14-06-2008, Saat: 19:38
(Son Düzenleme: 04-07-2012, Saat: 1:05, Düzenleyen: masal durgun.)
Hangwa / 한과 (Kore Şekerlemeleri)
Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür.
![[Resim: 78848517lz8.png]](http://img115.imageshack.us/img115/1451/78848517lz8.png)
Hangwa (한과) çeşitleri
• Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğrularak yapılır.
• Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir.
• Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır.
• Daşik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır.
• Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalandırılır ve kaynatılır.
• Yeot gangjeong (엿강정)
• Jeonggwa (정과)
Çeviri: sunshine
![[Resim: koreafanscom211.jpg]](http://img203.imageshack.us/img203/8177/koreafanscom211.jpg)
English:
Hangwa is a general term for Korean traditional confectionery. Common ingredients in hangwa are grain flour, honey, yeot, sugar, fruit or edible root.
• Yugwa (유과): made by frying and kneading.
• Suksilgwa (숙실과), made by boiling fruits, ginger, or nuts in water and then reformed into the original fruit's shape, or other shapes.
• Gwapyeon (과편), jelly-like confection made by boiling sour fruits, starch, and sugar.
• Dasik (다식), literally "tea snack." It is made by kneading rice flour, honey, and various types of flour from nuts, herbs, sesame, or jujube.
• Yeot (엿): a Korean traditional candy in liquid or solid form made from steamed normal rice, glutinous rice, glutinous kaoliang, corn, sweet potatoes or mixed grains. The steamed ingredients are lightly fermented and boiled in a large pot called sot (솥) for a long time.
• Yeot gangjeong (엿강정)
• Jeonggwa (정과)
Kaynak-Source
Hahngwa, Kore Geleneksel şekerlemesi için kullanılan genel bir terimdir. Hahngwada kullanılan ortak malzemeler: un, bal, yeot (bir tür şekerleme), şeker, meyve veya yenebilir köktür.
![[Resim: 78848517lz8.png]](http://img115.imageshack.us/img115/1451/78848517lz8.png)
Hangwa (한과) çeşitleri
• Yugwa (유과): Kızartılarak ve yoğrularak yapılır.
• Suksilgwa (숙실과) Meyveler, zencefil ve fındıklar suda kaynatılır ve sonra orijinal meyvenin şekli veya istenen başka şekiller verilir.
• Gwapyeon (과편) Ekşi meyveler, nişasta ve şekeri kaynatılıp pelte yapılır.
• Daşik (다식) Çayın yanında yenilebilir. Pirinç unu, bal, fındık, bazı otlar, susam ve hünnab meyveleri yoğurularak yapılır.
• Yeot (엿): Normal pirinç, yapışkan pirinç, yapışkan kaoliang, mısır, tatlı patatesler veya karışık tahılla yapılır. Malzemeler büyükçe hafifçe mayalandırılır ve kaynatılır.
• Yeot gangjeong (엿강정)
• Jeonggwa (정과)
Çeviri: sunshine
![[Resim: koreafanscom211.jpg]](http://img203.imageshack.us/img203/8177/koreafanscom211.jpg)
English:
Hangwa is a general term for Korean traditional confectionery. Common ingredients in hangwa are grain flour, honey, yeot, sugar, fruit or edible root.
• Yugwa (유과): made by frying and kneading.
• Suksilgwa (숙실과), made by boiling fruits, ginger, or nuts in water and then reformed into the original fruit's shape, or other shapes.
• Gwapyeon (과편), jelly-like confection made by boiling sour fruits, starch, and sugar.
• Dasik (다식), literally "tea snack." It is made by kneading rice flour, honey, and various types of flour from nuts, herbs, sesame, or jujube.
• Yeot (엿): a Korean traditional candy in liquid or solid form made from steamed normal rice, glutinous rice, glutinous kaoliang, corn, sweet potatoes or mixed grains. The steamed ingredients are lightly fermented and boiled in a large pot called sot (솥) for a long time.
• Yeot gangjeong (엿강정)
• Jeonggwa (정과)
Kaynak-Source
Hakkınızı helal edin. ~