16-02-2014, Saat: 15:04
Cheongjinok (청진옥)
![[Resim: v51t.jpg]](http://img31.imageshack.us/img31/8800/v51t.jpg)
Adres
19, Jong-ro, Jongno-gu, Seoul
Tanıtım
Jongno, ünlü haejangguk restoranlarına ev sahipliği yapmaktadır ve Cheongjinok (청진옥), onların öncüsü olarak kabul edilmektedir. 1937 yılında açılan bu restoran, aynı ailenin üç kuşağı tarafından işletilmektedir. Zengin bir çorba yapmak için sığır kemikleri, 24 saatten fazla sürede pişirilir ve et kokusunu önlemek için soya fasulyesi salçası eklenir. Çorbaya eklenen malzemeler, çeşitli sebzeler, sığır kanı, sığır bağırsağı ve pirinç. Her zaman kalabalık olan Cheongjinok, 24 saat açıktır.
<English>
Address
19, Jong-ro, Jongno-gu, Seoul
Introduction
Jongno is home to a number of famous haejangguk restaurants, and Cheongjinok (청진옥) is considered the forerunner among them. Opened in 1937, the restaurant has been run by three generations of the same family. Beef bones are simmered for more than 24 hours to make a rich broth, and soybean paste is added to neutralize the meaty odor. Ingredients added to the broth include various vegetables, clotted beef blood, beef intestines, and rice. Always crowded, Cheongjinok is open 24 hours a day.
Kaynak / Source
![[Resim: v51t.jpg]](http://img31.imageshack.us/img31/8800/v51t.jpg)
Adres
19, Jong-ro, Jongno-gu, Seoul
Tanıtım
Jongno, ünlü haejangguk restoranlarına ev sahipliği yapmaktadır ve Cheongjinok (청진옥), onların öncüsü olarak kabul edilmektedir. 1937 yılında açılan bu restoran, aynı ailenin üç kuşağı tarafından işletilmektedir. Zengin bir çorba yapmak için sığır kemikleri, 24 saatten fazla sürede pişirilir ve et kokusunu önlemek için soya fasulyesi salçası eklenir. Çorbaya eklenen malzemeler, çeşitli sebzeler, sığır kanı, sığır bağırsağı ve pirinç. Her zaman kalabalık olan Cheongjinok, 24 saat açıktır.
<English>
Address
19, Jong-ro, Jongno-gu, Seoul
Introduction
Jongno is home to a number of famous haejangguk restaurants, and Cheongjinok (청진옥) is considered the forerunner among them. Opened in 1937, the restaurant has been run by three generations of the same family. Beef bones are simmered for more than 24 hours to make a rich broth, and soybean paste is added to neutralize the meaty odor. Ingredients added to the broth include various vegetables, clotted beef blood, beef intestines, and rice. Always crowded, Cheongjinok is open 24 hours a day.
Kaynak / Source