yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DuBu KongGukSu / 두부 콩국수
#1
DuBu KongGukSu / 두부 콩국수

[Resim: m_Lj_ME2.png]

Ana Malzemeler
- 1 Paket yumuşak Tofu (14 ons)
- 2 Bardak Süt
- 3 Yemek kaşığı kavrulmuş tuzsuz fıstık (1 ons)
- ¼ Bardak dilimlenmiş badem (1 ons)
- 2 Yemek Kaşığı Şeker (isteğe bağlı)
- ½ Çay kaşığı tuz
- Az salatalık (Garnitür)
- Az cherry domates (Garnitür)
- Az siyah susam (Garnitür)

Erişte Malzemeleri
- 8 Ons ince erişte
- 12 Bardak su
- 1 Çay kaşığı tuz

Yapılışı
1. 1 paket tofuyu alın. Bu tarifin lezzetli olması için yumuşak tofu en sevdiğimdir. Ancak siz hangisini seviyorsanız ya da elinize ne türü varsa kullanabilirsiniz.
2. Tofuyu 30 saniye kadar suda kaynatarak pişirin.
3. 3 yemek kaşığı kavrulmuş bademi, tuzsuz fıstıkları, yarım bardak dilimlenmiş bademleri alın. Elinizde hangi kuruyemişler varsa ya da nasıl isterseniz, farklı fikirler olarak ceviz, çam fıstığı, kaju vs. kullanabilirsiniz. Sadece seçilenlerin yarım fincan olması önemlidir. Eğer ceviz kullanacaksanız suda bir süre bekletin ve derilerini çıkartın.
4. Bir kabın içine 2 bardak süt, tofu, kuruyemişleri koyarak karıştırın.
5. 1 dakika boyunca öğütün, ya da soya sütü kıvamını alıncaya dek karıştırın.
6. Büyük bir kabın içine karışımı dökün ve içine 2 yemek kaşığı şeker ile 1 çay kaşığı tuz ilave edin.
7. Karışımı kapaklı bir kabın içine koyarak 1 saat ya da daha fazla servis edilene dek buzdolabına koyun.
8. Yemeğin servis zamanı geldiğinde julyen doğranmış az salatalık, doğranmış az cherry domates süs için hazır olmalı.
9. 8 ons ince erişteyi alın.
10. Paket üzerindeki pişirme talimatlarını takip edin. Eğer herhangi bir talimat yoksa: Bir kaba 12 bardak su ilave edin ve 1 çay kaşığı tuz ilave ederek 4-5 dakika erişteleri kaynatarak pişirin.
11. Piştikten sonra erişteleri süzün ve birkaç kez soğuk suda durulayın.
12. Erişteyi servis tabağına ilave edin.
13. Salatalık ve domatesleri eriştenin üstüne koyun.
14. Soğuk karışımı eriştenin üstüne dökün. Eğer biraz daha soğuk erişte istiyorsanız buz ilave edebilirsiniz.
15. Süslemek için eğer elinizde varsa, azıcık siyah susam ilave edebilirsiniz.

|| English ||

Main Ingredients
- 1 Pack Soft Tofu (14 oz)
- 2 Cups Milk
- 3 Tbsp Roasted Unsalted Peanuts (1 oz)
- ¼ Cup Sliced Almonds (1 oz)
- 2 Tbsp Sugar (Optional)
- ½ tsp Salt
- Some Cucumber (Garnish)
- Some Cherry Tomatoes (Garnish)
- Some Black Sesame Seeds (Garnish)

Noodle Ingredients
- 8 oz Thin Noodles
- 12 Cups Water
- 1 tsp Salt

Directions
1. Obtain 1 pack of soft tofu. I like soft tofu best for its flavor in this recipe; however, you can use the type you like or have on hand.
2. Cook the tofu in boiling water for about 30 seconds.
3. Obtain 3 Tbsp of roasted, unsalted peanuts and ¼ cup of sliced almonds. Depending what you have or what you like, you can use a different kind of nut such as: walnuts, pine nuts, cashews, etc. Just obtain about ½ cup worth of the nuts that you pick. If you use walnuts, soak them in water for sometime and remove the skins
4. Add the tofu, nuts, and 2 cups of milk in a blender.
5. Grind for about a minute, or until you have well blended soybean milk.
6. Pour the soup into a large mixing bowl and add 2 Tbsp of sugar and ½ tsp of salt. Mix until the sugar and salt dissolves. You may want to adjust the sweetness or saltiness. People in my hometown add sugar; however most other areas of Korea do not add sugar. It is up to you.
7. Cover the container and chill it in the refrigerator for an hour or more before serving.
8. When it is time to serve this food, julienne some cucumber and cut some cherry tomatoes in half for garnish.
9. Obtain about 8 oz of thin noodles.
10. Follow the cooking instructions on the pack of noodles that you have. If you don’t have any instructions: add the thin noodles in about 12 cups of boiling water with 1 tsp of salt and cook them for about 4-5 minutes.
11. Rinse the cooked noodles in cold water several times and drain.
12. Put some of the noodles in a serving bowl.
13. Put some cucumber and tomatoes on top of the noodles.
14. Pour some of the soup on top of the noodles. If you want extra cold noodles, add some ice.
15. Sprinkle some black sesame seeds on top for garnish, if you have them.

Kaynak / Source
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#2
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#3
[Resim: 90cc1f36edad1cf5d05c168510ac871e1.jpg]

[Resim: 6676_10288_116.jpg]

[Resim: 3076638022_3jq_R1z_TM_B2_D9_B9_CCB1_E2_B1_B9_BCF6.jpg]
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#4
Teşekkür ederiz, görünüşleri çok tatlı. ^^
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz Tuğçe. Opucuk
Cevapla
#6
Çok lezzetli görünüyor. Biggrin
Teşekkür ederiz Tuğçe abla. Opucuk
Cevapla
#7
DuBu KongGukSu / 두부 콩국수
Translate: Tuğçe ÖZSOY

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla
#8
Tanıtım için teşekkürler. ^_^
[Resim: zpULqK.gif]

Ayenzel
Tumblr
Cevapla
#9
Mutlaka denenmesi gereken bir tarif olduğu düşüncesindeyim.

Teşekkürler paylaşımın için Tuğçe. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi