Dwaejijokbalguk / 돼지족발국
Domuz Ayağı (Paça) Çorbası / Pork's Feet Soup
![[Resim: dkqBVp.jpg]](http://i.hizliresim.com/dkqBVp.jpg)
1. Metod
Malzemeler
1 domuz ayağı, 200g ıslatılmış yosun (ya da turp), 1,2 L (6 bardak) su,1 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
1. adım: Kaynamış suyun içine domuz ayağını koyun ve bir süre kaynatın. Domuz ayağı kaynarken yosunları kesin (turpları doğrayın).
2. adım: Pişen domuz ayağını sudan çıkardıktan sonra etlerini kemiğinden ayırın ve az önceki et suyunun içine tekrar koyun. Ardından kestiğiniz yosunları (turpları) da et suyuna ilave edin.
3. adım: Parçalanmış domuz etleri ve kesilmiş yosunların (turpların) bulunduğu et suyunu kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve tuz ile lezzetlendirin.
Bir çok anne bunu anne sütü üretmek için yiyor.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
2. Metod
Malzemeler
2 domuz bacağı, 4 L (20 bardak) su, 100 zencefil
Tarif
1. adım: Domuz ayaklarını temizleyin ve güzelce yıkayın.
2. adım: Domuz ayaklarını suyu ve zencefili bir kabın içinde birlikte pişirin.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
Çevirmen: emine_tkr
English
Method 1
Ingredients
1 pig's foot, soaked seaweed (or radish) 200g, water 1.2L(6cup), crushed garlic 1 tbsp, salt 1 tbsp
Recipe
1. Bring pork foot with water to a boil, and cut seaweed into moderate pieces.
2. Pick the bone out of cooked pork foot, and slice the meat into thin pieces or tear the meat by hand.
3. Put the step 2 into the pork foot broth and give a boil. Then, add seaweed (or radish) into it and simmer. Flavor with crushed garlic or salt.
Resource
Many mothers eat this to produce much more breast milk.
Area: Jejudo
Method 2
Ingredients
2 pig's feet, water 4L(20cup), ginger 100g
Recipe
1. Clean pork feet and wash well. 2. Put the pork feet, water, and ginger in a pot, and simmer to a pulp.
Area: Jejudo
Source / Kaynak
Domuz Ayağı (Paça) Çorbası / Pork's Feet Soup
![[Resim: dkqBVp.jpg]](http://i.hizliresim.com/dkqBVp.jpg)
1. Metod
Malzemeler
1 domuz ayağı, 200g ıslatılmış yosun (ya da turp), 1,2 L (6 bardak) su,1 yemek kaşığı ezilmiş sarımsak, 1 yemek kaşığı tuz
Tarif
1. adım: Kaynamış suyun içine domuz ayağını koyun ve bir süre kaynatın. Domuz ayağı kaynarken yosunları kesin (turpları doğrayın).
2. adım: Pişen domuz ayağını sudan çıkardıktan sonra etlerini kemiğinden ayırın ve az önceki et suyunun içine tekrar koyun. Ardından kestiğiniz yosunları (turpları) da et suyuna ilave edin.
3. adım: Parçalanmış domuz etleri ve kesilmiş yosunların (turpların) bulunduğu et suyunu kaynatın. Ezilmiş sarımsak ve tuz ile lezzetlendirin.
Bir çok anne bunu anne sütü üretmek için yiyor.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
2. Metod
Malzemeler
2 domuz bacağı, 4 L (20 bardak) su, 100 zencefil
Tarif
1. adım: Domuz ayaklarını temizleyin ve güzelce yıkayın.
2. adım: Domuz ayaklarını suyu ve zencefili bir kabın içinde birlikte pişirin.
Bölge: Jejudo / Jeju Adası
Çevirmen: emine_tkr
English
Method 1
Ingredients
1 pig's foot, soaked seaweed (or radish) 200g, water 1.2L(6cup), crushed garlic 1 tbsp, salt 1 tbsp
Recipe
1. Bring pork foot with water to a boil, and cut seaweed into moderate pieces.
2. Pick the bone out of cooked pork foot, and slice the meat into thin pieces or tear the meat by hand.
3. Put the step 2 into the pork foot broth and give a boil. Then, add seaweed (or radish) into it and simmer. Flavor with crushed garlic or salt.
Resource
Many mothers eat this to produce much more breast milk.
Area: Jejudo
Method 2
Ingredients
2 pig's feet, water 4L(20cup), ginger 100g
Recipe
1. Clean pork feet and wash well. 2. Put the pork feet, water, and ginger in a pot, and simmer to a pulp.
Area: Jejudo
Source / Kaynak