Daecheongho MinmuMaeuntang
![[Resim: BDLymV.jpg]](http://i.hizliresim.com/BDLymV.jpg)
Geumkang Nehri'nden gelen Mandalina Balıkları, Daejeon özel ürünü olarak Joseon Hanedanlığı'nda kralın akşam yemeğinde sunuluyordu. Geumkang Nehri'nin ortasında yer alan Shintanjin bölgesi, tatlı su balığı mutfağıyla ünlüdür. 1981'de Daecheong Barajı tamamlandığından beri, pek çok restoran tatlı su balığı yemekleri servis etmeye başlamıştır. Bu acı hahniyle de ünlenmişlerdir. Çeşitli malzemelerle 20 dakika boyunca pişirilmektedir.
İçindekiler:
Tatlı su balığı, acı biber ezmesi, sarımsak, zencefil, soya fasulyesi ezmesi, patates, baharat, toz kırmızı biber, susam tozu, turp
Nasıl Pişirilir?
Dilimlenmiş turp ve patatesleri baharatlarla iyice karıştırın ve 20 dakika boyunca tatlı su balığıyla kaynatın.
Özel Nitelik:
Geumkang Nehri'nin kirlenmemiş, temiz bölgesinden gelen tatlı su balığının yahnisi zengin ve sağlıklı bir tada sahiptir.
English
Mandarin Fish coming from Geumkang River as a Daejeon special product was presented to King’s dinner in Joseon Dynasty. Shintanjin Area located in the middlestream of Geumkang River has been famous for fresh water fish cuisine. Since 1981 when Daecheong Dam was completed, many restaurants have served fresh fish cuisine. They have become famous for that spicy stew. It is cooked for twenty minutes with various ingridients.
Ingredients:
Fresh Water Fish, Hot pepper paste, garlic, ginger, soy bean paste, potato, seasoning, red pepper powder, sesame powder, raddish
How to cook
Mix sliced raddish and potatos with seasoning well and boil it with fresh water fish for twenty minutes.
Special:
Fresh water fish stew from the unpolluted clean area of the Geumkang River tastes rich and wholesome.
Kaynak / Source
![[Resim: BDLymV.jpg]](http://i.hizliresim.com/BDLymV.jpg)
Geumkang Nehri'nden gelen Mandalina Balıkları, Daejeon özel ürünü olarak Joseon Hanedanlığı'nda kralın akşam yemeğinde sunuluyordu. Geumkang Nehri'nin ortasında yer alan Shintanjin bölgesi, tatlı su balığı mutfağıyla ünlüdür. 1981'de Daecheong Barajı tamamlandığından beri, pek çok restoran tatlı su balığı yemekleri servis etmeye başlamıştır. Bu acı hahniyle de ünlenmişlerdir. Çeşitli malzemelerle 20 dakika boyunca pişirilmektedir.
İçindekiler:
Tatlı su balığı, acı biber ezmesi, sarımsak, zencefil, soya fasulyesi ezmesi, patates, baharat, toz kırmızı biber, susam tozu, turp
Nasıl Pişirilir?
Dilimlenmiş turp ve patatesleri baharatlarla iyice karıştırın ve 20 dakika boyunca tatlı su balığıyla kaynatın.
Özel Nitelik:
Geumkang Nehri'nin kirlenmemiş, temiz bölgesinden gelen tatlı su balığının yahnisi zengin ve sağlıklı bir tada sahiptir.
English
Mandarin Fish coming from Geumkang River as a Daejeon special product was presented to King’s dinner in Joseon Dynasty. Shintanjin Area located in the middlestream of Geumkang River has been famous for fresh water fish cuisine. Since 1981 when Daecheong Dam was completed, many restaurants have served fresh fish cuisine. They have become famous for that spicy stew. It is cooked for twenty minutes with various ingridients.
Ingredients:
Fresh Water Fish, Hot pepper paste, garlic, ginger, soy bean paste, potato, seasoning, red pepper powder, sesame powder, raddish
How to cook
Mix sliced raddish and potatos with seasoning well and boil it with fresh water fish for twenty minutes.
Special:
Fresh water fish stew from the unpolluted clean area of the Geumkang River tastes rich and wholesome.
Kaynak / Source