yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Donghwa Temple (동화사 / Donghwa-sa)

Donghwa Temple (동화사 / Donghwa-sa)

[Resim: 800pxkoreadaegudonghwas.jpg]

Bu tapınak Güney Kore'nin Daegu şehrinde bulunmaktadır. Tapınak Palgong Dağı eteklerinde, Dohak-dong sınırları, Dong-gu, Daegu Kuzey sınırı yakınında yer almaktadır.
Bölgede ilk tapınak 493 yılında inşa edilmiştir. Bu tapınak Ponghwang (görkemli efsanevi kuş) ruhunu temsil eder. Tarihçilere göre, tapınak yüksek Priest Pojo tarafından yaptırılmıştır. Daha sonra 771 yılında Silla'nın 36. Kralı Hyegong döneminde, yeniden inşa edildi. Goguryeo Hanedanı sırasında, rahipler için sivil hizmet sınavlarını yöneten dört tapınaktan biriydi. Hideyoshi istilasında keşiş askerlerinin merkezi olarak kullanıldı. Adı "Paulownia Çiçekleri Tapınağı'' anlamına gelir. Hala da Kore ulusunun dinsel göreneği olan Budizm'i iyi bir şekilde koruyup saygın kılıyor. Etrafında bir çok kaya parçası ve tarihi eserler bulunmaktadır.

English

Donghwasa, also Donghwa Temple, is a Buddhist temple of the Jogye Order in northern Daegu , South Korea.
The temple is located on the slopes of Palgong Mountain , within the boundaries of Dohak-dong, Dong-gu, near Daegu's northern border.
It is the seat of the 9th region of the Jogye Order. The name means "temple of paulownia blossoms."The first temple on the site was built in 493. The name Donghwasa was applied during the Unified Silla period in 832. From this time to the present, it has remained one of the country's most powerful temples.
During the Goguryeo Dynasty , it was one of only four temples which administered the civil service examinations for monks. Buddhists were out of power during the Joseon Dynasty , but the temple retained a great deal of influence, and continued building new structures.

Kaynak >< Source
Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;
[Resim: 430px20061227donghwasaj.jpg]

[Resim: 688889image21.jpg]

Alıntı:Senin ne düşündüğün benim için hiçbir zaman önemli olmadı,önemli olan benim ne düşündüğüm ve dilime yansıyanlardı... M'e'L'L...(;

[Resim: 688891image21.jpg]

[Resim: 688890image21.jpg]

[Resim: 688892image21.jpg]

[Resim: donghwasa05.jpg]

[Resim: donghwasaticket.jpg]

[Resim: donghwasa07.jpg]

[Resim: donghwasa2.jpg]
Paylasim için tesekkürler Meltem.
Bilgiler için de ayrica tesekkürler.

[Resim: 03soon07rj7.gif]
Çok güzel bir tanitim, emegine saglik Meltem...
Paylasim için tesekkürler.

Çok güzelmis, paylasim için tesekkürler. Smile
Çok etkileyici ve görkemli bir yapi. Tesekkürler. Smile
●gσσηg ● αηgєℓℓ ●

●υ кιѕѕ ● ѕнιηєє ● ѕυנυ● вιgвαηg ● ѕѕ501 ●

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi