yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gyeojachae / 겨자채
#1
Gyeojachae / 겨자채

[Resim: HeoWpO.jpg]

Gyeojachae , çeşitli sebzelerle yapılan taze bir salatadır. Hardal sosu ile birlikte , Kore armudu, kestane, dilimlenmiş ve preslenmiş et ile yapılan bu salata sıcak, tatlı ve ekşi lezzetiyle iştah uyandırır. Genellikle meze olarak servis edilmektedir.
Sulanmasını önlemek ve tazeyken yemek için yemekten hemen önce hazırlanmalıdır.


Malzemeler

200 gr dana (göğüs) 600 gr su (3 su bardağı)
-Kokulu çeşni
20 gr yeşil soğan
10 gr sarımsak

80 gram salatalık (½ adet)
50 gr (⅓ adet) Havuç
90 gr lahana

125 gr (orta büyüklükte ¼ adet) armut
100 gr (½ su bardağı) su
2 gr (½ çay kaşığı) şeker

60 gr (1 adet) yumurta
-Hardal suyu
39 g (3 yemek kaşığı) mayalanmış hardal
4 gr (1 tatlı kaşığı) tuz
45 gr (3 yemek kaşığı) sirke
24 gr (2 yemek kaşığı) şeker
45 gr (3 yemek kaşığı) et suyu


Hazırlanışı

[Resim: TCQFVk.jpg]

1- Pamuklu bir bez yardımıyla dana etini temizledikten sonra kokulu çeşnileri yıkayın.

2- Bir tencereye dana eti ve suyu koyup 3 dakika boyunca yüksek ısıda haşlayın, kaynarken oluşan kalıntı ve köpükleri temizleyin ve 5 dakika kadar daha haşlandıktan sonra kokulu çeşnileri de ekleyip orta veya kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin. (fotoğraf 1)

3- Eti tencereden çıkarıp pamuklu bir beze sarın, üzerine ağırlık ile bastırın ağırlığı koyup 30 dakika kadar üzerinde beklettikten sonra 1.5 cm çapında, 5-cm uzunluğunda ve 0.3 cm kalınlığında dilimleyin. (fotoğraf 2 )
4- Salata, havuç ve lahanayı da etlerle aynı boyutta dilimledikten sonra soğuk suya batırın.

5- Armutları soyun ve havuçlarla aynı boyutta olacak şekilde kesip şekerli suya batırın daha sonra kestanelerin kabuklarını soyup, kestanenin kendi şeklini bozmayacak şekilde 0.5 cm kalınlığında dilimleyin ve ekleyin. (fotoğraf 3)

6- Çam fıstıklarını ayıkladıktan sonra pamuklu bir bez yardımıyla silin.

7- Sarı- beyaz bu garnitür için tavada kızartılmış yumurtaları da havuçlarla aynı şekilde dilimleyin.

8- Hardal suyunu karıştırın.



Servis Edilişi


Haşlanmış et, sebze, yumurta garnitür yuvarlak bir tabak üzerine dairesel olarak dizilir, merkeze kestane ve çam fıstıkları koyulur ve hardal suyu ile birlikte servis edilir. (Fotoğraf 4)


Çeviren / Translator : selmaoz


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ENGLISH

Gyeojachae is a fresh salad dish made of various vegetables, Korean pear, chestnuts, and sliced pressed meat in a mustard dressing. Gyeojachae stimulates the appetite with its hot, sweet and sour taste. It is usually served as an appetizer. It should be assembled just before serving to keep its taste fresh and prevent it from becoming watery.

Ingredients

200 g beef (brisket)600 g (3 cups) water
- fragrant seasoning

20 g green onion
10 g garlic

80 g (½ ea) cucumber
50 g (⅓ ea) carrot
90 g cabbage

125 g (medium ¼ ea) pear
100 g (½ cup) water
2 g (½ tsp) sugar

50 g (3 ea) chestnut
5 g (½ tbsp) pine nuts
60 g (1 ea) egg

-mustard juice
39 g (3 tbsp) fermented mustard
4 g (1 tsp) salt
45 g (3 tbsp) vinegar
24 g (2 tbsp) sugar
45 g (3 tbsp) broth


Preparation

1. Clean blood of beef with cotton cloths. Wash fragrant seasoning cleanly.

2. Put the beef and water in the pot, boil it for 3 min. on high heat. When it boils, skim off foam and residue and continue to boil it for another 5 min. Add fragrant seasoning, lower the heat to medium and simmer it for 35 min. (Photo 1)

3. Take out the beef from the broth, wrap it with cotton cloths, press it with heavy weight for 30 min. Slice it into 1.5 cm-wide, 5 cm-long and 0.3 cm-thick (100 g). (Photo 2)

4. Wash cucumber, carrot and cabbage, cut them into 5 cm-long, 1.5 cm-wide and 0.3 cm-thick. Dip them in cold water (cucumber 60 g, carrot 35 g, cabbage 80 g).


[b]5. Peel the pear and cut into same size of carrot, dip in sugar water (pear 80 g). Skin the chestnuts, and slice it into 0.5 cm-thick, maintaining chestnut shape (35 g). (Photo 3)

6. Remove tops of the pine nuts and wipe the nuts with dry cotton cloths.

7. Pan-fry eggs for yellow/white garnish (20 g) and cut it into same size of carrot.

8. Blend mustard juice

Recipe

1. Place the pressed beef, vegetables(korean salad) and egg garnish on a dish roundly. Put the chestnuts and pine nuts in the center, then serve with mustard juice. (Photo 4)


#2
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
#3
Paylaşım için teşekkür ederiz.

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
#4
Teşekkür ederiz.
#5
Paylaşımınız için teşekkürler Smile

SS501 DA-ĞIL-MA-DI!

[Resim: URwklYY.gif?1]
S.T.01
#6
Emeğine sağlık canım. Bilmiş

Servis şekli çok hoş değil mi? Açım! Atkilic
Everything in your life is a reflection of a choice you have made.
If you want a different result, make a different choice.





Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi