13-02-2016, Saat: 19:45
Gyeojachae / 겨자채
![[Resim: D4Nz8y.jpg]](http://i.hizliresim.com/D4Nz8y.jpg)
Assorted Meats and Vegetables with Mustard Sauce
Hardal Sosu ile Çeşitli Et ve Sebzeler
Dilimlenmiş haşlanmış sığır eti, havuç, salatalık, haşlanmış karides, bambu filizi, kızartılmış yumurta dilimleri, kestane ve çam fıstığı karışımıdır ve hardal sosu ile tatlandırılır.
*Dilimlenmiş sığır eti yerine jambon da kullanılabilir. Arzuya göre bambu filizleri eklenmeyebilir veya bambu filizleri yerine kuşkonmaz eklenilebilir. Yumuşak dokulu batı hardalı veya normal hardal kullanılabilir.
Diğer sebzeler ile karşılaştırıldığında bambu filizleri protein bakımından zengindir. Ayrıca A, B1 be B2 vitaminleri yönünden de zengindirler. Pekçok lif içermekte ve kabızlık tedavisinde, kolestrol seviyesini düşürmekte etkilidir.
Malzemeler
-Bir adet küçük boy salatalığın yarısı (50g)
-1/4 armut
-50g havuç
-50g lahana
-50g haşlanmış bambu filizi
-3 adet kestane
-1 tatlı kaşığı çam fıstığı
-1 adet yumurta
-1 adet deniz kulağı
-50g sığır döşü
-Karabiber
-Tuz
Hardal Suyu: 2 yemek kaşığı hardal tozu, 1 çorba kaşığı su, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı yoğunlaştırılmış süt
Yapılışı
1) Salatalık, havuç ve lahana yıkanır. 1 x 4 ~ 5cm boyutlu şeritler halinde doğranır. Aynı boyutlarda, bambu filizleri de kesilir ve kavrulur.
2) Sığır göğüs eti haşlanır. Pyeonyuk (ince dilimler halinde haşlanmış et) ve aynı boyutlarda kesilmiş sebzeler preslenir. Deniz kulağı tuz ile ovulur, yıkanır ve kaynar suda haşlanır. İnce dilimler halinde kesilir.
3) Armutun kabuğu soyulur ve sebzeler ile aynı boyutta doğranır.Çam fıstıkları düzenlenir. Kestaneler soyulur, ince şekilde doğranır, soğuk suda ıslatılır ve süzülür.
4) Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır, kızartma tavasında katmanlaştırılır, sebzeler ile aynı boyutta dilimlenir.
5) Su ile hardal tozu karıştırılır. Keskin bir tatta olması için bir süre bekletilir. Hardal suyu yapmak için, sirke, şeker ve tuz karıştırılır.
6) Hazırlanan tüm malzemeler buzdolabında bekletilerek soğuk olarak servis edilebilir. Servis etmeden önce tuz ve biber serpilerek, yoğunlaştırılmış süt ile hardal suyu karıştırılır. Bir tabak üzerinde düzenlenerek, çam fıstığı ile süslenir.
|| English ||
Sliced boiled beef, carrots, cucumbers, boiled shrimp, bamboo shoots, pan-fried egg strips, chestnuts, and pine nuts are mixed and seasoned with mustard sauce.
* Ham can be used instead of slices of boiled beef brisket. Depending on the preference, bamboo shoots can be omitted. Asparagus can be used instead of bamboo shoots. Mustard can be replaced with milder western mustard.
Compared to other vegetables, bamboo shoots are rich in protein. They are also rich in vitamins A, B1, and B2. It contains lots of fibers and is effective in treating constipation and lowering cholesterol level.
Ingredients
cucumber(small)(50g), pear, carrot 50g, cabbage 50g, boiled bamboo shoots 50g, 3 chestnuts, pine nuts 1 tsp, 1 egg, 1 abalone, beef brisket Pyeonyuk 50g, black pepper, salts
Mustard juice: mustard powder 2 Tbsp, water 1 bsp, sugar 1 tsp, vinegar 2 Tbsp, salt 1tsp, condensed milk 3 Tbsp
Directions
1) Wash the cucumber, carrot, and cabbage. Cut them into 1x4~5cm-size strips. Cut the bamboo shoots in the same size, and parboil.
2) Boil the beef brisket. Press to make pyeonyuk(thin slices of boiled meat), and cut it in the same size as vegetables. Rub the abalobe with salts, wash, and parboil in boiling water. Cut it into thin slices.
3) Peel the pear, and cut it in the same size as vegetables. Trim the pine nuts. Peel the chestnuts, cut into thin slices, soak in cold water, and drained.
4) Separate the egg into yolk and white, pan-fry to make egg sheets, cut into strips the same size as vegetables.
5) Mix the mustard powder with water. Leave it for a while to make pungent taste. Combine with vinegar, sugar, and salt to make mustard juice.
6) Put all the prepared ingredents in a refrigerator so they can be served cold. Right before serving, sprinkle salt and peppers, and add mustard juice and condensed milk. Arrange on a plate and garnish with pine nuts.
