yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Culinary Delights of Gangwon-do: A Bowl of Nature
#1
Culinary Delights of Gangwon-do: A Bowl of Nature
Gangwon-do'nun Mutfak Lezzetleri: Bir Kase Doğa

Gangwon-do Eyaletinin doğal ortamı, eyaletin ünlü mutfağının temelini oluşturuyor.

Dağ, deniz ve karayla kutsanmış olan il, eyaletin merkezine doğru ilerleyen, Kore Yarımadası'nın belkemiğini oluşturan Taebaek-sanmaek Dağ Menzili'ne ev sahipliği yapıyor. Gangwon-do Vilayet Hükümeti kısa süre içinde yaklaşmakta olan PyeongChang 2018 Olimpik ve Paralimpik Kış Oyunları'nın şerefine ildeki 30 ünlü yemek listesini yayınladı. Onlar süslü püslü değil, ama eksiksiz ve lezzetli, sevgi dolu ve saf doğal maddelerden yapıldılar.

Eyaleti temsil eden yemekler, sığır etiyle marine edilmiş bulgogi, karabuğday makarna eriştesi, Pyeongchang'tan dondurulup kurutulmuş kömür balığı(hwangtae), Chodang yumuşak tofu, Gangneung'tan bir sıcak tenceredeki deniz mahsullü güveç ve Jeongseon'un kenger, haşlanmış domuz ve çan çiçeği kökü içeren ünlü bibimbap karışık pirincini kapsıyor. Eyaletin lezzetini taşıyan en iyi yemekler, kömür balığı çorbası (hwangtae haejangguk), Chodang yumuşak tofu ve patates hamuru çorbası (gamja ongsimi)'dir.

Dağlardan: Taebaek-sanmaek Dağ Menzilinin bir ürünü olan dondurularak kurutulmuş kömür balığı (hwangtae)

Pyeongchang'da kaçırmamanız gereken yemeklerden biri kömür balığı çorbası.

Hwangtae, taze yakalanmış ve temizlenmiş kömür balığının, asılı ahşap raflarda defalarca dondurma ve 20 kezden fazla buz çözme tarafından yapılan yerel bir üründür. Taebaek-sanmaek Dağ Menzili'ndeki dağ geçidinde bulunan Daegwallyeong şehri, özellikle bununla ünlüdür. Balığın kabarık dokusu ve zengin tadı artarak mükemmel bir akşamdan kalma tedavisi haline gelir. Ülkedeki kurutulmuş kömür balığının en büyük kaynağı olan Daegwallyeong, her yılki büyük kar yağışı ve gece ile gündüz arasındaki sıcaklık değişimi nedeniyle onu hazırlamak için en iyi doğal koşullara sahiptir.

Pyeongchang'taki restoranların çoğunda çeşitli kömür balığı yemekleri servis edilmektedir. Baharatlı kömür balığı, ızgara kömür balığı, buğulanmış kömür balığı ve hatta kömür balığı çorbası bile var.Bölgedeki dondurulup kurutulmuş hwangtae pollack lokantaları, bu yıl ziyaret etmeleri beklenen Kore Olimpiyatları dışındaki sporcular ve turistler için yeni menü öğeleri geliştirdi. Kurutulmuş kömür balığının lezzetli diliminin yer aldığı mantı, yeni çıtır çıtır kızartılmış kömür balığı pirzolası ve hatta kömür balığı burgeri.

[Resim: p6WzZJ.jpg]
Gangwon-do Eyaleti'nin Pyeongchang'daki mönü yemeklerinden biri, bir dizi donma ve çözülme işleminden sonra doğal bir içerik olup hwangtae olarak bilinen kurutulmuş kömür balığıdır. Kurutulmuş kömür balığından yapılan en sevilen yemek kömür balığı çorbası veya hwangtae haejangguk'dur.

Denizden: Doğu Denizi'nden yumuşak tofu (sundubu)

"Benim restoranım, her türlü süslü yemeği servis eden bir lokanta değil."

Kim Hun-hoi, Gangwon-do bölgesi Gangneung'daki üçüncü nesil aile işi olan Wonjo Chodang Sundubu restoranında çalışmaktadır. Restoranda yerel olarak chodang sundubu olarak bilinen çok çeşitli yumuşak tofu yemekleri sunulmaktadır.

Birçok kişi, bir restoran işletmesinin böyle bir açıklama yapmasını duyunca şaşkına dönebilir. Bununla birlikte, tofu ile ilgili inançları için farklı bir nüansa sahip ve daha da önemlisi ailesinin bugüne kadar restoranının menülerinde bulunan zamana bağlı gelenekleri nasıl uyguladığının ardında bir sır var.

