yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Easy Steps To Brewing Your Own Veggie Teas
#1
Traditional Herbal Tea Preparation

Geleneksel Bitki Çayı Yapımı

Nilüfer kökü ve beyaz turp Kore'de en sık yenen yan yemeklerdir. Aynı zamanda kurutulabilir ve demlenebilir. Geleneksel Kore yiyecekleri araştırmacısı Cho Hee-suk, geleneksel Kore yemeklerinde kullanılan tipik malzemeleri kullanarak evinizde kendi eşsiz çaylarınızı nasıl yapacağınız hakkında birkaç tarif ve püf noktası veriyor.

Arumjigi Kültür Koruma Vakfında bu ayın sonuna kadar devam edecek olan "Çayla Birlik Olmak" isimli sergide danışman olarak hizmet veren 54 yaşındaki gıda araştırmacısı, "Yenilebilen şeylerin neredeyse hepsi bir fincan çaya dönüştürülebilir," diyor.

"Hava, sebze kurutmak için mükemmel. Yılın bu zamanlarındaki güneş bunları iki ya da üç gün içinde kurutmak için yeterince güçlü. Termometre sıfırın altına düşmeden önce kurutmanız gerekir."

Ekim ayı kök sebzelerinin hasat zamanı olduğu için, Cho ikisi de yaygın olarak tipik Kore yan yemeklerinde kullanılan nilüfer kökü ve beyaz turp hazırlamış.

[Resim: XL02LD.jpg]
Kurutma, çay yapma işleminin en önemli aşamasıdır. Yukarıdakiler kızartılmış nilüfer kökleri. [JoongAng Ilbo]

Cho çok çeşitli nilüfer kökleri arasında, çaylar için en uygun olanının beyaz çiçek açan beyaz nilüfer kökleri olduğunu söylüyor. Beyaz kökler daha güzel kokulu diyor.

Nilüfer kökü çayı hazırlamak için, bir nilüfer kökünü bol suyla yıkayın ve sebzeyi yaklaşık üç milimetre (0.1 inç) kalınlığında parçalar halinde dilimleyin. Dilimlenmiş nilüfer köklerini soğuk suyla hafifçe yıkayın ve biraz tuz ve sirke ekleyin.

Soğuk suya küçük bir miktar tuz ve sirke eklendiğinde, karışım nilüfer kökünün kararmasını önlüyor ve çaya lezzet katıyor.

Bir sonraki aşama, çay yapma işleminin en önemli aşaması olan, kurutma için mükemmel yeri bulma aşaması. Balkon gibi iyi havalanan yerler ideal, fakat kurutma için uygun bir yer yoksa elektrikli fanlar veya elektrikli yiyecek kurutucuları kullanılırsa da olur.

[Resim: rZ3YZP.jpg]
Saat yönünde: Karabuğday çayı, nilüfer kökü çayı ve turp çayı

Nilüfer kökleri tamamen kuruduğunda, sebzeleri ısıtılmış yağsız tavada hafifçe kahverengileşinceye kadar kızartın. Kızartma işlemi tamamlandığında, nilüfer köklerini hasır tepsilere yerleştirerek soğumasını bekleyin. Saklamak için hava geçirmeyen kaplar gerekir.

Çay yapma işlemi biraz karmaşık olsa da demlemek olabildiğince kolaydır. Üç dört parça nilüfer kökünü sıcak suda üç dakika bekletin.

Cho, "Bir kupaya döktükten sonra kalan nilüfer köklerini saklamak kök sebzesini dört dörtlük kullanmanın bir yoludur," diyor.

Onun önerisi, kalan nilüfer köklerini pilav tenceresine koymak çünkü çok iyi bir lif kaynağı. Ayrıca nilüfer köklerinin anemiyi ve yüksek tansiyonu önlediği bilinir.

Turp çayı yaparken de aynı işlemler uygulanabilir.

İlk olarak turpları soyun ve sonra ince ince, kare şeklinde dilimleyin. İnce ince dilimlenmiş parçaları hasır tepsilere koyun ve kurutun. Kızartma işlemi de aynı. Kurutulmuş turpları ısıtılmış yağsız tavada kızartın. Turp güçlü, keskin bir tada sahiptir, bu yüzden bir iki parçası çay için yeterli olacaktır.

Turp sindirime yardımcı olduğu için, çay özellikle sindirim güçlüğü çekenler için yararlı olabilir.

Nilüfer kökü ve turp dışında, Kore'de yan yemeklerde yaygın olarak kullanılan balon çiçeği kökü ve dulavrat otu da çay için uygun malzemelerdir. Meyveler ve tahıllar da çay için mükemmel bir seçenektir.

Cho, "Karabuğday çayı dükkanlarda bulunur, fakat ev yapımı karabuğday çayının besin değeri daha yüksektir," diyor. Uygulanacak işlemler nilüfer yaprağı ve turp çayıyla aynı.

Cho, "Sabahın erken saatlerinde tahıl çayı içmek yararlıdır çünkü midenizi yatıştırır," diyor.

[Resim: QZa1Mv.jpg]
Geleneksel Kore yiyecekleri araştırmacısı Cho Hee-suk kurutulmuş nilüfer köklerini yağsız tavada kızartıyor.

