25-07-2013, Saat: 17:42
(Son Düzenleme: 25-07-2013, Saat: 17:56, Düzenleyen: mantık fakiri.)
Ddeok Mandu Guk / 떡 만두 국
![[Resim: 9k9b.jpg]](http://img199.imageshack.us/img199/8797/9k9b.jpg)
Kore'de yeni yılda günde yaklaşık iki milli bayramlar vardır. Biri Shin jung (Güneş Yeni Yıl Günü) olarak adlandırılır ve diğerine ise Gu Jung (Ay Yeni Yıl Günü - Çin Yeni Yıl Günü) denir. Görünüşe göre insanların %90'ından fazlası Ay Yeni yıl gününü kutlar ve diğer insanların %10'dan daha azı Güneş Yeni Yılı gününü kutlar.
Ddeok Guk Kore'de Yeni Yıl günün de çekirdek yemektir ama Koreliler normal günlerde yerler. Bu saflık, olgunluk anlamına gelir (Yeni yıl günü Ddeok Guk varsa, bir yıl yaşlanmayacağın söyleniyor, uzun ömürlü (Ddeok Guk için kullanılan pirinç kek için söyleniyor) zengin (pirinç keki şeklinde eski günlerde para gibi görünüyor). Ben daha hızlı büyümek istedim, bu yüzden çok fazla Ddeok Guk yedim elbette hasta olan çocuklarımızda var.
Ddeok guk herhangi bir pirinç olmadan yapılan yeterli bir yemektir. Biraz köfte eklendi bazı Koreliler bu şekilde pirinç kek çorbası yemeği tercih eder. Bunun için el yapımı köfte kullanın. Aşağıda benim tarifimin basit bir versiyonu var geleneksel sürümü eti içerir, ama şimdi et nadirdir, sığır eti kullanın.
***English***
Korea has two national holidays about New years day. One is called Shin jung (solar New years day) and the other one is called Gu jung (lunar New years day – Chinese New years day) Apparently more than 90% of people celebrate on lunar New years day and less than 10% of people celebrate on solar New years day.
Ddeok Guk is the core meal of New Years day in Korea, but Koreans eat it on normal days as well. It means purity (from its white color), maturity (there is a saying that if you have Ddeok guk on New years day, you get one year older, its further meaning is I wish you become mature), wishing long life (rice cakes used for ddeok guk are very long) and rich (rice cakes’ shape looks like currency in the old days). Of course as a kid I wanted to grow up faster, so I ate too much Ddeok Guk and got sick instead.The Ddeok guk I made was enough for one meal without any rice. I added some instant dumplings, some Koreans prefer eating rice cake soup in this way and they use handmade dumplings. My recipe below is a simple version, the traditional version includes pheasant meat, but now it is rare, people use beef instead. Yet I didn’t even add beef here.
![[Resim: 9k9b.jpg]](http://img199.imageshack.us/img199/8797/9k9b.jpg)
Kore'de yeni yılda günde yaklaşık iki milli bayramlar vardır. Biri Shin jung (Güneş Yeni Yıl Günü) olarak adlandırılır ve diğerine ise Gu Jung (Ay Yeni Yıl Günü - Çin Yeni Yıl Günü) denir. Görünüşe göre insanların %90'ından fazlası Ay Yeni yıl gününü kutlar ve diğer insanların %10'dan daha azı Güneş Yeni Yılı gününü kutlar.
Ddeok Guk Kore'de Yeni Yıl günün de çekirdek yemektir ama Koreliler normal günlerde yerler. Bu saflık, olgunluk anlamına gelir (Yeni yıl günü Ddeok Guk varsa, bir yıl yaşlanmayacağın söyleniyor, uzun ömürlü (Ddeok Guk için kullanılan pirinç kek için söyleniyor) zengin (pirinç keki şeklinde eski günlerde para gibi görünüyor). Ben daha hızlı büyümek istedim, bu yüzden çok fazla Ddeok Guk yedim elbette hasta olan çocuklarımızda var.
Ddeok guk herhangi bir pirinç olmadan yapılan yeterli bir yemektir. Biraz köfte eklendi bazı Koreliler bu şekilde pirinç kek çorbası yemeği tercih eder. Bunun için el yapımı köfte kullanın. Aşağıda benim tarifimin basit bir versiyonu var geleneksel sürümü eti içerir, ama şimdi et nadirdir, sığır eti kullanın.
***English***
Korea has two national holidays about New years day. One is called Shin jung (solar New years day) and the other one is called Gu jung (lunar New years day – Chinese New years day) Apparently more than 90% of people celebrate on lunar New years day and less than 10% of people celebrate on solar New years day.
Ddeok Guk is the core meal of New Years day in Korea, but Koreans eat it on normal days as well. It means purity (from its white color), maturity (there is a saying that if you have Ddeok guk on New years day, you get one year older, its further meaning is I wish you become mature), wishing long life (rice cakes used for ddeok guk are very long) and rich (rice cakes’ shape looks like currency in the old days). Of course as a kid I wanted to grow up faster, so I ate too much Ddeok Guk and got sick instead.The Ddeok guk I made was enough for one meal without any rice. I added some instant dumplings, some Koreans prefer eating rice cake soup in this way and they use handmade dumplings. My recipe below is a simple version, the traditional version includes pheasant meat, but now it is rare, people use beef instead. Yet I didn’t even add beef here.
Kaynak / Source