09-04-2009, Saat: 22:12
(Son Düzenleme: 06-08-2013, Saat: 23:09, Düzenleyen: Meryem_junq.)
Dotori Muk Muchim / 도토리묵무침
![[Resim: seasonedacornjellydotor.jpg]](http://img850.imageshack.us/img850/5092/seasonedacornjellydotor.jpg)
Malzemeler
420 gr meşe palamudu jölesi
2-3 tane marul yaprakları
1 kırmızı ya da yeşil biber
Sosu İçin
Soya sosu
Kahverengi şeker
Susam yağı
İnce kıyılmış soğan
Kavrulmuş susam
Kırmızı biber tozu
Kıyılmış sarımsak
Hazırlanışı
1-1,5 cm kalınlığında meşe palamudu jölesi yayılır. Biberler ince ince doğranır. Marullar da ince ince doğranır.
Meşe palamudu jölesi tabağa konur üzerine kırmızı biber atılır. Kırmızı ya da yeşil biberler de üzerine atılır. Marul ile tabak dekore edilir. Üzerine de diğer kıyılmış olan soğan, sarımsak, susam tohumları, susam yağı ve soya sosundan hazırlanan sos eklenir.
![[Resim: seasonedacornjellydotor.jpg]](http://img23.imageshack.us/img23/5092/seasonedacornjellydotor.jpg)
ENGLISH
Ingredients
Acorn jelly – 420 g
2-3 lettuce leaves
1 green chili
For Sauce
Soy sauce – 6 tbsp
Dark brown sugar – 1 tbsp
Sesame oil – 1 tbsp
Finely chopped spring onion – 2 tbsp
Parched sesame seed – 1 tbsp
Chili powder – 2 tsp
Minced garlic – 2 tsp
Preparation
Slice the acorn jelly (1 cm -1.5 cm thickness). Thin slice the lettuce.
Put the sliced acorn jelly on the plate. Add the sliced chili on top. Decorate the plate with the lettuce. Spread the sauce on the top and serve it on the table.
(mykoreankitchen)
![[Resim: seasonedacornjellydotor.jpg]](http://img850.imageshack.us/img850/5092/seasonedacornjellydotor.jpg)
Malzemeler
420 gr meşe palamudu jölesi
2-3 tane marul yaprakları
1 kırmızı ya da yeşil biber
Sosu İçin
Soya sosu
Kahverengi şeker
Susam yağı
İnce kıyılmış soğan
Kavrulmuş susam
Kırmızı biber tozu
Kıyılmış sarımsak
Hazırlanışı
1-1,5 cm kalınlığında meşe palamudu jölesi yayılır. Biberler ince ince doğranır. Marullar da ince ince doğranır.
Meşe palamudu jölesi tabağa konur üzerine kırmızı biber atılır. Kırmızı ya da yeşil biberler de üzerine atılır. Marul ile tabak dekore edilir. Üzerine de diğer kıyılmış olan soğan, sarımsak, susam tohumları, susam yağı ve soya sosundan hazırlanan sos eklenir.
![[Resim: seasonedacornjellydotor.jpg]](http://img23.imageshack.us/img23/5092/seasonedacornjellydotor.jpg)
ENGLISH
Ingredients
Acorn jelly – 420 g
2-3 lettuce leaves
1 green chili
For Sauce
Soy sauce – 6 tbsp
Dark brown sugar – 1 tbsp
Sesame oil – 1 tbsp
Finely chopped spring onion – 2 tbsp
Parched sesame seed – 1 tbsp
Chili powder – 2 tsp
Minced garlic – 2 tsp
Preparation
Slice the acorn jelly (1 cm -1.5 cm thickness). Thin slice the lettuce.
Put the sliced acorn jelly on the plate. Add the sliced chili on top. Decorate the plate with the lettuce. Spread the sauce on the top and serve it on the table.
(mykoreankitchen)