yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dora Mountain (도라산 / Dora-san)

Dora Mountain (도라산 / Dora-san)

Dorasan ya da Dora Dağı, Güney Kore, Paju’nun en kuzeyindeki Imjin Nehri’nin güney kıyısında bulunan 156 metrelik bir tepedir. Tepe, Kore Askeri Arazisi’nin en yakınına kadar uzanır. Tepe, yerel yönetim birimi Dorasan-ri’nin olduğu kadar, Dorasan İstasyonu ve Dora Dağı Gözlemevi gibi birçok yere adını vermiştir.
Tepenin adı “Silla Şehir Dağı” olarak çevrilebilir. Efsaneye göre, Silla’nin son kralı Kral Gyeongsun, tahtini Goryeo’lu Taejo’ya verdikten sonra yanında oturdu. Silla’ya dönmeye gücü yetmeyen Kral Gyeongsun, Dora Dağı’nın en tepesine yürür ve evi Gyeongju için göz yaşı döker. Bu tarihi olaydan dolayı tren istasyonunun adı “Dorasan” seçilmiştir.

Çeviri: nilamman

[Resim: 124599343755710.jpg]

English

Dorasan or Mount Dora is a 156-meter hill on the south bank of the Imjin River in northernmost Paju, South Korea. It lies very near the Korean Demilitarized Zone. The hill gives its name to several nearby landmarks, including Dorasan Station and the Mt. Dora Observatory, as well as to the local administrative unit Dorasan-ri.
The hill's name can be translated as "Silla City Mountain." According to legend, the last king of Silla, King Gyeongsun, dwelt nearby after he gave up his throne to Taejo of Goryeo. Unable to return to Silla, King Gyeongsun would walk to the top of Dorasan and weep for his home in Gyeongju. Due to this historical significance, "Dorasan" was chosen as the name of the train station.

Source

[Resim: re4c608fac3716f.jpg]

Paylasiminiz için tesekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Tanitim için tesekkürler. Onay

İmzanız kurallara umadığı için silinmiştir.
♥ ♥ ♥ Lee Junho - Turkish Httest♥ ♥ ♥

Tanitim için tesekkürler.
? BLOCKB IS MY LIFE ?
[Resim: tumblr_olvtfdqgPs1sp9bkwo2_500.gif]
Kore_Güzeli black pearl
Paylasim için tesekkürler. Smile
Konu için tesekkürler. Smile
Koskoca kral aglamis he. Vay be! Smile
♥ Urineun BIGBANG ♥
BIGBANG'in 6 Yılı!!! VIP'liğimin 4. Yılı!!

[Resim: a2zueqv.gif]
Tanitim için tesekkür ederiz. Smile

Şekline, rengine bakma, Maksadı ne ona bak!
Tanitim için çok tesekkürler. Alkis
Iste burasi güzelmis ya! Biggrin Biggrin Adamlarin yasadiklari yere bak, helal olsun. Bizim Türkiye'nin de yesilligi güzel ama koruyamiyoruz, elimizdekinin kiymetini bilmiyoruz. Ormanlarimizi, agaçlarimizi yok ediyoruz. Bir süre sonra, tahminlere göre oksijensiz kalabiliriz. Lütfen ormanlarimizi koruyalim. Biggrin Biggrin
400*103 Kuralına dikkat edelim.
Çok güzelmis. Paylasim için tesekkürler. Alkis

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi