yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donkatsu / 돈까스
#1
Donkatsu / 돈까스

[Resim: 81979037.jpg]


Hakkında
Donkatsu, aslen Japon yemeğidir. Bu yemek ilk olarak 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır ama şimdi her yerde olan Kore restoranlarında yaygın olarak bulunur. Asya yemekleri arasında popüler olan bu yemek ekmek, lokma büyüklüğünde parçalara kesilmiş ve 1-2 cm kalınlığındaki yağda kızartılmış domuz pirzolasından oluşur. Genellikle bop (buharda pişirilmiş beyaz pirinç), brokoli, turp, rendelenmiş lahana gibi sebzeler ve / veya miso çorbasıyla servis edilir.

Kesilmiş domuz bel yada domuz filetodan biri kullanılabilir, et genellikle tuzlanıp biberlenir ve yağda kızartmadan önce un, çırpılmış yumurta ve panko (Japon ekmek kırıntıları) karışımına batırılır. Sunumu ne olursa olsun, donkatsu en yaygın olarak yoğun Japon Worcestershire sosu ile yenir. Donkatsu'nun domuz etine alternatif olarak kullanılabilen tavuk veya sığır eti gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır.


Malzemeler:
4 parça kemiksiz domuz pirzola, ½ inç kalınlığında
2 yemek kaşığı un
1 çırpılmış yumurta
½ fincan panko (Japon ekmek kırıntıları)
Bitkisel yağ (kızartmak için)
Tuz ve biber


Yapılışı:
1)Domuz etini ¼ inç kalınlığına kadar dövün.
2)Un ile kaplayın, daha sonra yumurtanın içine batırın ve son olarak iyice panko ile kaplayın.
3)350º'de ısıtılmış 1 inç bitkisel yağda, her iki tarafınıda 3 dakika yada altın kahverengi olana kadar kızartın.
4)Pirinç, sebze ve / veya miso çorbası ile servis yapın.

Çeviri: Ayşegül Sarı
Cevapla
#2
~~English~~

[Resim: 92240372.jpg]


About
Donkatsu is originally a Japanese dish that was first introduced in the late 19th century but it's now commonly found in Korean restaurants everywhere. It’s a popular Asian dish that consists of breaded, deep-fried pork cutlet one to two centimeters thick and sliced into bite-sized pieces. It is generally served with bop (steam white rice), vegetables such as broccoli, radish, shredded cabbage and/or miso soup.

Either pork fillet or pork loin cut may be used and the meat is usually salted, peppered and dipped in a mixture of flour, beaten egg and panko (Japanese breadcrumbs) before being deep fried. Regardless of the presentation, donkatsu is most commonly eaten with a type of thick Japanese Worcestershire sauce that uses puréed apples as a principal ingredient. Different variation of donkatsu exists which chicken or beef can be used as an alternative to pork.


Recipe Ingredients
4 boneless pork chops, ½ inch thick
2 tablespoons flour
1 beaten egg
½ cup of panko (Japanese bread crumbs)
Vegetable oil (for frying)
Salt & pepper


Cooking Directions
1)Pound pork to ¼ inch thickness.
2)Coat with flour, then dip into egg, and finally coat thoroughly with Panko.
3)Deep fry in 1 inch vegetable oil, heated to 350º, 3 minutes on each side, or until golden brown.
4)Serve with rice, vegetables and/or miso soup.

Kaynak / Source
Cevapla
#3
[Resim: 010tgn.jpg]

[Resim: 7c4e4061077335b8a56ffd7.jpg]

[Resim: 7fdeb5fe088559ff5cbfc6e.jpg]

[Resim: 23712.jpg]

[Resim: 4b2b0cec641e0441a5835b2.jpg]
Cevapla
#4
[Resim: n2pw.jpg]

[Resim: 57803601.jpg]

[Resim: 20081031607965531.jpg]

[Resim: zsth.jpg]

[Resim: 3853604949.jpg]
Cevapla
#5
[Resim: dsc00055ll.jpg]

[Resim: dsc01715mi.jpg]

[Resim: f00738024cd68fec7673d.jpg]

[Resim: img1257i.jpg]

[Resim: 4kad.jpg]
Cevapla
#6
[Resim: 96789945.png]

[Resim: a001648309034537.jpg]

[Resim: 10265155.png]

[Resim: b00118004714b549edb08.jpg]
Cevapla
#7
[Resim: p1030707oq.jpg]

[Resim: sg202864.jpg]

[Resim: p2140278.jpg]

[Resim: sdc10082q.jpg]

[Resim: tonkatsumenu.jpg]
Cevapla
#8
[Resim: 62441474.jpg]

[Resim: 24305188.jpg]

[Resim: 15607274.png]

[Resim: 80834786.png]

[Resim: zzzyk.png]
Cevapla
#9
Konu için teşekkür ederiz. ^^

| + O + ∆

[Resim: 4b8AMQ.gif]



Cevapla
#10
(30-05-2013, Saat: 20:47)Aralidia yazdı: Konu için teşekkür ederiz. ^^

Rica ederim. ^_^
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi