23-01-2013, Saat: 17:49
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 18:14, Düzenleyen: black pearl.)
Gul Jeon / 굴전
![[Resim: 157guljeonfriedoysters.jpg]](http://img46.imageshack.us/img46/9/157guljeonfriedoysters.jpg)
Gul (굴) istiridye demektir ve jeon (전) kızartılmış gözlemeye benzeyen bir yemek çeşididir. Gul buchim olarak da bilinen bu yemek, istiridyelerin doğal zengin tadını ortaya çıkaran Kore usulü kolay hazırlan bir yemektir.
Malzemeler
10 oz (yaklaşık 300 g) istiridye (küçük ya da orta büyüklükte ve kabuğu soyulmamış).
1 çay kaşığı tuz.
1 yemek kaşığı zencefil suyu.
¼ fincan un.
2 yumurta.
¼ fincan bitkisel yağ.
Bir tutam karabiber.
Tarif Adımları
*İstiridyeyi tuzlu suyla yıkayın ve süzgeçten geçirin. Eğer istiridye çok büyükse ikiye bölebilirsiniz.
*Bir tutam karabiber ekleyin ve üstüne zencefil suyu gezdirin. Un serpin ve bir kenara koyun.
*Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. İstiridyeleri batırın ve bir kenara koyun.
*Sebze ya da kanola yağı ile kızartma tavasında ısıtın ve istiridyelerin her tarafını 2-3 dakika ya da yumurta karışımının rengi hafif kahverengiye dönene kadar kızartın.
Servis Miktarı: 4 kişilik.
Hazırlama Süresi: 20 dakika.
Çeviri: S.T.
English
Gul (굴) means oysters and jeon (전) is the class of fried pancake-like foods. This dish, also called gul buchim, is an easy preparation of oysters, Korean style, that showcases their naturally rich flavor.
Ingredients
10 oz oysters (small to medium sized and pre-shucked).
1 tsp salt.
1 tbsp ginger juice.
¼ cup flour.
2 eggs.
¼ cup vegetable oil.
Dash black pepper.
Recipe Steps
*Wash oysters in salted water and strain. If oysters are too big, you can cut it in half.
*Put dash black pepper and sprinkle ginger juice on top - dust with flour and set aside.
*Crack eggs into a bowl and whisk. Dip in the oysters and set aside.
*Heat a frying pan with vegetable or canola oil and fry the oysters 2-3 min on each side or until the egg batter turns lightly brown.
Serving Size: 4 serving.
Preparation Time: 20 minutes.
Kaynak / Source