Gyechon Village Agaric Mushrooms / Gyechon Köyü Çayır Mantarları
![[Resim: ntari.gif]](http://img138.imageshack.us/img138/2218/ntari.gif)
İnsanlar mantarlar ile yakın bir ilişki içindedirler. Uzun bir süre doğa ile içi içe olduğu için mantarla olan yakın ilişkisini korumuştur. Kayıtlara göre, mantar eski günlerde gizemli ve korku nesnesi olarak kabul edilirdi ve böylece din hizmeti için kullanılırdı. Çayır mantarı yetiştiriciliği 1969 yılında vahşi çayır mantarlarının büyümesinin öğrenildiği ağaçlar üzerine ekilmesiyle başlanmıştır. Başlangıçta çayır mantarı üretimi yetiştiriciler tarafından sarfiyat edilmekteydi. 1970'in ilk zamanlarında, kavak ağaçları, meyve ağaçları ve dut ağaçları üzerinde kullanılan yapay ekim metodları kullanılarak geliştirilir ve tedarik edilirdi.
Çayır mantarı artık bir çok kişi tarafından kullanılan ortak bir yiyecektir. Şifali ya da sağlıklı bir yiyecek olduğundan oldukça popülerdir. Çünkü onlar yerel sarfiyet için gelişmiş olduklarından talep fazladır.
Mantarlar başlangıçta dağlarda yabani olarak yetişirdi. Ve de kirlilikten uzak yerlerde yetişir. Nefis bir tata sahiptir; protein, alınması gereken amino asit ve element miktarı yeterlidir ve çiğnemesi kolaydır. Bu nedenle, az gelişmiş ülkelerde önemli bir protein kaynağıdır.
Bir çok mantar türünün, geriatrik hastalıkları ve kanseri önlemekte faydalı olduğu kanıtlanmış, çok fonksiyonlu yiyecekler olarak geliştirilmiştir. Mantarlar şimdi bizim tablomuzun ana gıda maddelerinden biridir. Gyechon çayır mantarları temiz suyla ve ferah havayla yetiştirildiğinden mükemmel bir yapı ve taze bir tada sahiptir.
^^ Gyechon Village / Gyechon Köyü ^^
Çeviri : chan-ran
~English~
Humans have maintained a close relationship with mushrooms while coexisting with nature for a long time. According to records, mushrooms were regarded as mysterious and fearful objects in ancient days, so they were used for religious services. In Korea, farming of agaric mushrooms began in 1969 by planting them on trees, which was learned from the growth of wild agaric mushrooms. In the beginning the production of agaric mushrooms was for consumption by cultivators. In the early 1970s, the artificial cultivation method using logs of poplar trees, fruit trees and mulberry trees was developed and supplied.
Agaric mushrooms are now a common food used by many people. Agaric mushrooms are popular as a medicinal food or health food. Because they have been developed for domestic consumption, their demand is stable.
Mushrooms were originally growing wild in the mountains. As people collected them to eat, they have been stressed as a luxury food, with less attention to their nutrients. Mushrooms grow in places free from pollution. They have excellent flavors, are pleasant to chew and supply sufficient amounts of protein, essential amino acids and micronutrient elements. Therefore, they are an important source of protein in underdeveloped countries.
As many kinds of mushrooms were proven good at preventing geriatric diseases and cancers, they have been developed as multifunctional foods. Mushrooms are now one of the main foodstuffs on our table. Gyechon agaric mushrooms cultivated with clean water and fresh air have an excellent texture and fresh flavor.
Kaynak/Source