flysari paylasim için sagol.

Güney Kore’de Gökdelenler Neyi Örtüyor?
|
flysari paylasim için sagol.
![]()
Bu geziyi yapan kisi sanirim sitemizden biri degil. Güney Kore ile ilgili farkli bir bakis açisi sunmus bizlere bu sayede bilmedigimiz yönleriylede tanimis oluyoruz. Fakat Güney Kore'yi bilmesem (azbuçukbir bilgimiz var sükür ) bu yazi beni korkutabilirdi. Neyse bu yaziyi yazanin bakis açisinin nahoslugu diyerek içimi rahatlatiyorum. Ülkemiz ile ilgili yorumlara hiç girmek istemiyorum yorumumun agir kaçacagini düsünerek nasrettin hoca misali 'sen da haklisin, onlarda hakli' diyerek Süleyman Demirel misali bir cevapla birakiyorum.
Çaga uygun uygulamalar çok güzel agiz kokusu, tuvalet vs. Semsiye olayini atlamak istemiyorum zira benimde en büyük derdim, ülkemizdeki girisimcilere duyrulur. Özgü paylastigin için tesekkür ederim.
Bana biraz fazlaca avrupai yasami önemseyen birinin söyleyebilecegi türden cümleler gibi geldi. Yasadiklarini farkliliklarin zenginligi olarak görmektense farkliliklarin rahatsizligi olarak görmüs. Bizim günlük yasamimizda sikca yasayip uzun süre rahatsizligini hissettigimiz (agiz kokusu ve wc kullanimi gibi) konularda gelistirilmis teknikleri inceleyip bizde daha iyilerini ortaya koyabiliriz diye düsünseydi sanirim daha optimist bir yaklasim olurdu burjuvazinin oyunlari fikrine kapilmadan. Elbette bir Türk olarak bize degisik gelen yanlari olacak ama bu kadar siddetli elestiriyi hak edecek seyler oldugunu sanmiyorum.
![]() Gelmen neden bu kadar uzun sürüyor ???
1720.gün (24-11-2009, Saat: 15:11)fuzuli87 yazdı: Arkadaslar bence bu gözlemi yapan arkadasimiz ön yargili degil aksine gerçekleri ifade etmis. Türkiye'nin hiç olmadigi gibi yurtdisinda tanitilmis olmasi benim de olsa moralimi bozar. Hele sorular da bu sekilde olursa vay ülkemin haline derim. (24-11-2009, Saat: 15:33)KendinibilmeZ yazdı: Bende size katiliyorum önyargi degil bu aslinda gerçekleri ifade etmis ülkemiz disaridan kim bilir nasil bir yer olarak biliniyor ki oradaki insanlar bu sekilde sorular sorabiliyorlar. Son zamanlarda tanistigim Asyalilara bakarsak "tipik bir geri kalmis ortadogu ülkesi" imaji var sanki, gerçi Türkiye bu imaji gerçekten hiç hak etmiyor mu o da baska bir soru... Ayrica bu tür sorular Türk bayanlara her yerde soruluyor, Asyaya kadar gitmeye gerek yok... Avrupada sik sik bu sinir edici sorularla karsilasiyorsun, yazar hanimin hiç bir Avrupa ülkesinde bu sorulara maruz kalmamasina sasirdim. "Kocani sen mi seçeceksin yoksa ailen mi?", "Türkiyede de böyle giyinebiliyor musun?" gibi sorular ve bazen alayda ederler "burka giyinsene", "neden meslek yapiyorsun zaten evlenip evde kalmayacak misin?" gibi cümlelerle... Kisacasi onlarin gözünde araplardan pek bir farkimiz yok, bu çok sinir bozucu, sorularda öyle ama adamlar bizi geri,cahil olarak görüyorlar... Sorulmasi gereken birde su var tabiki, cok mu haksizlar böyle görmekten, biz mi kendimizi cok ileri görüyoruz? Türklerin çok oldugu ülkelerde bir alis-veris merkezine gidilsin, Türk kadin elinde bütün çantalari tasimakla mesgul, yaninda ki kocasii bir tanesini bile tasimiyor, yada araba sürerken bir bakiyorsun bir Türk kadin kocasinin arkasindan bes adim geride yürüyor, aile içi siddet, kadin dövme de polis istatistiklerinde özellikle Türk/Arnavut/Balkan ülkelerinin erkekleri büyük ara farkla basi çekiyor buralarda... Böyle olmayan normal insanlarda var ama malesef dikkati çekip hafizalarda kalanlar bunlar. Yani Türklerde bu imaji hak ediyor bir taraftan ve bir çok kültürden insanin yasadigi multi-kültürel toplumlarda en acaip tutumlarla (ki bunlar bazen digerlerini de rahatsiz eder) yasadigi topluma entegre olamamis toplumlarin basinda geliyor... Yurt disinda yasayanlar böyle olunca bu imaj yayiliyor, kisacasi bu bayanla beraber geziye katilanlarin bu tür sorular sormasi normal ve bu imajda tek suçlu onlar degil.
Ilginç bir yazi, paylasim için tesekkkürler.
![]()
08-04-2011, Saat: 19:29
(07-06-2009, Saat: 19:58)Maria yazdı: Konu için tesekkürler Biraz geç gördüm konuyu ama sana katiliyorum.
10-04-2011, Saat: 19:56
Konu için tesekkürler.Farkli bir bakis açisi.Katiliyor muyum? Hayir.Kore'yi bilen ve seven bir göz baska sekilde görür diye düsünüyorum.(Maria sana katiliyorum)
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|