Şeftali, dut ve Japon kayısılarından çay yapmak da kolaydır. Meyveleri ve şekeri karışımdan kabarcıklar çıkana kadar karıştırın. Cho kabarcıkların mayalanma başlangıcının işareti olduğunu söylüyor.

Japon kayısılarının tamamen mayalanması yaklaşık üç ay, şeftalilerin ve dutların mayalanması ise bir ay sürüyor. Bir sonraki aşama meyveleri kaşıkla çıkarmak ve kalan sıvıyı buzdolabında saklamaktır.

Bu meyve çayı önemli miktarda enzim içerir ve soğuk suyla servis edildiğinde daha faydalıdır. Böyle yaparak, enzimlerin yıkımını en aza indirmiş olursunuz.

Çaya ve ondan esinlenen sanata ithaf edilen sergi şu anda Seoul'ün merkezindeki Insa-dong'da bulunan Arumjigi merkezinde düzenleniyor. Arumjigi Kültür Koruma Vakfı, Kore'nin geleneksel kültürünü ve güzelliklerini koruma ve yaşatmaya adanmış kar amacı gütmeyen bir kurumdur.

English

Lotus roots and white radishes are most commonly eaten in Korea as side dishes. But they can also be dried and brewed. Cho Hee-suk, a traditional Korean food researcher, lays out a few recipes and tips on how to make your own unique teas at home out of ingredients typically used in traditional Korean meals.

“Almost all edible things can be made into a decent cup of tea,” says the 54-year-old food researcher who serves as an adviser for the exhibition titled “Becoming One with Tea,” which runs through the end of this month at the Arumjigi Culture Keepers Foundation.

“The weather is perfect for drying vegetables. The sunlight around this time of year is strong enough to dry them in two or three days. You have to dry them before the mercury drops below zero.”

Since October is part of the root vegetable harvest season, Cho has prepared lotus roots and white radishes, both widely used for typical Korean side dishes .

Of the many types of lotus roots, Cho says white lotus roots that later bloom into white flowers are most suitable for teas. The white roots are more aromatic, she says.

In order to prepare lotus root tea, wash a lotus root with running water and slice the vegetable into pieces about three millimeters (0.1 inch) thick. Rinse the sliced lotus root with cold water and add a bit of salt and vinegar.

When a small amount of salt and vinegar are added to the cold water, the combination prevents the lotus root from browning and adds flavor to the tea.

The next step is finding the perfect place for dehydration, which is the most important step of the tea-making process. A well-ventilated place like a balcony is ideal, but using electric fans or electric food dehydrators are also okay when there is no suitable place for drying.

When the lotus roots are completely dried, roast the vegetables with a heated pan without cooking oil until the lotus roots turn slightly brown. When the roasting process is done, cool down the lotus roots by placing them on wicker trays. Air-tight containers are needed for storage.

While the tea-making process is a bit complicated, the brewing is as simple as it gets. Brew three or four pieces of lotus root in hot water for three minutes.

Keeping leftover lotus roots after emptying a cuppa is one way to fully use the root vegetable, Cho says.

Her suggestion is to put the leftover lotus roots into a rice cooker because they are a great source of fiber. Lotus roots are known to prevent anemia and high blood pressure as well.

The same process can be applied when making radish tea.

Peel the radish first and then slice it into thin, square shapes. Put the thinly sliced pieces onto wicker trays and dry them. The roasting process is also the same. Roast the dried radish with a heated pan without cooking oil. Radish has a strong, tangy flavor, so just one or two pieces are enough for the tea.

Since radish helps with digestion, the tea can be especially useful for those with indigestion.

Other than lotus roots and radish, balloon flower roots and burdock roots, also widely used as side dishes in Korea, are suitable tea ingredients. Fruits and grains also become fine tea options.

Buckwheat tea is available at grocery stores, but homemade buckwheat tea is much richer, Cho says. The process is similar to those of the lotus root and radish teas.

“Grain tea is good to drink early in the morning because it calms down your stomach,” says Cho.

Making tea with peaches, mulberries and Japanese apricots is also easy to follow. Mix fruits and sugar until bubbles appear from the mixture. Cho says bubbles are a sign of fermentation beginning.

It takes about three months for Japanese apricots and one month for peaches and mulberries to be fully fermented. The next step is scooping fruits and keeping the rest of the liquids refrigerated.

These fruit tea contains a significant amount of enzymes and are better when served with cold water. By doing so, you can minimize the destruction of the enzymes.

The exhibition dedicated to tea and the artwork inspired by it is currently being held at the Arumjigi center, located in Insa-dong, central Seoul. The Arumjigi Culture Keepers Foundation is a nonprofit organization devoted to protecting and preserving Korea’s traditional culture and beauty.

Kaynak / Reference
Cevapla
#2
Paylaşım için teşekkürler canım.
Emeğine sağlık... Onay
Cevapla
#3
Güzele benziyor.Paylaşım için teşekkürler.Onay



Cevapla
#4
Teşekkür ederiz. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#5
Easy Steps To Brewing Your Own Veggie Teas
Translate: primadonna
Regulation: Olcay ATEŞ

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi