yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Danpatbbang / 단팥빵
#1
Danpatbbang / 단팥빵

[Resim: goWkb5.jpg]

Malzemeler

- 3 tam-1 yarım bardak çok amaçlı un
- 2 tam-1 yarım bardak kırmızı fasulye ezmesi
- Bardağın ⅔'si kadar ılık su
- Bardağın ⅔'si kadar ılık süt
- Bardağın ¼'i kadar şeker
- Bardağın ¼'i kadar eritilmiş tereyağı
- 2 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 tam-1 yarım tatlı kaşığı tuz
- Eritilmiş tereyağı (sürmek için)
- Siyah susam (süslemek için)

Yapılışı

1) Büyük bir karıştırma kabına 3 tam-1 yarım bardak çok amaçlı un alınır. Un'da üç çukur oluşturulur ve ardından her boşluğa bardağın ¼'i kadar şeker, 2 tatlı kaşığı maya ve 1 tam-1 yarım tatlı kaşığı tuz konur. Yavaşça un ile boşluklar kapatılır.
2) Un karışıma bardağın ⅔'si kadar ılık su ve bardağın ⅔'si kadar ılık süt dökülür. Bir çatal yardımıyla veya el ile tümü birlikte karıştırılır.
3) Hamurun içerisine bardağın ¼'i kadar eritilmiş tereyağı dökülür ve hamur yoğrulur. Bir ekmek makinesi mevcutsa tüm malzemeler konularak hamur yoğrulur.
4) Hamur el ile yoğrulacaksa yaklaşık 30 dakika kadar yoğrulmalıdır.
5) Hamur pürüzsüz ve elastik dokuya ulaştığında yoğurma işlemi tamamlanmış olur.
6) Kap, naylon bir örtüyle hafifçe kapatılır ve ılık bir yerde 40 dakika bekletilir.
7) Bu arada da 2 tam-1 yarım bardak kırmızı fasulye ezmesi hazırlanır. Bu tarifteki gibi; ev yapımı kırmızı fasulye ezmesi veya Kore veya Asya marketlerinden tedarik edilebilecek kırmızı fasulye ezmesi kullanılabilir.
8) Fasulye ezmesi 16 parçaya bölünür ve bu parçalar yuvarlak-top şekline getirilir. Her top, 1,5 kaşık büyüklüğünde olmalıdır.
9) Hamur büyük bir parça olarak kabardığında kaptan alınır ve havaya kaldırıp ortasına bastırılır.
10) Hamur 16 parçaya bölünür ve bu parçalar yuvarlak-top şekline getirilir.
11) Parçalar, yaklaşık 3 inç kalınlığında olana dek yassılaştırılır/düzleştirilir ve ortasına kırmızı fasulye topu yerleştirilir.
12) Hamur yukarıya doğru katlanır ve kırmızı fasulye ezmesi üzerinden kapatılır. Merkezi sıkıca kapatılmalıdır, böylelikle kırmızı fasulye ezmesi görünmeyecektir.
13) Kapalı yüzü aşağıya gelecek şekilde konur ve yaklaşık 2 inç çapına gelinceye dek hamura bastırılır.
14) Kenarları üzerinden 8 dekoratif kesik/yarık olarak eşit aralıklarda kesilir.
15) Hamurun ortasına biraz siyah susam serpilir. Hafifçe bastılır. Susam yerine öğütülmüş ceviz veya öğütülmüş pekan kullanılabilir.
16) Hamur bir pişirme kağıdına yerleştirilir ve tekrar kabarması için 15 dakika kadar bir kenara alınır.Bu arada da fırın önceden 350 ° de ısıtılır.
17) Ekmek, kızarıncaya dek yaklaşık 20 dakika fırında pişirilir. Pişirmeden önce ekmeğin yüzeyi yumurta ile fırçalanabilir veya fırından çıkardıktan sonra üzerine eritilmiş tereyağı sürülebilir. Bu işlem, ekmeklere hoş ve parlak bir görünüm verecektir.


|| English ||


Ingredients

- 3½ Cups All-Purpose Flour
- 2½ Cups Red Bean Paste
- ⅔ Cup Lukewarm Water
- ⅔ Cup Lukewarm Milk
- ¼ Cup Sugar
- ¼ Cup Butter, Melted
- 2 tsp Fast Active Dry Yeast
- 1½ tsp Salt
- Some Melted Butter (for Brushing)
- Some Black Sesame Seeds (to Garnish)

Directions

1) Place 3½ cups of all-purpose flour in a big mixing bowl. Make three holes in the flour, and then put ¼ cup of sugar, 2 tsp of yeast, and 1½ tsp of salt in each hole. Gently cover the holes with the flour.
2) Pour ⅔ cup of lukewarm water and ⅔ cup of lukewarm milk in the flour mix. Mix everything together with a fork or your hands.
3) Pour ¼ cup of melted butter into the dough and knead the dough. If you have a bread machine, let it mix the ingredients and knead the dough.
4) If you knead the dough by hand, knead the dough for about 30 minutes.
5) When the dough becomes smooth and elastic, it is done.
6) Loosely cover the bowl with plastic wrap and set it in a warm place, such as an oven with the light turned on, for about 40 minutes.
7) Meanwhile, obtain 2½ cups of red bean paste. You can use homemade red bean paste using my recipe, or you can use canned red bean paste from a Korean or Asian grocery store.
8) Divide the bean paste into 16 pieces and make round ball shapes out of the pieces. It will be about 1½ Tbsp of red bean paste for each ball.
9) When the dough has risen into a nice big size, take the dough out of the bowl and press down in the center to remove some of the air in the dough.
10) Divide the dough into 16 pieces and make a round ball out of each piece.
11) Flatten a ball until it is about 3 inches in diameter and place 1 red bean ball in the center.
12) Fold the dough up and over the red bean paste to cover it. Seal the center tightly so that the red bean paste will not come out.
13) Put the sealed part face down on a mat and press the dough into about a 2 inch diameter.
14) Cut 8 decorative slits around the edge, equally spaced apart.
15) Put some black sesame seeds in the center of the dough. Press gently to help them stick to the dough. You can substitute regular sesame seeds, crushed walnuts, or crushed pecans.
16) Place the dough on a cooking sheet and set it aside to rise again for about 15. Meanwhile preheat the oven to 350°F.
17) Bake the bread for about 20 minutes, or until golden brown. You can brush the surface of the bread with egg before baking, or you can brush melted butter on top right after it comes out of the oven, as I did. Those steps will give the bread a nice and shiny look.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: B2AZbp.jpg]

[Resim: WYQVp8.jpg]

[Resim: qBW4Qd.jpg]

[Resim: 6nXZp0.jpg]

[Resim: ZdELpV.jpg]
Cevapla
#3
İçerisine kırmızı fasulye ezmesi yerine, damak tadınıza uygun başka malzemeler de kullanabilirsiniz.^^

[Resim: PMr5NO.jpg]
Cevapla
#4
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz Tuğçe denemek isterim. Smile
[Resim: ZEEa1g.gif]
`·.¸¸.·´´¯`TTTOP`·.¸¸.·´´
ONLY BIGBANG ONLY V.I.P
CHOI SEUNG HYUN | KWON HYUK
Cevapla
#6
Danpatbbang / 단팥빵
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#7
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi