yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danso / Wind Instrument (단소)
#1
Danso / Wind Instrument (단소)



Danso (tanso olarak da yazılır.), Kore halk müziğinde kullanılan kaval şeklinde dikey bambu bir flüttür. Geleneksel olarak bambudan yapılmaktadır; ancak 20. yüzyıldan beri plastikten de yapılmaktadır.

Bu alet, Çin xiaodan türetilmiş ve Batı ülkelerinde kullanılan blokflüt gibi Kore'deki ilköğretim okullarında bir eğitim aracı olarak kullanılmaktadır. Flüt, dört parmak deliğine sahiptir ve arka tarafında başparmak için delik bulunmaktadır. Çalma aralığı, düşük G'den yüksek G'ye giden iki oktav şeklindedir. Daha yüksek sesler, üfleme kuvvetindeki farklılıklar ile çıkarılırken düşük sesler üfleme ile çıkarılmaktadır.

Aletin adındaki "dan", "kısa" anlamına gelmektedir ve böylelikle kalay şeklindeki dikey bambu flütü temsil etmektedir. Diğer Kore dikey bambu flütü olan tungso daha uzundur.

<English>

The danso (also spelled tanso) is a Korean notched, end-blown vertical bamboo flute used in Korean folk music. It is traditionally made of bamboo, but since the 20th century it has also been made of plastic.

The instrument is derived from the Chinese xiao and is used as an educational tool in Korean primary schools, much like the recorder is used in western nations. ow The flute has four finger holes and one thumb hole at the back. The playing range is two octaves, going from low G to high G. The lower sounds are made by just blowing, whereas the higher ones are made by difference in the strength of the blowing.

The dan in the instrument's name means "short," and so refers to the notched, end-blown vertical bamboo flute. Another Korean end-blown vertical bamboo flute, the tungso, is longer.

Kaynak / Source

Cevapla
#2
[Resim: c6ca255d299fcb9efd9914b556ecba1d.jpg]
Cevapla
#3
Esra, sunum için teşekkür ederiz...Onay

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#4
Flütün atası bu muymuş? Teşekkürler Esra.^^
Cevapla
#5
(11-10-2013, Saat: 23:32)otuker yazdı: Flütün atası bu muymuş? Teşekkürler Esra.^^

Gaksital'daki Joo Won'un adamı dövdüğü o flüte benziyor senin ata Biggrin
Teşekkürler tanıtım için Esra. Onay
No More...
www
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi