisi ve kemikleri ayrılır.
Tatlı ve ekşi fasulye hamuru sosu ve ince yeşil soğan eklenir ve taze kahverengi su yosununa sarılır.
Zengin besin değerleri
Gwamegi EPA ve DHA yönünden zengin yüksek proteinli bir yiyecektir, kan damarlarını genişletmede iyidir, dolayısıyla yaşlılık hastalıklarını önler. Ayrıca harika bir tadı vardır.
Gwamegi teriminin kökeni
Bu terimin kökeni "kurutulmuş ringa balığı"ndan gelen 'Gwanmok' kelimesidir.
'Gwanmok' kelimesindeki 'Mok', Pohang bölgesinin lehçesinde "megi" olarak telaffuz edilirdi, doğal olarak 'Gwanmok', "Gwanmegi"ye dönüstü ve "m" sesi tekrar ihmal edildi.
Sonunda kelime "Gwamegi" olarak teleffuz edilmeye başlandı.
Gwamegi'nin tarihçesi
Uzun zamandan beri, Doğu Denizi'nde birçok ringa balığı yakalanmaktaydı. Kışın yakalanıp suyu alınana kadar tekrar tekrar dondurulup eritilmiş ringa balıkları,
özel dumanlı kurutma yöntemiyle kurutulurdu. Onlara Gwamegi denirdi. Köy mutfağındaki çapraz pencerelerin etrafında kurutulurdu. Kırsal kesimlerde çam ağaçlarının dalları, açık yakıt deliklerine yerleştirilmiş pirinç kaplarının bulunduğu mutfaklarda pirinç pişirmek için yakıt olarak kullanılırdı.
Bu ateşten üretilen duman çapraz pencerelere doğru giderdi. Ringa balıkları bu pencerelerin etrafına asılırdı. Rüzgar tarafından doğal bir şekilde dondurulup eritilmiş olurdu, ve
çam ağacı dikenlerinin güzel kokusu Gwamegilere geçerdi. Muhteşem tatları olması sebebiyle kral için konserve edilirdi. Asılı ringa balıklarının rüzgara maruz kalmasıyla birlikte özel dumanlı kurutma yöntemi atalarımızın yetenek ve marifetini gösterir.
Çeviri: gülnus
~Kaynak~
-------------------------------------------------------------------
English
What is Gwamegi?
Fresh markerel, immediately after they are caught from the crystal clean east sea, are frozen at 10oC below zero. They are dried in the open yard from December by being frozen and thawed repeatedly.
Thanks to this natural drying process, they have a good flavor and are rich in nutrients. In the past, they were preserved for the king himself.
How to eat for a better taste
Remove the skin and bones from properly dried Gwamegi. Add a sweet-and-sour bean paste sauce and thin green onion and wrap them with fresh brown seaweed.
Rich nutrients
Gwamegi is a high protein food rich in EPA and DHA, good at enlarging blood vessels, so it prevents geriatric diseases. It also has a wonderful taste.
Origin of the term Gwamegi
It originated from the word 'Gwanmok,' standing for dried herring.
'Mok' in the word 'Gwanmok' was pronounced as "megi" in the dialect of the Pohang region, so 'Gwanmok' changed to "Gwanmegi" and the "m" sound was again omitted. Finally, the word began to be pronounced as "Gwamegi."
History of Gwamegi
Many herrings have been caught in the East Sea since a long time ago.
The herrings caught in the winter were dried by the unique smoke-drying method by which fishes
were frozen and thawed repeatedly until they were well dehydrated. They were called Gwamegi.
They were dried around the lattice window of a rural kitchen.
In rural areas, pine tree branches were used as a fuel for cooking rice in a kitchen where a
rice pot was placed over an open fuel hole. The smoke produced from the fire came out through the lattice window.
Herrings were hung around this window. They were frozen and thawed naturally by winds, and the fragrance of pine tree needles
was absorbed into the herrings. Because of their fabulous taste, they were presented to the king. Unlike hanging herrings exposed to the wind,
the smoke-dried method exhibits the talent and ingenuity of our ancestors.
~Source~
Even if we're torn apart til we're ragged
That time, that place, this bond won't disappear
![[Resim: wAkkRn.gif]](http://imageshack.com/a/img633/9452/wAkkRn.gif)
You are my little apple
Like the most beautiful cloud in the sky ![[Resim: w9uKaP.png]](http://imageshack.com/a/img631/9283/w9uKaP.png)
Yorumları: 7,432
Konuları: 692
Kayıt Tarihi: 17-04-2010
Teşekkür Puanı:
643
06-10-2010, Saat: 17:53
(Son Düzenleme: 21-07-2013, Saat: 2:23, Düzenleyen: Dahlia*.)
