06-09-2013, Saat: 0:25
Dubu JJim / 두부찜
![[Resim: 3kz8.jpg]](http://img822.imageshack.us/img822/9458/3kz8.jpg)
Malzemeler
1 parça yumuşak tofu
1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan, beyaz ve açık yeşil parçaları
2 diş doğranmış sarımsak
4 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
1/2 çay kaşığı kızartılmış susam taneleri
1 çay kaşığı Kore gochugarusu
1/2 taze karabiber
Garnitür için doğranmış yeşil soğanın yeşil kısımları
Yapılışı
1. Tofunun fazla suyunu çıkarın ve kurutun. Düdüklü tencereyi hazırlayın ve bir tabak içine koyduğunuz tofuyu tencereye yerleştirin. Eğer düdüklü tencereniz yoksa, wok tavanın içine su koyun ve tofuyu tabak ile birlikte tavaya yerleştirin. Düdüklü tencerenizin kapağını kapatın ve pişirmeye başlayın.
2. Tofu yumuşayıncaya kadar 10 dakika boyunca buharda pişirin.
3. Tofu yumuşamaya başlayınca, daha sonra garnitür olarak kullanacağımız yeşil soğan dışında kalan bütün malzemeyi sos yapmak için birlikte karıştırın.
4. 10 dakika sonra buharda pişmiş olan tofuyu çıkarın ve elde ettiğiniz soya soslu karışımı tofunun üzerine dökün.
5. Biraz fıstık, haşlanmış pirinç ile servis edin.
Çeviri: simay_m
![[Resim: ob0z.jpg]](http://img28.imageshack.us/img28/4149/ob0z.jpg)
English
Ingredients
1 block of soft tofu
1 tablespoon of green onions, diced, white and light-green parts
2 cloves of garlic, minced
4 teaspoons of soy sauce
1 teaspoon of sesame oil
1/2 teaspoon of toasted sesame seeds
1 teaspoon of Korean gochugaru, or more to taste
1/2 teaspoon of fresh black pepper
green part of green onions, diced for garnish
Preparation
1. Remove excess liquid from the tofu and pat dry. Prepare a steamer and place the tofu on a plate that can go into the steamer. If you don't have a steamer, just put some water into a wok and place a plate with the tofu on top. Close with a lid and bam - you have a steamer.
2. Steam for 10 minutes until the tofu is soft and tender.
3. While the tofu is steaming, make the sauce by mixing together everything else besides the green part of the green onions which we'll use later as garnish.
4. Remove the steamed tofu after the 10 minutes and pour over the soy sauce mixture on top of the tofu.
5. Serve immediately with some fluffy, steamed rice.
Kaynak / Source
![[Resim: 3kz8.jpg]](http://img822.imageshack.us/img822/9458/3kz8.jpg)
Malzemeler
1 parça yumuşak tofu
1 yemek kaşığı doğranmış yeşil soğan, beyaz ve açık yeşil parçaları
2 diş doğranmış sarımsak
4 çay kaşığı soya sosu
1 çay kaşığı susam yağı
1/2 çay kaşığı kızartılmış susam taneleri
1 çay kaşığı Kore gochugarusu
1/2 taze karabiber
Garnitür için doğranmış yeşil soğanın yeşil kısımları
Yapılışı
1. Tofunun fazla suyunu çıkarın ve kurutun. Düdüklü tencereyi hazırlayın ve bir tabak içine koyduğunuz tofuyu tencereye yerleştirin. Eğer düdüklü tencereniz yoksa, wok tavanın içine su koyun ve tofuyu tabak ile birlikte tavaya yerleştirin. Düdüklü tencerenizin kapağını kapatın ve pişirmeye başlayın.
2. Tofu yumuşayıncaya kadar 10 dakika boyunca buharda pişirin.
3. Tofu yumuşamaya başlayınca, daha sonra garnitür olarak kullanacağımız yeşil soğan dışında kalan bütün malzemeyi sos yapmak için birlikte karıştırın.
4. 10 dakika sonra buharda pişmiş olan tofuyu çıkarın ve elde ettiğiniz soya soslu karışımı tofunun üzerine dökün.
5. Biraz fıstık, haşlanmış pirinç ile servis edin.
Çeviri: simay_m
![[Resim: ob0z.jpg]](http://img28.imageshack.us/img28/4149/ob0z.jpg)
English
Ingredients
1 block of soft tofu
1 tablespoon of green onions, diced, white and light-green parts
2 cloves of garlic, minced
4 teaspoons of soy sauce
1 teaspoon of sesame oil
1/2 teaspoon of toasted sesame seeds
1 teaspoon of Korean gochugaru, or more to taste
1/2 teaspoon of fresh black pepper
green part of green onions, diced for garnish
Preparation
1. Remove excess liquid from the tofu and pat dry. Prepare a steamer and place the tofu on a plate that can go into the steamer. If you don't have a steamer, just put some water into a wok and place a plate with the tofu on top. Close with a lid and bam - you have a steamer.
2. Steam for 10 minutes until the tofu is soft and tender.
3. While the tofu is steaming, make the sauce by mixing together everything else besides the green part of the green onions which we'll use later as garnish.
4. Remove the steamed tofu after the 10 minutes and pour over the soy sauce mixture on top of the tofu.
5. Serve immediately with some fluffy, steamed rice.
Kaynak / Source
✿ Özlem ✿