![[Resim: zrP8r6.jpg]](http://i.hizliresim.com/zrP8r6.jpg)
Kaynak / Source
![[Resim: D4Nz8y.jpg]](http://i.hizliresim.com/D4Nz8y.jpg)
Assorted Meats and Vegetables with Mustard Sauce
Hardal Sosu ile Çeşitli Et ve Sebzeler
Dilimlenmiş haşlanmış sığır eti, havuç, salatalık, haşlanmış karides, bambu filizi, kızartılmış yumurta dilimleri, kestane ve çam fıstığı karışımıdır ve hardal sosu ile tatlandırılır.
*Dilimlenmiş sığır eti yerine jambon da kullanılabilir. Arzuya göre bambu filizleri eklenmeyebilir veya bambu filizleri yerine kuşkonmaz eklenilebilir. Yumuşak dokulu batı hardalı veya normal hardal kullanılabilir.
Diğer sebzeler ile karşılaştırıldığında bambu filizleri protein bakımından zengindir. Ayrıca A, B1 be B2 vitaminleri yönünden de zengindirler. Pekçok lif içermekte ve kabızlık tedavisinde, kolestrol seviyesini düşürmekte etkilidir.
Malzemeler
-Bir adet küçük boy salatalığın yarısı (50g)
-1/4 armut
-50g havuç
-50g lahana
-50g haşlanmış bambu filizi
-3 adet kestane
-1 tatlı kaşığı çam fıstığı
-1 adet yumurta
-1 adet deniz kulağı
-50g sığır döşü
-Karabiber
-Tuz
Hardal Suyu: 2 yemek kaşığı hardal tozu, 1 çorba kaşığı su, 1 tatlı kaşığı şeker, 2 yemek kaşığı sirke, 1 tatlı kaşığı tuz, 3 yemek kaşığı yoğunlaştırılmış süt
Yapılışı
1) Salatalık, havuç ve lahana yıkanır. 1 x 4 ~ 5cm boyutlu şeritler halinde doğranır. Aynı boyutlarda, bambu filizleri de kesilir ve kavrulur.
2) Sığır göğüs eti haşlanır. Pyeonyuk (ince dilimler halinde haşlanmış et) ve aynı boyutlarda kesilmiş sebzeler preslenir. Deniz kulağı tuz ile ovulur, yıkanır ve kaynar suda haşlanır. İnce dilimler halinde kesilir.
3) Armutun kabuğu soyulur ve sebzeler ile aynı boyutta doğranır.Çam fıstıkları düzenlenir. Kestaneler soyulur, ince şekilde doğranır, soğuk suda ıslatılır ve süzülür.
4) Yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır, kızartma tavasında katmanlaştırılır, sebzeler ile aynı boyutta dilimlenir.
5) Su ile hardal tozu karıştırılır. Keskin bir tatta olması için bir süre bekletilir. Hardal suyu yapmak için, sirke, şeker ve tuz karıştırılır.
6) Hazırlanan tüm malzemeler buzdolabında bekletilerek soğuk olarak servis edilebilir. Servis etmeden önce tuz ve biber serpilerek, yoğunlaştırılmış süt ile hardal suyu karıştırılır. Bir tabak üzerinde düzenlenerek, çam fıstığı ile süslenir.
|| English ||
Sliced boiled beef, carrots, cucumbers, boiled shrimp, bamboo shoots, pan-fried egg strips, chestnuts, and pine nuts are mixed and seasoned with mustard sauce.
* Ham can be used instead of slices of boiled beef brisket. Depending on the preference, bamboo shoots can be omitted. Asparagus can be used instead of bamboo shoots. Mustard can be replaced with milder western mustard.
Compared to other vegetables, bamboo shoots are rich in protein. They are also rich in vitamins A, B1, and B2. It contains lots of fibers and is effective in treating constipation and lowering cholesterol level.
Ingredients
cucumber(small)(50g), pear, carrot 50g, cabbage 50g, boiled bamboo shoots 50g, 3 chestnuts, pine nuts 1 tsp, 1 egg, 1 abalone, beef brisket Pyeonyuk 50g, black pepper, salts
Mustard juice: mustard powder 2 Tbsp, water 1 bsp, sugar 1 tsp, vinegar 2 Tbsp, salt 1tsp, condensed milk 3 Tbsp
Directions
1) Wash the cucumber, carrot, and cabbage. Cut them into 1x4~5cm-size strips. Cut the bamboo shoots in the same size, and parboil.
2) Boil the beef brisket. Press to make pyeonyuk(thin slices of boiled meat), and cut it in the same size as vegetables. Rub the abalobe with salts, wash, and parboil in boiling water. Cut it into thin slices.
3) Peel the pear, and cut it in the same size as vegetables. Trim the pine nuts. Peel the chestnuts, cut into thin slices, soak in cold water, and drained.
4) Separate the egg into yolk and white, pan-fry to make egg sheets, cut into strips the same size as vegetables.
5) Mix the mustard powder with water. Leave it for a while to make pungent taste. Combine with vinegar, sugar, and salt to make mustard juice.
6) Put all the prepared ingredents in a refrigerator so they can be served cold. Right before serving, sprinkle salt and peppers, and add mustard juice and condensed milk. Arrange on a plate and garnish with pine nuts.
![[Resim: zrP8r6.jpg]](http://i.hizliresim.com/zrP8r6.jpg)
Kaynak / Source