yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gopchang Jeongol / 곱창전골
#1

Gopchang Jeongol / 곱창전골

[Resim: 800pxkoreancuisinegobch.jpg]

Gopchang Jeongol baharatlı bir Kore yahnisi ya da güveçte kaynatılarak yapılmış sığır etinden işkembe, sebzeler ve baharatlar sığır eti suyuna konur. Gopchang sığır yada kasaplık hayvanlarının ince bağırsakları anlamına gelir, oysa Jeongol yahni ve ya Kore mutfağında güvecin bir kategorisi anlamına gelir. Bununla birlikte yemekte sığır eti gopchang üzerinde başlıca bulunur, sığır işkembesinin diğer bölümleri de aynı zamanda yemeğe zengin bir lezzet ve kolay çiğnenmesi için kullanılır.

Yemekten koku ve aşırı yağı gidermek amacıyla bağırsaklarda hiç beyaz yağ yapışmaması için buğday unu ve tuz ile birkaç kez yıkanarak özenle temizlenmelidir. Çanakta yemek pişirmek sadece özel pişirme teknikleri ve hazırlamak için büyük bir emek gerektirir ama aynı zamanda taze malzemeler de. Gopchang Jeongol genellikle restoranlarda özel çanakta işkembe olarak yenir. Yemeğe sıcak ve özel kırmızı biberli sos ile lezzet verilir, ana yemek olarak servis edilir, bir kase haşlanmış pirinç yemeğe eşlik eder. Genellikle masanın ortasında yiyenlerin arasında servis ediliyor, ve aynı zamanda popüler Anju iken Güney Kore'de soju gibi alkollü içecekler içiliyor.


Çeviri : DoGa

[Resim: menupothorumon.jpg]

Kaynak / Source

English

Gopchang jeongol is a spicy Korean stew or casserole made by boiling beef tripe, vegetables, and seasonings in beef broth. Gopchang refers to small intestines of cattle or chitterlings, while jeongol refers to a category of stew or casserole in Korean cuisine Although the dish is mainly based on beef gopchang, other parts of beef tripe are also used to give the dish a richer flavor and chewy texture.

In order to remove any odor and excessive fat in the dish, any white fat adhering to the intestines should be meticulously cleaned out by rubbing them with wheat flour and salt and washing them several times.Since cooking the dish requires not only specialized cooking techniques and a great deal of labor to prepare, but also very fresh ingredients, gopchang jeongol is generally eaten at restaurants specializing in tripe dishes. The dish, which is seasoned with a hot and spicy red chili-based sauce, is served as a main entrée, accompanied with a bowl of steamed rice. It is often shared between several diners on the center of the table, and is also a popular anju when drinking alcoholic beverages such as soju in South Korea.
#2
[Resim: dsc05241r.jpg]

[Resim: dsc05243e.jpg]
#3
Tanıtım için teşekkürler. Abaza
www
#4
Çok teşekkür ederiz. Güzel bir yemek gibi görünüyor. Durtuk
"Bir kelebeğin kanadı Everest dağını yerinden oynatabilir."

#5
Tanıtım için teşekkürler canım. Opucuk Ama hiç iştah açıcı değiller. Biggrin Üstelik bağırsak varmış. Sarhos

♥ Lee Jae-Jin ♥ I wish I were a fish in your dish Biggrin

Kısa bir süre için çeviri yapamayacağım. (:
#6
Merve'm bu ne güzel bir yemek. Sebzeleri ayıklasakta geri kalan kısmı yesem ben, olmaz mı? Biggrin Sebze ile aram yokta. Biggrin Ellerine sağlık canım güzel bir tanıtım olmuş.
Kim Hyun Joong


#7
Oruç oruç bunlara bakmak hiç iyi değil. Biggrin
Tanıtım için teşekkürler. Opucuk
#8
Yemeğin görüntüsü gerçekten güzel, eminim tadı da öyledir.. Onay
Tanıtım için teşekkürler Merve.. Opucuk



в2ѕт & втσв & м4м ♥ cυвє ƒαмιℓу ♥

Instagram & Facebook

www
#9
Şu anda ne bulsak yeriz o derece yani. Biggrin
Tanıtım için teşekkür ederiz canım. Smile
'' Cennet kolay değil Cehennem lüzumsuz değil.''
Sevdan beni terketmedi~
#10
Ellerine sağlık canım güzel bir tanıtım olmuş. Opucuk
No wonder, we are team of dream!
»» TVXQ! ««

Biz inanıyoruz, sizde inanın. Bu ayrı olarak geçirdiğimiz son yıl dönümü olsun...
seni seviyorum -özgü ehe




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi