yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hanam onion, Crops, Processed Products ETC
#1

Hanam soğanı, Ürünler, İşlenmiş ürünler vs.

Soğanlar

[Resim: onionz.png]

Soğan bu köyde temel üründür ve ana gelir kaynağıdır. Soğanlar özellikle soğan suyu yapmak için üretilir. (geç olgunlaşan türü ve soğanın orta kısmı) Hasat için en uygun zaman yaprakların dökülmüş olduğu ve hafif yeşile dönüştüğü haziran ayının başıdır. İlkbaharda ve yaz ayının başında üretilen soğanlar çok suludur ve tatlı bir tadı vardır, bu yüzden çiğ sebzeler ve salata için kullanılır. Sonbaharda üretilen soğanlarsa çok serttir, bu yüzden et yemekleri ve pansuman malzemeleri için kullanılır.

Ürünler

[Resim: ricei.png][Resim: barley.png][Resim: wheat.png]

Pirinç|Arpa|Buğday

Köyde iyi sulanan tarlalarda en iyi kalitedeki ürünler yetişir. Ürünler eski köylüleri ve şehirlileri lezzetle tanıştırmak için çevre dostu teknikle ve çiftçinin dürüstlüğüyle üretilir.

İşlenmiş ürünler

Soğan suyu

[Resim: onionjuice.png]

Kabuğuyla birlikte kaynatılan soğandan üretilir. (Soğanın kabuğu ve posasıyla yapılan türünün sağlık açısından daha faydalı olduğu yaygın bir düşüncedir.)

Pirinçli Kek Çorbası

[Resim: ricecake.png]

Pirinçli kek çorbası yeni yıl için kullanılan tipik bir gıdadır. Üretim süreci su şekildedir; suyun içine yeterince tuz konulur ve pirinç yapış yapış olmayacak şekilde emer, sonra öğütülür ve elekten geçirilir, bazen su katılarak karıştırılır, düdüklü tencere ya da toprak tencereyle buhar işlemi uygulanır ve havanda dövülür. Daha sonra dövülmüş pirinçli kek düz bir zeminde rulo haline getirilir ve kesme tahtası üstünde uzun çubuk oluşturulur. Şimdilerde pirinç değirmeninde pirinç çiçeği buhar uygulanarak ve makineden çekilerek kolayca üretilmektedir.


Fermante Edilmiş Soya

[Resim: soybean.png]

Olgunlaşan soya, arpa, buğday ve pirinçle birlikte fermante edilerek üretilir. Fermante edilmiş soyanın üretim metodu diğer çeşit soya salçalarından farklıdır. Dujang, Si ve Maljang olarak ikiye ayrılır. Maljang bu günlerde kaynatılarak, havanda dövülerek, fermante edilerek onu oluşturan soya kitlelerine dönüşür.

Çeviri: kim is love

Kaynak

English

Hanam onion, Chops, Processed Products ETC

Onion

Onion is a main income source and is a principal product in this village. Especially, the onion, mainly mid, late ripening species, used for onion juice is being coproduced in the village. The proper time to harvest is in the beginning of June when leaves are fallen and turned into slightly green. As the onions produced in spring and early summer have a lot of water and strong sweet taste, so they are used for the stuff for raw vegetables and salad. But the onions produced in Autumn are hard and very hot, so they are used for meat dishes and dressing materials.

Crops

In the village, best quality crops are being produced in the well irrigated faddy fields. Crops are being cultivated with honesty mind of farmer and environment friendly technique to meet the tastes of ex villagers and urbanites.

Processed Products

Onion Juice


It is a kind of products to boil down onion together with skin.( It is a common sense that having the pulp and skin of onion together is far better for health)

Stick for Rice Cake Soup

It is a typical food to have on New Year’s Day and is used for rice cake soup. It is produced following the processes to soak non-glutinous rice with salt in water sufficiently, then grind and put it through sieve, mix up it with sprinkling water sometime, steam it on the fiber wrapper in steamer or earthenware steamer, pound it in mortar. take the pounded rice cake bit by bit, roll and push it on the flat stone plate or chopping board with hand to make it a long stick. Now, it is produced easily in the rice mill by making rice flower, steaming it in the steamer, then finally pulling it from machine.

Fermented Soybean

It is produced by ripening soybean, barley, wheat and rice together and fermenting it. The method of producing fermented soybean is different from the kind of soybean pastes. Dujang is divided into Si and Maljang. Maljang is nowadays fermented soybean that is produced by boiling, pounding, then forming it likemasses and fermenting it.

Source

[Resim: 4iy5j86.gif]
Sungkyunkwan Scandal

kim is love ~ ileri
Cevapla
#2
Konu için teşekkürler. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi