23-07-2010, Saat: 19:20
(Son Düzenleme: 07-08-2012, Saat: 0:20, Düzenleyen: masal durgun.)
Bokbunja
![[Resim: 20624325.jpg]](http://img843.imageshack.us/img843/5777/20624325.jpg)
Bir zamanlar yaşlı bir çiftin erkek çocuğu olur. Ancak çocuk çok zayıftır ve hiçbir ilaç onu sağlığına kavuşturamaz. Bir gün Budist bir rahip onu Bokbunja ile beslemelerini önerir. Çift her gün çocuğa Bokbunja yedirir ve çocuk çok sağlıklı ve güçlü olur. Bu meyveye “güç veren meyve” anlamına gelen Bokbunja denir.
Bokbunja, Kore'de en çok Hwanghae-do’nun güneyinde yetiştirilir. Japonya ve Çinde de yetişmektedir. Oryantal tıpta, Bokbunja ve tıbbi şarap karıştırılarak kullanılır. Gochang’ta yetiştirilen doğal Bokbunja çok değerlidir.
Mt. Seonun’un Bokbunja Şarabı, Haziran-Eylül ayları arasında dağlarda doğal olarak yetişen Bokbunja’ların toplanmasıyla yapılır. Bokbunja’nın toplanması ve şarabın yapılması bayanlar tarafından yürütülmektedir. Burada çalışan erkek sayısı sınırlıdır. Bunun sebebi bayanların erkeklere göre daha iyi çalışıyor olduğuna inanılmasıdır. Bu yüzden Bokbunja Şarabı’nı bayanlar üretmektedir.
(Çeviri:esmerkız)
Gochang Goindol Köyü >> Tıklayın!
Kaynak
*****************************************************************************
English
Once upon a time, an old couple gave birth to a son. However, he was too weak and no medicine could heal him.
One day, a Buddhist monk suggested feeding him Bokbunja. The couple gave him Bokbunja everyday and the boy became very healthy and strong.
This fruit is called Bokbunja, meaning “a fruit that makes you strong.”
In Korea, Bokbunja mostly grows in the south of Hwanghae-do. It also grows in Japan and China. In Oriental medicine, Bokbunja used to be mixed with medicinal wine. Organic Bokbunja grown in Gochang of Jeonbuk is valuable as both fruit and medicine.
Bokbunja Wine from Mt. Seonun is made with natural Bokbunja that grows in the pollution-free mountains and are picked between June and September. The process of picking Bokbunja and making Bokbunja wine is handled by women at a place that is restricted to men. Because Bokbunja wine is produced by women, it is believed to work better on men than it does on women.
Gochang Goindol Village >> Click here!
Source
![[Resim: 20624325.jpg]](http://img843.imageshack.us/img843/5777/20624325.jpg)
Bir zamanlar yaşlı bir çiftin erkek çocuğu olur. Ancak çocuk çok zayıftır ve hiçbir ilaç onu sağlığına kavuşturamaz. Bir gün Budist bir rahip onu Bokbunja ile beslemelerini önerir. Çift her gün çocuğa Bokbunja yedirir ve çocuk çok sağlıklı ve güçlü olur. Bu meyveye “güç veren meyve” anlamına gelen Bokbunja denir.
Bokbunja, Kore'de en çok Hwanghae-do’nun güneyinde yetiştirilir. Japonya ve Çinde de yetişmektedir. Oryantal tıpta, Bokbunja ve tıbbi şarap karıştırılarak kullanılır. Gochang’ta yetiştirilen doğal Bokbunja çok değerlidir.
Mt. Seonun’un Bokbunja Şarabı, Haziran-Eylül ayları arasında dağlarda doğal olarak yetişen Bokbunja’ların toplanmasıyla yapılır. Bokbunja’nın toplanması ve şarabın yapılması bayanlar tarafından yürütülmektedir. Burada çalışan erkek sayısı sınırlıdır. Bunun sebebi bayanların erkeklere göre daha iyi çalışıyor olduğuna inanılmasıdır. Bu yüzden Bokbunja Şarabı’nı bayanlar üretmektedir.
(Çeviri:esmerkız)
Gochang Goindol Köyü >> Tıklayın!
Kaynak
*****************************************************************************
English
Once upon a time, an old couple gave birth to a son. However, he was too weak and no medicine could heal him.
One day, a Buddhist monk suggested feeding him Bokbunja. The couple gave him Bokbunja everyday and the boy became very healthy and strong.
This fruit is called Bokbunja, meaning “a fruit that makes you strong.”
In Korea, Bokbunja mostly grows in the south of Hwanghae-do. It also grows in Japan and China. In Oriental medicine, Bokbunja used to be mixed with medicinal wine. Organic Bokbunja grown in Gochang of Jeonbuk is valuable as both fruit and medicine.
Bokbunja Wine from Mt. Seonun is made with natural Bokbunja that grows in the pollution-free mountains and are picked between June and September. The process of picking Bokbunja and making Bokbunja wine is handled by women at a place that is restricted to men. Because Bokbunja wine is produced by women, it is believed to work better on men than it does on women.
Gochang Goindol Village >> Click here!
Source
![[Resim: 23716948.jpg]](http://img829.imageshack.us/img829/3478/23716948.jpg)