Restoran sahibi, "Bazı tatlar yaratmak için herhangi bir baharat veya kimyasal katkı kullanmıyoruz. Biz sadece soya fasulyenin saf tadını sunuyoruz." dedi.
"Buradaki sır, nesiller boyunca aktarılmış taze soya fasulyesi, deniz suyu ve pişirme becerilerinde yatıyor." dedi.

Bu tür yumuşak tofu (chodang), taneleri sıkarak, soya sütünü kaynatarak ve soya sütünü, Doğu Denizi'nden gelen deniz suyuyla çekirdekleri kavuşturduktan sonra yapılır. Mutlak mükemmellik gibi bir tadı vardır.

Tesis sahibi, "Diğer yemeklerin yanı sıra pirinç ile kapanan tofu, en popüler yemek çeşididir. Güçlü olmayan tadı nedeniyle Koreli olmayanlar da bunu sevebilir." dedi.

Bu yöntemle Tofu yapan Chodang Köyü'nde yaklaşık 20 tofu restoranı vardır. Köy, önümüzdeki Kış Olimpiyat Oyunları sırasında buz sporlarına ev sahipliği yapacak Olimpiyat yeri olan Gangneung Buz Arena'ya yaklaşık 10 dakikalık mesafededir. Olimpiyatın ana şehri olan Pyeongchang'a da 30 dakikadan daha az bir mesafededir.

[Resim: VrMakP.jpg]
Gangneung'da yenmesi gereken yemek öğelerinden biri olan Chodang tofu, yumuşak bir doku ve doğal lezzete sahiptir. Tofu, Doğu Denizi'ndeki deniz suyunun çekirdeklerden sıkılan süt ile karıştırılarak kullanılmasıyla yapılır. Soya sosu ve mükemmel fermente edilmiş kimchi ile birlikte servis edilir.

Topraktan: Bir kase patatesli hamur çorbası (gamja ongsimi)

Patatesli hamur çorbası (gamja ongsimi), patatesleri ezip bunun top haline getirilmesiyle yapılır. Bu şefin patates tozunu top haline getirmesine imkân verir, böylece erişte elle hazırlanır. Patatesli hamur çorbasının ardındaki hikaye, çağdaş Kore tarihinin en zor savaş sonrası anlarından birini temsil ediyor.

Yemek konusunda uzmanlaşmış yerel bir restoran olan Gangneung Gamja Ongsim'in sahibi Choi Dong Gyu, "Bir zamanlar, Gangwon-do'daki pirinç gerçekten yetersizdi. Bu nedenle patatesleri çiftliklerimizde bol miktarda büyüyen alternatif bir ürün olarak gördük. Sonra ailelerini geçindirmek için yeni bir yemek buldular. Annem, mahalledeki diğer bütün çocukların yaptığı gibi, küçükken patatesli hamur eriştesini yediğimi söyledi." dedi.

Yer sahibi, "Patatesli hamur erişte, kuşkusuz buradaki turistler arasında en popüler yemeklerden biridir. Basit ama doyurucu bir yemektir ve biraz lahana veya kesilmiş turp kimchi ile birleşince daha lezzetli olur." dedi.

[Resim: VrMaoP.jpg]
Gamja ongsimi, basit ama doyurucu bir yemektir ve biraz lahana veya kesilmiş turp kimchi ile birleşince daha lezzetli olur.

Kaynak
By Kang Gahui ve Yoon Jihye
Fotoğraflar = Jeon Han
Cevapla
#2
Culinary Delights of Gangwon-do: A Bowl of Nature

The natural environment of Gangwon-do Province is the foundation of the province's famous cuisine.

Blessed with mountains, sea and land, the province is home to the Taebaek-sanmaek Mountain Range, the backbone of the Korean Peninsula, that marches down the center of the province. The Gangwon-do Provincial Government recently announced a list of 30 famous dishes from the province in honor of the upcoming PyeongChang 2018 Olympic and Paralympic Winter Games. They aren't fancy, but they are solid and delicious, full of heart, and they're made from pure natural ingredients.

The representative dishes from the province include bulgogi marinated beef, buckwheat pasta noodles, freeze-dried pollack (hwangtae) noodles from Pyeongchang, Chodang soft tofu, a seafood stew in a hot pot from Gangneung, and Jeongseon's famous bibimbap mixed rice that has thistles, boiled pork and bellflower root. The best dishes that bear the taste of the land are pollack soup (hwangtae haejangguk), Chodang soft tofu and potato dough soup (gamja ongsimi).

