14-02-2016, Saat: 18:04
Gogumasun Namul / 고구마순나물
Cooked Sweet Potato Stems
Pişmiş Tatlı Patates Sapları
![[Resim: gZmGyN.jpg]](http://i.hizliresim.com/gZmGyN.jpg)
Tatlı Patates sapları ve yaprakları ile yapılan garnitürdür.
4 Kişilik
Malzemeler
-1 demet tatlı patates yaprağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-3-4 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı susam yağı
-1 tatkı kaşığı kavrulmuş susam
İşlem
Hazırlık
Tatlı patates yaprakları: Saplar yapraklardan ayrılır. Sapların kabuğu soyulur ve 1 inç kısımlar halinde doğranır. Bir tencereye su doldurularak kaynatılır. Saplar 45 saniye kadar haşlanır ve daha sonra 10 saniye kadar yapraklar haşlanır. İyice süzülür.
Baharat Karışımı
Sarımsaklar kıyılır. Bir kap içerisinde susam yağı, susam ve kıyılmış sarımsak birleştirilir ve iyice karıştırılır. Yaklaşık 15 dakika bekletilir.
Tatlı patates sapları ve yapraklar baharat karışımı içerisine alınır ve iyice karıştırılır. Kavrulmuş susam serpilir. Hemen veya soğuk olarak birkaç saat içerisinde servis edilir.
|| English ||
Side dish made with the stems and leaves of the sweet potato.
Servings: 4
Ingredients
-1 bunch sweet-potato leaves
-1 Teaspoon salt
-3 to 4 cloves garlic
-1 Tablespoon sesame oil
-1 Teaspoon toasted sesame seeds
Procedure
Preparation
Sweet potato leaves: Separate the stems from the leaves. Peel the skin off the stems then cut into about 1 inch sections. Bring a pot of water to a full boil. Blanch the stems for about 45 seconds, then the leaves for about 10 seconds. Drain well.
Seasoning Mix
Mince the garlic cloves. Combine the sesame oil, sesame seeds, and minced garlic in a bowl and mix well. Let stand about 15 minutes.
Place the sweet potato stems and leaves in the seasoning mix and toss until well mixed. Sprinkle with toasted sesame seeds. Serve immediately or chill and serve within a couple of hours.
Kaynak / Source
Cooked Sweet Potato Stems
Pişmiş Tatlı Patates Sapları
![[Resim: gZmGyN.jpg]](http://i.hizliresim.com/gZmGyN.jpg)
Tatlı Patates sapları ve yaprakları ile yapılan garnitürdür.
4 Kişilik
Malzemeler
-1 demet tatlı patates yaprağı
-1 tatlı kaşığı tuz
-3-4 diş sarımsak
-1 yemek kaşığı susam yağı
-1 tatkı kaşığı kavrulmuş susam
İşlem
Hazırlık
Tatlı patates yaprakları: Saplar yapraklardan ayrılır. Sapların kabuğu soyulur ve 1 inç kısımlar halinde doğranır. Bir tencereye su doldurularak kaynatılır. Saplar 45 saniye kadar haşlanır ve daha sonra 10 saniye kadar yapraklar haşlanır. İyice süzülür.
Baharat Karışımı
Sarımsaklar kıyılır. Bir kap içerisinde susam yağı, susam ve kıyılmış sarımsak birleştirilir ve iyice karıştırılır. Yaklaşık 15 dakika bekletilir.
Tatlı patates sapları ve yapraklar baharat karışımı içerisine alınır ve iyice karıştırılır. Kavrulmuş susam serpilir. Hemen veya soğuk olarak birkaç saat içerisinde servis edilir.
|| English ||
Side dish made with the stems and leaves of the sweet potato.
Servings: 4
Ingredients
-1 bunch sweet-potato leaves
-1 Teaspoon salt
-3 to 4 cloves garlic
-1 Tablespoon sesame oil
-1 Teaspoon toasted sesame seeds
Procedure
Preparation
Sweet potato leaves: Separate the stems from the leaves. Peel the skin off the stems then cut into about 1 inch sections. Bring a pot of water to a full boil. Blanch the stems for about 45 seconds, then the leaves for about 10 seconds. Drain well.
Seasoning Mix
Mince the garlic cloves. Combine the sesame oil, sesame seeds, and minced garlic in a bowl and mix well. Let stand about 15 minutes.
Place the sweet potato stems and leaves in the seasoning mix and toss until well mixed. Sprinkle with toasted sesame seeds. Serve immediately or chill and serve within a couple of hours.
Kaynak / Source