30-05-2013, Saat: 17:08
Donkatsu / 돈까스
![[Resim: 81979037.jpg]](http://img835.imageshack.us/img835/4388/81979037.jpg)
Hakkında
Donkatsu, aslen Japon yemeğidir. Bu yemek ilk olarak 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır ama şimdi her yerde olan Kore restoranlarında yaygın olarak bulunur. Asya yemekleri arasında popüler olan bu yemek ekmek, lokma büyüklüğünde parçalara kesilmiş ve 1-2 cm kalınlığındaki yağda kızartılmış domuz pirzolasından oluşur. Genellikle bop (buharda pişirilmiş beyaz pirinç), brokoli, turp, rendelenmiş lahana gibi sebzeler ve / veya miso çorbasıyla servis edilir.
Kesilmiş domuz bel yada domuz filetodan biri kullanılabilir, et genellikle tuzlanıp biberlenir ve yağda kızartmadan önce un, çırpılmış yumurta ve panko (Japon ekmek kırıntıları) karışımına batırılır. Sunumu ne olursa olsun, donkatsu en yaygın olarak yoğun Japon Worcestershire sosu ile yenir. Donkatsu'nun domuz etine alternatif olarak kullanılabilen tavuk veya sığır eti gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır.
Malzemeler:
4 parça kemiksiz domuz pirzola, ½ inç kalınlığında
2 yemek kaşığı un
1 çırpılmış yumurta
½ fincan panko (Japon ekmek kırıntıları)
Bitkisel yağ (kızartmak için)
Tuz ve biber
Yapılışı:
1)Domuz etini ¼ inç kalınlığına kadar dövün.
2)Un ile kaplayın, daha sonra yumurtanın içine batırın ve son olarak iyice panko ile kaplayın.
3)350º'de ısıtılmış 1 inç bitkisel yağda, her iki tarafınıda 3 dakika yada altın kahverengi olana kadar kızartın.
4)Pirinç, sebze ve / veya miso çorbası ile servis yapın.
Çeviri: Ayşegül Sarı
![[Resim: 81979037.jpg]](http://img835.imageshack.us/img835/4388/81979037.jpg)
Hakkında
Donkatsu, aslen Japon yemeğidir. Bu yemek ilk olarak 19. yüzyılda kullanılmaya başlanmıştır ama şimdi her yerde olan Kore restoranlarında yaygın olarak bulunur. Asya yemekleri arasında popüler olan bu yemek ekmek, lokma büyüklüğünde parçalara kesilmiş ve 1-2 cm kalınlığındaki yağda kızartılmış domuz pirzolasından oluşur. Genellikle bop (buharda pişirilmiş beyaz pirinç), brokoli, turp, rendelenmiş lahana gibi sebzeler ve / veya miso çorbasıyla servis edilir.
Kesilmiş domuz bel yada domuz filetodan biri kullanılabilir, et genellikle tuzlanıp biberlenir ve yağda kızartmadan önce un, çırpılmış yumurta ve panko (Japon ekmek kırıntıları) karışımına batırılır. Sunumu ne olursa olsun, donkatsu en yaygın olarak yoğun Japon Worcestershire sosu ile yenir. Donkatsu'nun domuz etine alternatif olarak kullanılabilen tavuk veya sığır eti gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır.
Malzemeler:
4 parça kemiksiz domuz pirzola, ½ inç kalınlığında
2 yemek kaşığı un
1 çırpılmış yumurta
½ fincan panko (Japon ekmek kırıntıları)
Bitkisel yağ (kızartmak için)
Tuz ve biber
Yapılışı:
1)Domuz etini ¼ inç kalınlığına kadar dövün.
2)Un ile kaplayın, daha sonra yumurtanın içine batırın ve son olarak iyice panko ile kaplayın.
3)350º'de ısıtılmış 1 inç bitkisel yağda, her iki tarafınıda 3 dakika yada altın kahverengi olana kadar kızartın.
4)Pirinç, sebze ve / veya miso çorbası ile servis yapın.
Çeviri: Ayşegül Sarı