From the mountains: Freeze-dried pollack (hwangtae), a product of the Taebaek-sanmaek Mountain Range

One of the dishes you shouldn't miss in Pyeongchang is the pollack soup.

hwangtae, is a local specialty made by repeatedly freezing and thawing the fish more than 20 times on wooden racks where the freshly caught and gutted pollack are hung. The mountain pass town of Daegwallyeong in the Taebaek-sanmaek Mountain Range is particularly famous for this. The fish develops a fluffy texture and a rich flavor, and makes for the perfect hangover cure. Daegwallyeong, the biggest source of dried pollack in the country, has the best natural conditions to make it, because of the huge snowfall each year and the great temperature variance between the day and nighttime.

In most restaurants around Pyeongchang, various kinds of pollack dishes are served. There's seasoned pollack, grilled pollack, steamed pollack and a soup, too. The freeze-dried hwangtae pollack restaurants in the region have developed new menu items for the non-Korean Olympic athletes and tourists expected to visit this year. There's a new crispy deep-fried pollack cutlet and a pollack burger, too, where the patty is replaced with a delicious slice of dried pollack.

[Resim: p6WzZJ.jpg]
One of the must-eat dishes in Pyeongchang, Gangwon-do Province, is dried pollock, known as hwangtae, a natural ingredient made after a series of freezes and thaws. The most-beloved dish made of dried pollock is pollock soup, or hwangtae haejangguk.

From the sea: Soft tofu (sundubu) from the East Sea

“My restaurant is not an eatery that serves any kind of fancy food.”

Kim Hun-hoi runs the Wonjo Chodang Sundubu restaurant, a third-generation family business in Gangneung, Gangwon-do Province. His restaurant serves a wide range of soft tofu dishes, known locally as chodang sundubu.

Many people might be surprised to hear a restaurant proprietor make such a statement. However, there’s a different nuance to his beliefs concerning tofu and, more importantly, there’s a secret behind how his family has carried on the time-honored traditions embodied in his restaurant's menu items to this day.

“We don’t use any seasoning or chemical additives to create certain flavors. We just serve the pure flavor of the soy beans,” said the owner. "The secret here lies in fresh soy beans, seawater and cooking skills handed down through the generations,” he said.

This kind of soft tofu (chodang) is made after squeezing the beans, boiling the soy milk and curdling the soy milk from the beans with seawater from the East Sea. It tastes like absolute perfection.

"Block tofu with rice, along with other side dishes, is the most popular. It doesn't taste that strong, so non-Koreans can really enjoy it, too," the owner said.

There are about 20 tofu restaurants in Chodang Village that make soft tofu this way. The village is about 10 minutes from the Gangneung Ice Arena, the Olympic venue that will host the ice sports during the upcoming Winter Olympic Games. It's also less than 30 minutes from Pyeongchang, the main Olympic host city.

[Resim: VrMakP.jpg]
Chodang tofu, one of Gangneung’s must-eat culinary items, boasts a tender texture and natural flavor. The tofu is made in a manner so that seawater from the East Sea is used to curdle the soy milk squeezed from the beans. It's served along with soy sauce and perfectly fermented kimchi.

From the land: A bowl of potato dough soup (gamja ongsimi)

Potato dough soup (gamja ongsimi) is made by grinding the potatoes and mixing the curdled chunks with the sediment. This allows the chef to create a sort of ball of potato powder, from which they can then make the noodles by hand. The story behind potato dough soup embodies one of the most difficult post-war moments of modern Korean history.

"Back in the day, rice in Gangwon-do was really in short supply. So we turned to potatoes as an alternative crop, which grew aplenty on our farms. Then they came up with a new dish to feed the families. My mother told me she used to eat potato dough noodles as a child, as did all of the other children in the neighborhood," said Choi Dong Gyu, owner of Gangneung Gamja Ongsim, a local restaurant specializing in the dish.

"Potato dough noodles are undoubtedly one of the most popular dishes among tourists here. It's a simple but filling dish, and even more delicious when coupled with some cabbage or diced radish kimchi," the owner said.

[Resim: VrMaoP.jpg]
Gamja ongsimi is a simple but filling dish, and even more delicious when coupled with some cabbage or diced radish kimchi.

Source
By Kang Gahui and Yoon Jihye
Photos = Jeon Han
Cevapla
#3
Güzel görünüyor. Teşekkür ederiz Özge. Smile
Cevapla
#4
Culinary Delights of Gangwon-do: A Bowl of Nature
By Kang Gahui and Yoon Jihye
Photos = Jeon Han
Translated by Ozge OZGUL

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi