04-09-2009, Saat: 20:57
(Son Düzenleme: 08-07-2012, Saat: 15:40, Düzenleyen: masal durgun.)
Hansik / 한식
Hansik'in anlamı, Kore yiyeceğidir. Batı veya Çin mutfaklarından daha az et içerir ve mayalı yiyeceklere, çeşit çeşit sebze yemeklerine, pirince ağırlık verilir. Besin değeri yüksektir ve sağlıklı olması nedeniyle de dünyada büyük bir ün kazanıyor.
Geleneksel olarak, Kore masa düzeni birtakım yan yemeklerden oluşur. Aile ve arkadaşlar masanın etrafında bir araya gelir ve birbirleriyle paylaşarak her yemekten birazcık tadarlar. Sadece haşlanmış pirinç ve guk (çorba) paylaşılmayan iki yemektir. Bu gelenekler, Korelilerin her şeyi birlikte yapmayı tercih eden insanlar olduğunu gösterir.
Kore mutfağındaki başlıca yemekler haşlanmış pirinç ve kimchidir. Bununla birlikte, bir yemek nadiren sadece bu ikisinden oluşur. Tipik bir Kore yemeğinde, yan yemeklerin hepsi tek seferde masaya gelir. Kimchi başlıca yan yemektir.
Gerçek şu ki, Kimchi dünyaca ünlü bir yemektir ve şimdi dünyanın ilk beş sağlıklı yiyeceğinden biri sayılıyor. Kimchinin yanı sıra, Bibimbap (haşlanmış pirince sebzeler ilave edilir), Galbi (baharatlı kaburga yemeği), Bulgogi (terbiye edilmiş, barbeküde biftek) ve Hanjeongsik, Kore Dalgası sayesinde tüm dünyaya yayılan başlıca Kore yemekleridir. Daejanggeum diğer adı Saraydaki Mücevher, Asya'da bir heyecan haline gelen ve doğal olarak Kore saray yemeklerini ilgi merkezi haline getiren, Saray Mutfağı üzerine bir televizyon dizisidir.
Çeviri: Maria
![[Resim: hansi.jpg]](http://img525.imageshack.us/img525/8938/hansi.jpg)
English
Hansik, meaning Korean food, contains less meat than in Western or Chinese cuisine, and features a wide variety of fermented foods, assorted vegetable dishes, and rice. It is very nutritious and is gaining immense popularity around the world for its health benefits.
Traditionally, Korean table settings are fully set with a number of side dishes. Family and friends gather around the table and share between themselves, sampling every dish. Only boiled rice and guk (soup) are two items that are not shared. These customs represent the true character of Koreans as being people who prefer to do everything together.
The staple dishes in Korean food are boiled rice and kimchi . However, a meal rarely consists of only these two. In a typical Korean meal, an array of side dishes is served all at once. Kimchi is an essential side dish.
In fact, it is a world-famous dish and is now considered to be one of the world's top five health foods. In addition to kimchi,bibimbap ( Boiled rice mixed with vegetables ), galbi(seasoned ribs), bulgogi (Marinated, barbecued beef), and hanjeongsik are major Korean dishes that have made their way out into the world thanks to the Korean Wave. Daejanggeum, or Jewel in the Palace , a TV drama on royal court cuisine, became a sensation in Asia and naturally put Korean royal court food at the center of attention .
Hansik'in anlamı, Kore yiyeceğidir. Batı veya Çin mutfaklarından daha az et içerir ve mayalı yiyeceklere, çeşit çeşit sebze yemeklerine, pirince ağırlık verilir. Besin değeri yüksektir ve sağlıklı olması nedeniyle de dünyada büyük bir ün kazanıyor.
Geleneksel olarak, Kore masa düzeni birtakım yan yemeklerden oluşur. Aile ve arkadaşlar masanın etrafında bir araya gelir ve birbirleriyle paylaşarak her yemekten birazcık tadarlar. Sadece haşlanmış pirinç ve guk (çorba) paylaşılmayan iki yemektir. Bu gelenekler, Korelilerin her şeyi birlikte yapmayı tercih eden insanlar olduğunu gösterir.
Kore mutfağındaki başlıca yemekler haşlanmış pirinç ve kimchidir. Bununla birlikte, bir yemek nadiren sadece bu ikisinden oluşur. Tipik bir Kore yemeğinde, yan yemeklerin hepsi tek seferde masaya gelir. Kimchi başlıca yan yemektir.
Gerçek şu ki, Kimchi dünyaca ünlü bir yemektir ve şimdi dünyanın ilk beş sağlıklı yiyeceğinden biri sayılıyor. Kimchinin yanı sıra, Bibimbap (haşlanmış pirince sebzeler ilave edilir), Galbi (baharatlı kaburga yemeği), Bulgogi (terbiye edilmiş, barbeküde biftek) ve Hanjeongsik, Kore Dalgası sayesinde tüm dünyaya yayılan başlıca Kore yemekleridir. Daejanggeum diğer adı Saraydaki Mücevher, Asya'da bir heyecan haline gelen ve doğal olarak Kore saray yemeklerini ilgi merkezi haline getiren, Saray Mutfağı üzerine bir televizyon dizisidir.
Çeviri: Maria
![[Resim: hansi.jpg]](http://img525.imageshack.us/img525/8938/hansi.jpg)
English
Hansik, meaning Korean food, contains less meat than in Western or Chinese cuisine, and features a wide variety of fermented foods, assorted vegetable dishes, and rice. It is very nutritious and is gaining immense popularity around the world for its health benefits.
Traditionally, Korean table settings are fully set with a number of side dishes. Family and friends gather around the table and share between themselves, sampling every dish. Only boiled rice and guk (soup) are two items that are not shared. These customs represent the true character of Koreans as being people who prefer to do everything together.
The staple dishes in Korean food are boiled rice and kimchi . However, a meal rarely consists of only these two. In a typical Korean meal, an array of side dishes is served all at once. Kimchi is an essential side dish.
In fact, it is a world-famous dish and is now considered to be one of the world's top five health foods. In addition to kimchi,bibimbap ( Boiled rice mixed with vegetables ), galbi(seasoned ribs), bulgogi (Marinated, barbecued beef), and hanjeongsik are major Korean dishes that have made their way out into the world thanks to the Korean Wave. Daejanggeum, or Jewel in the Palace , a TV drama on royal court cuisine, became a sensation in Asia and naturally put Korean royal court food at the center of attention .