yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gyeongsangbuk-do Arboretum / (경상북도수목원)

Gyeongsangbuk-do Arboretum / (경상북도수목원)

Adres

Gyeongsangbuk-do Pohang-si Buk-gu Jukjang-myeon Sangok-ri 1-23

Irtibat

Kore Seyahat Telefonu : +82-54-1330 ( Korece, Ingilizce, Japonca, Çince)

Daha Fazla Bilgi Için : +82-54-262-6110 ( Korece)

Fax

+82-54-262-6111

Web Sitesi

http://www.gbarboretum.org/ ( sadece Kore)

Tanitim

Gyeongsangbuk-do / Pohang’da bulunan Gyeongsangbuk-do Botanik Bahçesi (경상북도수목원) 1996’da 55 hektar genislik, simdi ise 3,222 hektar genisliktedir. Asya’nin en büyük, dünyanin 2. büyük botanik bahçesidir. Bilinen agaçlar ve kir çiçeklerinin yani sira nadir bitki ve yerli özel bitkileri de kapsayan 1,510 farkli türden 179,226 bitkisi vardir. Alp Botanik Bahçesi (Alpine Botanical Garden) ve Gökkusagi Bahçesi’ni (Iris Garden) da içine alan, rahatlik ve doga tecrübesi sunan ve ögrencilerce sik sik kullanilan toplam 24 bahçesi vardir.

Botanik Bahçeler

1- Alp’e özgü olan bitki bahçeleri

Botanik bahçenin en yüksek rakiminda bulunan bu bahçe Alp daglarina özgü ender görülen ve nesli tükenmeye yüz tutmus daglarina özgü bitkileri sergiler.

2- Ulleungdo Yerli Bitki Bahçesi

Ulleung adasinin çogu yerli bitkileri buradadir.

3- Yenilebilir Yerli Bitki Bahçesi

Anason, Alyum bitki türleri gibi yenilebilir bitkileri içerir.

4- Sulak Bitki Bahçeleri

Bu bahçe iki yamaç arasinda olusturulan bir vadi üzerinde gelistirilmistir. Buradaki bitkilerin çogu dogal olarak nemli alanlarin yakinindadir. Sulak bitki türleri suyu berraklastirir ve sifali olma özellikleriyle de bilinir.

5- Kokulu(Aroma) Bitki Bahçesi

Hos kokulu ve aroma özlü bitkilerin bulundugu bu bahçe, botanik bahçenin batisinda kalir.

Bahçeler

1-Mevsim Bahçesi

Bitkiler sezona göre siniflandirilir.

2- Süsen Bahçesi

Botanik bahçenin tam ortasinda bulunur. Çesitli süsen bitkileri (safran, sari süsen…) burada sergilenir.

3- Igne Yaprakli Agaç Bahçesi

Beyaz çam ve diger çam türlerini içeren igne yaprakli agaçlar buradadir.

4- Genis Yaprakli Agaç Bahçesi

Gölge agaci türünü içeren genis yaprakli agaçlar buradadir.

Açilis Tarihi

17 Eylül 2001

Kapanis

Yilin her günü açiktir.

Süre

1~2 saat

Çalisma Saatleri

Mart ~ Ekim; 10:00~17:00
Kasim~Subat; 10:00~16:00

Giris Ücretleri

Ücretsiz

Talimatlar

-Dong Seoul Terminali' nden Pohang otobüsüne binin. (Her 30-40 dakikada bir kalkis; 07.00-24.00/ Yolculuk 4 saat 30 dakika sürer.)

-Gangnam Ekspresi Otobüs Terminali' nden Pohang’a giden otobüse binin. (Her yarim saatte bir kalkis; 06.00-24.30/ Yolculuk 4 saat 40 dakika sürer.)

- Pohang Otobüs Terminali' nden Gyeongsangbuk-do Arboretum’a gitmek için otobüse binin. Kalkis günde 3 kere.( 06:20 (Yangdeok), 10:45, 16:00), 40 dakika sürer.)

