Eumsik Dimibang / 음식디미방 - 규곤시의방
Eumsik Dimibang ya da Gyugon Siuibang 1670’lerde,Joseon hanedanlığı dönemi süresince Gyeongsan bölgesindeki Andong kabilesinden olan Bayan Jang(1598-1680) tarafından yazılmış bir Kore yemek kitabıdır. Kitabın yazarı olan Bayan Jang yangban olarak adlandırılan asiller sınıfındandı. Kitap, Kore alfabesi hangul ile yazılmış bir el yazmasıdır. Eumsik Dimibang, genelde Kore yemeklerini içermektedir ve yiyecekleri saklamanın çeşitli yollarından da bahsetmektedir. Kitapta ayrıca 51 çeşit geleneksel alkollü içecek kaydı da bulunmaktadır. Kitap,en eski ve Kore tarihindeki bir bayan tarafından yazılan detaylı bir yemek kitabi olduğu için,Kore mutfağı konusunda değerli bir doküman olarak kabul edilmektedir.
ENGLISH
The Eumsik dimibang or Gyugon siuibang is a Koreann cookbook written around 1670 by Lady Jang (張氏, 1598~1680) from Andong Clan, Gyeongsang Province during the Joseon Dynasty. The author was in the noble yangban class and the book is a manuscript written in hangul (Korean alphabet). Eumsik dimibang encompasses Korean cuisine in general and deals with various ways of storing foods. The book also has 51 different entries related to traditional alcoholic beverages. Since the book is the oldest and detailed cookbook written by a woman in Korean history, it is considered a valuable document for researching Korean cuisine.
Çeviri için Seher ablama tesekkür ediyorum..
Eumsik Dimibang ya da Gyugon Siuibang 1670’lerde,Joseon hanedanlığı dönemi süresince Gyeongsan bölgesindeki Andong kabilesinden olan Bayan Jang(1598-1680) tarafından yazılmış bir Kore yemek kitabıdır. Kitabın yazarı olan Bayan Jang yangban olarak adlandırılan asiller sınıfındandı. Kitap, Kore alfabesi hangul ile yazılmış bir el yazmasıdır. Eumsik Dimibang, genelde Kore yemeklerini içermektedir ve yiyecekleri saklamanın çeşitli yollarından da bahsetmektedir. Kitapta ayrıca 51 çeşit geleneksel alkollü içecek kaydı da bulunmaktadır. Kitap,en eski ve Kore tarihindeki bir bayan tarafından yazılan detaylı bir yemek kitabi olduğu için,Kore mutfağı konusunda değerli bir doküman olarak kabul edilmektedir.
ENGLISH
The Eumsik dimibang or Gyugon siuibang is a Koreann cookbook written around 1670 by Lady Jang (張氏, 1598~1680) from Andong Clan, Gyeongsang Province during the Joseon Dynasty. The author was in the noble yangban class and the book is a manuscript written in hangul (Korean alphabet). Eumsik dimibang encompasses Korean cuisine in general and deals with various ways of storing foods. The book also has 51 different entries related to traditional alcoholic beverages. Since the book is the oldest and detailed cookbook written by a woman in Korean history, it is considered a valuable document for researching Korean cuisine.
Çeviri için Seher ablama tesekkür ediyorum..