12-06-2009, Saat: 15:54
(Son Düzenleme: 01-07-2012, Saat: 14:21, Düzenleyen: masal durgun.)
Ga ji na mool / 나물이네 (Patlıcan Salatası)
![[Resim: gajina.jpg]](https://img10.imageshack.us/img10/3772/gajina.jpg)
Malzemeler:
4 Patlıcan
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
Tuz
Susam tohumu
Yapılışı:
2-3 cm kalınlığında patlıcanları kesin.
Tavaya yağı koyun biraz ısındıktan sonra üzerine patlıcanları koyup soteleyin.
Pişerken patlıcanlar yağı çekeceği için eğer ihtiyaç duyarsanız o zaman biraz daha yağ koyabilirsiniz.
Üzerine kıyılmış sarımsak, soya sosu, tuz ekleyin, yaklaşık 1 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerlerine susam tohumlarını ekleyin.
Eğer daha sağlıklı bir diyet isterseniz patlıcanları buharıyla pişmeye bırakıp daha sonra sosları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...
ENGLISH
Ingredients:
4 eggplants (long, thin ones)
3 tbsp vegetable oil
1 tsp minced garlic
1 tsp soy sauce
1 tsp sesame oil
salt
sesame seeds
Preparation:
Cut eggplants into 2-3 inches length, quarter them.
Put vegetable oil in a wok, add eggplants, saute until soften.
Eggplants soak up a lot of oil while cooking,so put more oil if needed. Add minced garlic, soy sauce, salt and cook for another minute or so. Finish with sesame seeds.
If you prefer healthy diet, steam eggplants then dress with soy sauce, sesame oil, minced garlic and salt.
![[Resim: gajina.jpg]](https://img10.imageshack.us/img10/3772/gajina.jpg)
Malzemeler:
4 Patlıcan
3 yemek kaşığı bitkisel yağ
1 çay kaşığı kıyılmış sarımsak
1 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
Tuz
Susam tohumu
Yapılışı:
2-3 cm kalınlığında patlıcanları kesin.
Tavaya yağı koyun biraz ısındıktan sonra üzerine patlıcanları koyup soteleyin.
Pişerken patlıcanlar yağı çekeceği için eğer ihtiyaç duyarsanız o zaman biraz daha yağ koyabilirsiniz.
Üzerine kıyılmış sarımsak, soya sosu, tuz ekleyin, yaklaşık 1 dakika kadar pişirin.
Daha sonra üzerlerine susam tohumlarını ekleyin.
Eğer daha sağlıklı bir diyet isterseniz patlıcanları buharıyla pişmeye bırakıp daha sonra sosları ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun...

ENGLISH
Ingredients:
4 eggplants (long, thin ones)
3 tbsp vegetable oil
1 tsp minced garlic
1 tsp soy sauce
1 tsp sesame oil
salt
sesame seeds
Preparation:
Cut eggplants into 2-3 inches length, quarter them.
Put vegetable oil in a wok, add eggplants, saute until soften.
Eggplants soak up a lot of oil while cooking,so put more oil if needed. Add minced garlic, soy sauce, salt and cook for another minute or so. Finish with sesame seeds.
If you prefer healthy diet, steam eggplants then dress with soy sauce, sesame oil, minced garlic and salt.