Pidegi
Pidegi nedir?
Pidegi, %70 kurutulmuş mürekkep balığıdır. Temiz DoĞu Denizi'nde yakalandıktan sonra mürekkep balığı, taze deniz rüzgarı altında %70 oranında kurutulur. "Pidegi" uygun oranda su, taurin ve betain içerir, böylelikle daha yumusak bir eti olur ve kurumuş bir mürekkep balığına göre çok daha lezzetli olur. Yakıldığı zaman, yüksek miktarda taurin içeren ve nötrallesmeyi engelleyen EPA; beyni uyaran ve karaciğerde zehirli madde miktarının artmasını önleyen bir madde olan DHA; ve yaşlılıktan kaynaklanan rahatsızlıkları önleyen HDL sayesinde eşsiz bir koku üretilir. Aslında, Pidegi yaşlanmayı geciktirici sağlıklı bir yiyecektir.
Çeviri: gülnus
~Kaynak~
--------------------------------------------
English
What is Pidegi?
Pidegi is a 70% dried cuttlefish. Immediately after being caught in the clean East Sea, cuttlefish are dehydrated by 70% under the fresh sea wind. "Pidegi" contains a proper ratio of water, taurin and betaine, so it has a softer flesh and far better taste than dried cuttlefish. When they are burned, a unique odor is produced due to the content of taurin containing EPA, which inhibits neutralization; DHA, which stimulates the brain; a substance counteracting toxicity in the liver; and HDL, which prevents geriatric diseases. Indeed, Pidegi is an anti-aging health-aid food.
~Source~
Even if we're torn apart til we're ragged
That time, that place, this bond won't disappear
![[Resim: wAkkRn.gif]](http://imageshack.com/a/img633/9452/wAkkRn.gif)
You are my little apple
Like the most beautiful cloud in the sky ![[Resim: w9uKaP.png]](http://imageshack.com/a/img631/9283/w9uKaP.png)
Yorumları: 4,848
Konuları: 381
Kayıt Tarihi: 26-10-2008
Teşekkür Puanı:
358
07-10-2010, Saat: 0:15
(Son Düzenleme: 25-03-2011, Saat: 11:44, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Detayli anlatiminiz ve çeviri için tesekkürler...
Yorumları: 12,616
Konuları: 1,465
Kayıt Tarihi: 10-09-2009
Teşekkür Puanı:
542
07-10-2010, Saat: 0:21
(Son Düzenleme: 25-03-2011, Saat: 11:45, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Okyanus kiyisi olmasi, sofralarindan deniz ürünlerini eksik etmiyor Korelilerin.
Bu yöndeki sofra kültürleri oldukça gelismis. Tanitim için tesekkürler.
Yorumları: 22,923
Konuları: 390
Kayıt Tarihi: 22-12-2008
Teşekkür Puanı:
721
07-10-2010, Saat: 1:22
(Son Düzenleme: 17-10-2010, Saat: 16:17, Düzenleyen: OnLm96.)
Kore halkinin en çok sevdigi ürün bunlar.
Tanitim için tesekkür ederiz.
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
Kim Ji Hoon♥Park Jung Min♥Song Seung Hun♥Roy Qiu♥Hyun Bin♥
ZE:A♫ SS501♫ SHINee♫İnfinite ♫BTOB♫
Yorumları: 2,377
Konuları: 214
Kayıt Tarihi: 10-02-2010
Teşekkür Puanı:
403
07-10-2010, Saat: 17:41
(Son Düzenleme: 17-10-2010, Saat: 16:17, Düzenleyen: OnLm96.)
Vayy çok güzel bir tanitim olmus...
Ellerinize saglik. 
Bende konu bulsam keske.
Yorumları: 9,389
Konuları: 49
Kayıt Tarihi: 31-08-2008
Teşekkür Puanı:
419
Kore halkinin en sevdigi sey balik ama ben hiç sevmiyorum. 
Tesekkürler.
Yorumları: 1,589
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 07-03-2010
Teşekkür Puanı:
166
16-10-2010, Saat: 21:29
(Son Düzenleme: 17-10-2010, Saat: 16:18, Düzenleyen: OnLm96.)
Paylasim için çok tesekkürler.
Yorumları: 526
Konuları: 0
Kayıt Tarihi: 06-09-2008
Teşekkür Puanı:
351
25-03-2011, Saat: 1:10
(Son Düzenleme: 25-03-2011, Saat: 11:43, Düzenleyen: Ebrulî*.)
Ilk defa duydum, kurutulmus balik. Elinize saglik.
*İmzanız kurallara uymadığı için silinmiştir.
|