yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Duyu / 두유
#1
Duyu / 두유

Soy Milk
Soya Sütü

[Resim: A7W7PB.jpg]

Malzemeler (4-5 Kişilik)

- 1 bardak ,bir gece soğuk suda ıslatılmış, soya fasulyesi (187 gr)
- 3 su bardağı buzlu soğuk su
- Bir bardağın çeyreği kadar kavrulmuş ,tuzsuz, kaju
- 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam
- 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

1) Faulye süzülür ve geniş bir kaseye alınır. Kabukların çıkması için el ile ovalanır.
2) Kase soğuk su ile doldurulur ve yüzeyde bulunan kabuklar içerisinden çıkarılır, daha sonra su dökülür. Fasulyelerin kabuklarından çoğunluk olarak kurtulana dek; ovma, su ekleme, kabukları çıkarma ve süzme işlemleri birkaç kez daha tekrarlanır.
3) Fasulye kabukları atılır. Yaklaşık 2 ½ su bardağı kadar olacaktır.
4) Fasulyeler, iki bardak su ile geniş bir tencereye alınır, kapağı kapatılır ve 15 dakika orta ateşte haşlanır. Kaynadığında, tencerenin kapağı yarılanır.
5) Fasulyeler soğuk suda durulanır ve üstte kalan kabuklar çıkarılır. Süzülür.
6) Blender içerisine 1 bardak fasulye konur. Kalan fasulye, tekrar kullanmak üzere dondurulabilir. Blender içerisne kaju ve susam ilave edilir.
7) 2 bardak su ilave edilir ve karışım kremsi bir dokuda oluncaya dek 2 dakika bıyunca karıştırılır.
8) Suyun kalanı ve tuz eklenir. 10 saniye kadar karıştırılır.
9) Soya sütü 2 büyük bardağa aktarılır ve hemen servise sunulur.


=English=



Ingredients (makes 4 to 5 servings)

- 1 cup dried soybeans (187 grams), soaked in cold water overnight (will expand to 2½ cups)
- 3 cups icy cold water
- ¼ cup unsalted toasted cashews (40 grams)
- 1 tablespoon toasted sesame seeds
- 1 teaspoon salt

Directions

1) Strain the beans and put them in a large bowl. Scrub the beans with your hands to remove the skins.
2) Fill the bowl with cold water and remove any floating skins, then pour out the water. Repeat this a couple of times: scrubbing, adding water, pouring out the skins and water, until you are left with mostly skinned beans.
3) Strain the skinned beans. It will be about 2½ cups.
4) Put the beans in a large pot with 2 cups of water, cover, and boil for 15 minutes over medium high heat. If it boils over, cover pot halfway.
5) Rinse the beans in cold water and remove the remaining skins floating on the top. Strain.
6) Put 1 cup of the beans into a blender. Freeze the leftover beans for future use. Add the cashews and sesame seeds to the blender.
7) Add 2 cups of water and blend for 2 minutes until the mixture turns creamy.
8) Add the remaining cup of water and the salt. Blend for 10 seconds.
9) Transfer the soy milk to 2 large cups and serve right away.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: m6m6yZ.jpg]

[Resim: BP3P1L.jpg]

[Resim: 6PdPV9.jpg]

[Resim: nMZMoM.jpg]

[Resim: 4rXr37.jpg]
Cevapla
#3
[Resim: VamaOj.jpg]

[Resim: 1vqvW5.jpg]
Cevapla
#4
Duyu / 두유
Soy Milk
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi