Ganjang / 간장
![[Resim: 273380122.jpg]](http://img814.imageshack.us/img814/2553/273380122.jpg)
Ganjang (Soya sosu), soya fasulyesi ezmesi ile aynı yöntemle yapılır. Tuz ve su eklendikten sonra soya fasulyeleri iki ay boyunca mayalandırılır. (Türkçede tuzlamak ya da turşulamak olarak da karşılanabilir.) Bu mayalanma süreci içersinde aminoasitler ve laktik asitler salınır ve bu soya sosunu oluşturur. Ganjang çorbalarda ve güveçlerde kullanılır. Ayrıca pek çok kızartılmış yiyeceğin bandırıldığı bir sos olarak da kullanımı yaygındır.
Çeviri: Lasfiniel
--------------------------------------------------------------
ENGLISH
Ganjang (''soy sauce'') is made through the same process as soybean paste. Water and salt are added to soybeans and then fermented for two months.During the fermentation process,amino acids and lactic acids are released, which creates soy sauce. Ganjang is used casseroles and soups. It can also be used as a dipping sauce for various fried foods.
Source
![[Resim: 273380122.jpg]](http://img814.imageshack.us/img814/2553/273380122.jpg)
Ganjang (Soya sosu), soya fasulyesi ezmesi ile aynı yöntemle yapılır. Tuz ve su eklendikten sonra soya fasulyeleri iki ay boyunca mayalandırılır. (Türkçede tuzlamak ya da turşulamak olarak da karşılanabilir.) Bu mayalanma süreci içersinde aminoasitler ve laktik asitler salınır ve bu soya sosunu oluşturur. Ganjang çorbalarda ve güveçlerde kullanılır. Ayrıca pek çok kızartılmış yiyeceğin bandırıldığı bir sos olarak da kullanımı yaygındır.
Çeviri: Lasfiniel
--------------------------------------------------------------
ENGLISH
Ganjang (''soy sauce'') is made through the same process as soybean paste. Water and salt are added to soybeans and then fermented for two months.During the fermentation process,amino acids and lactic acids are released, which creates soy sauce. Ganjang is used casseroles and soups. It can also be used as a dipping sauce for various fried foods.
Source
♥ TVXQ ♥
Yunho & Changmin
I'm Proud To Be Cassiopeia!
Yunho & Changmin
I'm Proud To Be Cassiopeia!