Çeviri: Maria, naesarang ( tesekkürler.) Opucuk

[Resim: konu1.jpg]
------------------------------

English

Address

Gyeongsangbuk-do Pohang-si Buk-gu Jukjang-myeon Sangok-ri 1-23

Inquiries

Korea Travel Phone : +82-54-1330 (Korean, English, Japanese, Chinese)

For more info : +82-54-262-6110 (Korean)
Fax

+82-54-262-6111

Homepage

http://www.gbarboretum.org/ (Korean only)

Introduction

Gyeongsangbuk-do Arboretum (경상북도수목원) in Pohang, Gyeongsangbuk-do was 55ha-large in 1996, and is now 3,222ha-large, making it the largest arboretum in Asia and the 2nd largest in the world. This arboretum has 179,226 plants from 1,510 different species, including rare plants and special local plants as well as common trees and wildflowers. A total of 24 gardens, including the Alpine Botanical Garden and the Iris Garden, offer a place to relax and experience nature and are often used by studying students

Botanical Gardens

1) Alpine Botanical Garden

Located at the highest elevation of the arboretum, this garden features a variety of alpine plants, along with many rare and endangered plant species.

2) Ulleungdo Native Plant Garden

Many native plants of Ulleungdo (Ulleung Island) are located here.

3) Edible Plant Garden

A variety of edible plants including Pimpinella brachycarpa, sonchifolia, Allium victorialis var. platyphyllum and Platycodon grandiflorum are available.

4) Aquatic Plant Garden

The Aquatic Plant Garden was developed using two ridgelines and the valley that ran between. Most of the plants here are naturally found near humid ponds. The aquatic plants purify the water and are known for their curative properties.

5) Fragrant Plant Garden

This garden for sweet smelling and fragrant plants is located in the west of the arboretum

Gardens

1) Theme Garden

Plants are grouped by season.

2) Iris Garden

The Iris Garden is situated in the middle of the arboretum. Various iris plants including Iris ensata var. spontanea, Iris savatieri and Iris pallasii var. chinensis are available.

3) Needle-leaf Tree Garden

A variety of needle-leaf trees including white pine and other pine trees are located here.

4) Broadleaf Tree Garden

Broadleaf trees including shade trees are located here.

Opening date

September 17, 2001

Closed

Open 365 days a year

Duration

1~2 hours

Operating Hours

March~October 10:00~17:00
November~February 10:00~16:00

Admission Fees

Free

Directions

- Get on the bus to Pohang at Dong Seoul Terminal (Departure every 30-40 minutes (07:00-24:00), 4 hour and 30 minute ride)

- Get on the bus to Pohang at Gangnam Express Bus Terminal (Departure every 30 minutes (06:00-24:30), 4 hour and 40 minute ride)

- Get on the bus to Gyeongsangbuk-do Arboretum at Pohang Bus Terminal (Departure 3 times a day (06:20 (Yangdeok), 10:45, 16:00), 40 minute ride)

Source

[Resim: konu2.jpg]

[Resim: konu3.jpg]

[Resim: konu4.jpg]

[Resim: konu5.jpg]

[Resim: konu6.jpg]

İmzanız kurallara umadığı için silinmiştir.
♥ ♥ ♥ Lee Junho - Turkish Httest♥ ♥ ♥

[Resim: konu7.jpg]

[Resim: konu8.jpg]

[Resim: konu9.jpg]

[Resim: konu10.jpg]

[Resim: konu11.jpg]

[Resim: konu12.jpg]

[Resim: konu13.jpg]

[Resim: konu14.jpg]

[Resim: konu15.jpg]

[Resim: konu16.jpg]

Konu ve paylasim için tesekkürler. Opucuk
Güzel bir yere benziyor. Fotograflar harika. Onay
Tanitimin için tesekkürler Büsra'm. Opucuk
[Resim: tumblr_n3rsb1XL3n1rpynb3o4_250.gif][Resim: tumblr_n3rsb1XL3n1rpynb3o5_250.gif]
Emegine saglik, güzel bir yer. Onay
Bu bol yesillikli paylasim için çok tesekkürler.Opucuk

Gerçekten çok büyükmüs.Burayi gezerken yaninda rehber falan da veriyorlar mi ? BiggrinBiggrin :P
Paylasim için tesekkürler.Smile
♥BEAST|B2UTY♥
[Resim: yudqkf3.gif]
☆BeastistheB2ST☆

Dünyanin 2. büyük botanik bahçesi...
Vay be. Biggrin Gez gez bitmez her halde. Biggrin
Çeviri ve paylasim için tesekkürler. Onay
B2ST is the BEST
[Resim: tumblr_lsnwzmf1Lk1qe10f4o2_250-5.gif]
in the CUBE ~
▪▪ ▪▪

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi