yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheonggyeongchae Doenjang-Muchim / 청경채 된장무침
#1
Cheonggyeongchae Doenjang-Muchim / 청경채 된장무침

Bok Choy Seasoned with Soybean Paste
Soya Salçası ile Baharatlandırılmış Çin Lahanası

[Resim: 3o8q8r.jpg]

Malzemeler

- 1 kilo çin lahanası
- 1 diş kıyılmış sarımsak
- 1 adet doğranmış yeşil soğan
- 2 yemek kaşığı doenjang (mayalanmış soya salçası)
- 2 tatlı kaşığı gochujang (acı biber salçası)
- Bir tutam şeker
- 2 tatlı kaşığı susam yağı
- 2 tatlı kaşığı susam

Yapılışı

1) Çin lahanasının her demetinin uçları kesilir ve yaprakları saplarından ayrılır. Lokma büyüklüğündeki parçalar halinde kesilir.
2) Geniş bir tencere içerisine kaynatmak için su konur. Çin lahanasının beyaz gövdeleri yumuşayıncaya dek 1-2 dakika kadar suda bekletilir.
3) Süzülür ve bütün kirlerinden arındırmak ve pişmesini durdurmak için soğuk suda durulanır. Süzülür.
4) Sarımsak, yeşil soğan, doenjang, gochujang, şeker ve susam yağı bir kapta birleştirilir ve tahta bir kaşık ile karıştırılır.
5) Çin lahanası sıkılarak fazla suyu çıkarılır ve kaba eklenir. El ile iyice karıştırılır.
6) Susam ile süslenir ve pilav yanında garnitür olarak servis edilir. 2 güne kadar buzdolabında muhafaza edilebilmektedir.


|| English ||


Ingredients

- 1 pound bok choy
- 1 garlic clove, minced
- 1 green onion, minced
- 2 tablespoons doenjang (fermented soybean paste)
- 2 teaspoons gochujang (hot pepper paste)
- a pinch of sugar
- 2 teaspoons sesame oil
- 2 teaspoons sesame seeds

Directions

1) Cut off the ends of each bunch of bok choy and separate the leaves from the stalks. Cut into bite size pieces.
2) Bring a large pot of water into a boil. Blanch the bok choy for about 1 or 2 minutes until the white stems soften.
3) Strain and rinse in cold water to remove any dirt and stop them from cooking. Strain.
4) Combine garlic, green onion, doenjang, gochujang, sugar, and sesame oil in a bowl and mix it with a wooden spoon.
5) Squeeze out the bok choy to remove excess water and add to the bowl. Mix it well by hand.
6) Sprinkle with crispy sesame seeds and serve immediately as a side dish for rice. You can refrigerate it up to 2 days.

Kaynak / Source
Cevapla
#2
[Resim: Gzn0Ev.jpg]

[Resim: 7vmNVr.jpg]
Cevapla
#3
Teşekkür ederiz, eline sağlık Tuğçe. ^^
Cevapla
#4
Cheonggyeongchae Doenjang-Muchim / 청경채 된장무침
Translate: Tuğçe ELİT

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#5
Teşekkür ederiz Tuğçe. Smile
Cevapla
#6
Teşekkürler Tuğçe. Smile
Ve sen yine kendi bildiğini okudun...
Kalbi kırık bedenimde bir yara daha açtın.
30.10.2020
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi