Garden Blossoms Make for Colorful Cup of Tea
Bahçe Çiçekleriyle Yapılan Bir Fincan Çay
![[Resim: y0rQ3N.jpg]](https://i.hizliresim.com/y0rQ3N.jpg)
Bahar kapıyı çaldı ve kış boyunca boş kalan yerler artık Doğa Ana’nın muhteşem renkleriyle göz kamaştırıcı hale geldi. Ancak bazıları için bahar sadece yılın belirli bir zamanında etrafın renkli çiçeklerle dolması değil.
Şarap uzmanları* şarap üretip sunabilirken, çay uzmanları* da çay sanatının uzmanlarıdır ve farklı türdeki çiçek çaylarını rengine, kokusuna ve tadına göre ayırt edebilirler. Kore Araştırma Enstitüsü Mesleki Eğitim Merkezinde bir çay uzmanı olabilmek için lisans bile veriliyor. *(Ç.N: garson olarak da geçmektedir.)
Fikir birçok kişi için tanıdık gelse de aslında Kore’de yaklaşık 1.000 çay uzmanı vardır. Bu sayı, hip hop grubu D. Base’den Nam Hyun-joon bir çay uzmanı olarak çalıştığını söyledikten sonra arttı.
![[Resim: EP4oRB.jpg]](https://i.hizliresim.com/EP4oRB.jpg)
Manolya çayının iltihabı önleme gibi sağlığımıza birçok yararı vardır. Kiraz çiçeği çayı (sağdaki) sadece göze değil, insan sağlığına da hitap etmiyor.
Kore Çiçek Çayları Birliği başkan yardımcısı Choi Karl-la: “Çiçek çayının en güzel yanı doğal renginin içerisinde olmasıdır” dedi. Tamamen açmış çiçekleri kuruttuktan ve onları sıcak suya batırdıktan sonra gerçek renkleri açığa çıkıyor: Altın top çiçeğininki kırmızı, beyaz kadife çiçeğininki sarı, balon çiçeğininki mavi. Choi: “Derler ki, çiçek çaylarını gözlerinizle içermişsiniz” diye ekledi. Choi’e göre renkler en iyi, çay şeffaf camlara döküldüğünde görülürlermiş.
Çay sanatını öğrenme fırsatını elde etmek isteyenler için Seoul, Bangbae-dong’da Paaram Çay Evi adında bir kafe var. Bu kafe 800 saat eğitim almış, deneyimli çay uzmanı Park Mi-jung tarafından açılmıştır. İlk katı kafe olarak kullanılırken ikinci katı çay uzmanı olmakla ilgilenenler için bir eğitim enstitüsü olarak kullanılıyor.
Evinizde kendi çayınızı demlemek isterseniz, aklınızda tutmanız gereken önemli bir şey var: farklı renkler yalnızca farklı tatlar vermiyor, bunlar vücutta da farklı etkiler yaratıyor. Bu yüzden çiçek çayı sadece göze hitap etmiyor aynı zamanda birçok yönden sağlığa faydalıdır da. Örneğin lezzetli ve aromatik beyaz manolya çayının sindirim sistemini rahatlatmak ve iltihabı etkili bir şekilde durdurmak gibi sağlığa birçok faydası vardır. Bunun yanı sıra kiraz çiçeği çayı tatlı bir aromaya ve enfes bir tada sahiptir. Bu çay antioksidan açısından yüksek ve gıda zehirlenmesinin tedavisinde oldukça faydalıdır.
Kaynak
Bahçe Çiçekleriyle Yapılan Bir Fincan Çay
![[Resim: y0rQ3N.jpg]](https://i.hizliresim.com/y0rQ3N.jpg)
Bahar kapıyı çaldı ve kış boyunca boş kalan yerler artık Doğa Ana’nın muhteşem renkleriyle göz kamaştırıcı hale geldi. Ancak bazıları için bahar sadece yılın belirli bir zamanında etrafın renkli çiçeklerle dolması değil.
Şarap uzmanları* şarap üretip sunabilirken, çay uzmanları* da çay sanatının uzmanlarıdır ve farklı türdeki çiçek çaylarını rengine, kokusuna ve tadına göre ayırt edebilirler. Kore Araştırma Enstitüsü Mesleki Eğitim Merkezinde bir çay uzmanı olabilmek için lisans bile veriliyor. *(Ç.N: garson olarak da geçmektedir.)
Fikir birçok kişi için tanıdık gelse de aslında Kore’de yaklaşık 1.000 çay uzmanı vardır. Bu sayı, hip hop grubu D. Base’den Nam Hyun-joon bir çay uzmanı olarak çalıştığını söyledikten sonra arttı.
![[Resim: EP4oRB.jpg]](https://i.hizliresim.com/EP4oRB.jpg)
Manolya çayının iltihabı önleme gibi sağlığımıza birçok yararı vardır. Kiraz çiçeği çayı (sağdaki) sadece göze değil, insan sağlığına da hitap etmiyor.
Kore Çiçek Çayları Birliği başkan yardımcısı Choi Karl-la: “Çiçek çayının en güzel yanı doğal renginin içerisinde olmasıdır” dedi. Tamamen açmış çiçekleri kuruttuktan ve onları sıcak suya batırdıktan sonra gerçek renkleri açığa çıkıyor: Altın top çiçeğininki kırmızı, beyaz kadife çiçeğininki sarı, balon çiçeğininki mavi. Choi: “Derler ki, çiçek çaylarını gözlerinizle içermişsiniz” diye ekledi. Choi’e göre renkler en iyi, çay şeffaf camlara döküldüğünde görülürlermiş.
Çay sanatını öğrenme fırsatını elde etmek isteyenler için Seoul, Bangbae-dong’da Paaram Çay Evi adında bir kafe var. Bu kafe 800 saat eğitim almış, deneyimli çay uzmanı Park Mi-jung tarafından açılmıştır. İlk katı kafe olarak kullanılırken ikinci katı çay uzmanı olmakla ilgilenenler için bir eğitim enstitüsü olarak kullanılıyor.
Evinizde kendi çayınızı demlemek isterseniz, aklınızda tutmanız gereken önemli bir şey var: farklı renkler yalnızca farklı tatlar vermiyor, bunlar vücutta da farklı etkiler yaratıyor. Bu yüzden çiçek çayı sadece göze hitap etmiyor aynı zamanda birçok yönden sağlığa faydalıdır da. Örneğin lezzetli ve aromatik beyaz manolya çayının sindirim sistemini rahatlatmak ve iltihabı etkili bir şekilde durdurmak gibi sağlığa birçok faydası vardır. Bunun yanı sıra kiraz çiçeği çayı tatlı bir aromaya ve enfes bir tada sahiptir. Bu çay antioksidan açısından yüksek ve gıda zehirlenmesinin tedavisinde oldukça faydalıdır.
Kaynak