yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daechwita (대취타)
Daechwita (대취타)

Daechwita, geleneksel Kore askeri müziklerinden biridir. Müzisyenler yürürken üflemeli ve vurmalı esntrümanlar çalar. Bu müzik türünde kullanılan aletler nabal, nagak ve taepyeongso ile jing, jabara ve yonggo'dur.

Chwi-ta (veya choi-ta) askeri geçit törenlerinde (başında veya sonunda) çalınan bir müzik türüdür.

Bu müzik türünde kullanılan enstrümanlar hakkında bilgi almak için lütfen yazılar üzerine tıklayınız..

Nabal
Nagak
Taepyeongso
Jing
Jabara
Yonggo

Çeviri: sunshine

Not: Bu konuyu kıday baksı arkadaşımıza hediye ediyorum. Smile İmzası ile bütünleşen bir konu. Yapimcalismasi

Daechwita (대취타)

Daechwita (literally "great blowing and hitting") is a genre of Korean traditional music consisting of military music played by wind and percussion instruments, generally performed while marching. Instruments used include nabal (brass horn), nagak (seashell horn), and taepyeongso (shawm), with jing (gong), jabara (cymbals), and yonggo (hangul: 용고; hanja: 龍鼓; drum painted with dragon designs and played with sticks).

This style of Korean military music is often used in the reenactment of the Guard Changing Ceremony at Seoul's Gyeongbok Palace.

Chwi-ta

Chwi-ta (or choi-ta) is the name of the military music played in military processions and on such occasions as when the gates to military headquarters were opened or closed.

Credit: Wikipedia
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Hakkınızı helal edin. ~
Yine harika bir konu hazirlamissin Tugba ellerine saglik canim. Happy0064
Bizim mehter takimi gibi,acaba bizim mehter marsi kadar güzel mi çaliyorlar merak ettim?
Paylasim için emeginize saglik çok güzel bir tanitim olmus...
sunshine yazdı:[Resim: simin.jpg]
[Resim: ktheo06-1.JPG]
[Resim: mylove991_319996_1%5B525437%5D.jpg]

Müzikleri kadar gösterisleri de çok güzel. Tanitim için tesekkürler. Smile

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi