Selam, çok tesekkürler.

Konuyu Oyla:
'Efsane Prens' Jumong / 주몽 (2006)
|
11-10-2011, Saat: 23:56
jumongu is arkadasimin tesvikiyle izlemeye basladim. uzun zamandan sonra seyrettigim ilk uzak dogu dizisi. ergenlikten bu yana uzak doguya ve ilgilenme imkani bulamadigim uzak dogu sporlarina sempatim var. konuyu daha fazla dagitmadan diziyi begendigimi söylemek istiyorum. her bölümünü heyecan ve merakla izliyorum. uzak dogu dizi ve filmleri harika...
18-12-2011, Saat: 15:54
Kore tarihinin baslangici sayilan bir Jumong hikâyesi... Gojoseon Kralligi, Çinliler tarafindan parçalanmis ve halki köle olarak çalistirilmaktadir. Bagimsiz bir ülkenin yeniden kurulmasi sart ancak bir o kadar da zordur.Jumong dünyaya geldikten sonra tek bir amaç için yasar ve o amaç ugruna savasir.“Efsane Prens” (Prince of the Legend) Olay Tv’de kore'yi ve Mançurya'yi 2500 yil yöneten Eski Joseon Kralligi, Çin'in Han Hanedani'na yenilmis ve dört yeni bölgeye ayrilmistir. Zaman içinde Çinlilerin zulmünden bikan kabileler ayaklanmaya karar verir. Efsanevi asker Hae Mo-su, Buyeo Hükümdarligi Prensi Geumwa ile birlikte Han'in vahsetine son vermek için mücadele eder. Savasta agir yaralanan Hae Mo-su'yu Haebaek kabilesinin prensesi bulur ve iyilestirir. Birbirlerine asik olan Prenses'le Hae Mo-su birlikte olur. Genç çift bebek beklemektedir ancak bir süre sonra kabile saldiriya ugrar. Mo-su saldiridan kaçmayi basarsa da daha sonra Han Imparatorlugu tarafindan esir alinir. Yeni Imparatorluk kurulunca sarayda yasamaya baslayan Prenses çocugunu burada dogurur. Oglu Jumong, Buyeo Prensi olmustur. Babasinin Hae Mo-su oldugunu ögrenen Jumong kardesleriyle vahsi bir rekabete girer. Tekrar ne zaman oynuyor? çok güzeldi sonu tam belli degildi.Tesekkürler.
05-01-2012, Saat: 5:38
Böyle bir film Türkiye'deki kalitenin çok çok üzerindedir. Biz ne zaman bu sekilde film üretimine geçebilecegiz, bilemiyorum. Türkiye film sektöründe yeniden 1980'lerin müstehcenligini yasarken, Kore çok ciddi yapimlarla karsimiza çikiyor.
Jumong Kore yapimlari arasinda apayri bir yere sahip. Tarihi çekismeleri de aynen bizim tarihimizde yer alan olaylara benziyor. Örnegin Yavuz Sultan Selim'in tahta çikisi döneminde yasananlari okudugunuzda Kral Gumwha'yi, Prens Deso ve Yong Bo'yu ve saray yetkililerinin kilik degistirmis halini göreceksiniz. http://tr.wikipedia.org/wiki/I._Selim Biz neden Anadolu beylikleri, Selçuklu ve Osmanli sehzadeleri ile ilgili filmler yapamayalim?
30-01-2012, Saat: 17:40
valla çok dogru söylüyorsunuz size tammamen katiliyorum türkiyede sadece su ana kadar muhtesem yüzyil çekildi ve yayinlandi ve onunda ne kadar tepki topladigini biliyoruz bence Türkiye tarihi dizi çekmesin eline yüzüne bulastiriyor tarihi dizi konusunda hiç bir ülke krenin eline su dökemez ellerine yüreklerine saglik.sonuna kadar arkalarindayiz.
BLACK PINK ♥ TWICE ♥ A PINK ♥ EXID
K-POP BTOB ♥ EXO ♥ BTS ♥ SUPER JUNIOR ♥ SS501 ♥ HIGHLIGHT ♥ B1A4 ♥ VIXX ♥ JYJ LEE CHANGSUB
12-10-2012, Saat: 18:35
İkinci baktığım kore dizisi, gerçekten de çok muhteşem bir dizi
14-12-2012, Saat: 19:53
tarihi dizi derken akla gelen üç-dört diziden biride jumong'dur ben şahsen çok severim
![]()
SoomaFatma Saranghe
10-04-2014, Saat: 16:31
süperdi
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|
Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi