Dubu Ganjang Jorim / 두부 간장조림
![[Resim: esy7.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/13/esy7.jpg)
Malzemeler:
-280 gr. Tofu
-Yarım Sap Taze Soğan
-Az zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Sosu için:
-3 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı esmer şeker
-çeyrek tatlı kaşığı sarımsak
-çeyrek tatlı kaşığı susam yağı
-1 adet yeşil acı biber
Pişirme:
-Bir tavaya yağı koyup tofuları pişirimeye başlayın
-Daha sonra tofuların altını biraz kısın. Hazırladığınız sosu ve soğanı ekleyin.
-Tavanın ısısını yükseltin ve tofuları ters yüz edip diğer yüzlerini pişirin.
-Tofular sosun dörtte birini çektiğinde altını kapatın.
-Soslu tofuları bir tabağa alın. Biraz soğuduktan sonra servise hazırlardır. Afiyet olsun…
ENGLISH
Ingredients:
* Tofu 280 g
* 1/2 stalk of a spring onion
* Olive oil 15 ml
For Sauce:
* Soy sauce – 3 tsp
* Sugar – 1 tsp
* Garlic – 1/4 tsp
* Sesame oil – 1/4 tsp
* 1 green chili
Cooking:
- Put some oil into the pan. Add the tofu. Pan fry it both sides.
- Turn the heat down to low heat, add the sauce and spring onion, then simmer it.
- Turn the tofu over half way.
- Serve it on the plate, then pour out the rest of the sauce on the tofu.
(mykoreankitchen)
![[Resim: esy7.jpg]](http://imagizer.imageshack.us/v2/640x480q90/13/esy7.jpg)
Malzemeler:
-280 gr. Tofu
-Yarım Sap Taze Soğan
-Az zeytinyağı (yarım çay bardağı)
Sosu için:
-3 tatlı kaşığı soya sosu
-1 tatlı kaşığı esmer şeker
-çeyrek tatlı kaşığı sarımsak
-çeyrek tatlı kaşığı susam yağı
-1 adet yeşil acı biber
Pişirme:
-Bir tavaya yağı koyup tofuları pişirimeye başlayın
-Daha sonra tofuların altını biraz kısın. Hazırladığınız sosu ve soğanı ekleyin.
-Tavanın ısısını yükseltin ve tofuları ters yüz edip diğer yüzlerini pişirin.
-Tofular sosun dörtte birini çektiğinde altını kapatın.
-Soslu tofuları bir tabağa alın. Biraz soğuduktan sonra servise hazırlardır. Afiyet olsun…
ENGLISH
Ingredients:
* Tofu 280 g
* 1/2 stalk of a spring onion
* Olive oil 15 ml
For Sauce:
* Soy sauce – 3 tsp
* Sugar – 1 tsp
* Garlic – 1/4 tsp
* Sesame oil – 1/4 tsp
* 1 green chili
Cooking:
- Put some oil into the pan. Add the tofu. Pan fry it both sides.
- Turn the heat down to low heat, add the sauce and spring onion, then simmer it.
- Turn the tofu over half way.
- Serve it on the plate, then pour out the rest of the sauce on the tofu.
(mykoreankitchen)