yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheonggukjang and Cheonggukjang Jjigae / 청국장찌개
#1
Cheonggukjang and Cheonggukjang Jjigae / 청국장찌개


Küçük bir alandayken, kalabalık metro, sınıf ya da ofisinizdeyken, bazen hoşa gitmeyen ya da iğrenç bir koku alabilirsiniz. Bir arkadaşınız ya da iş arkadaşınız yemek olarak Çonggukcang yemiş olabilir. Çonggukcang soyadan yapılan mayalanmış geleneksel bir Kore yemeğidir. Kalsiyum, magnezyum gibi pek çok vitamin ve minerale sahip olduğu kadar protein, yağ ve karbonhidrat içeren iyi nitelikli bir yemektir.

Çoenggukcang Neye Benzer?

Çoenggukcang Doencang’a benzer, bu yüzden Çoenggukcang’i Doencang’dan görünüşüne göre ayırt edemezsiniz. Bununla birlikte mayalanma süresi ve yapım yolları farklı olup, neticede koku ve tat derecesinde fark yapar. Karşılaştırmada Donceong yapmak için soya 3 ay mayalanırken, 2 ya da 3 gün Çeonggukcang yapmak için yeterlidir. Basil, bir çeşit bakteri, Çeonggukcang yapmakta temel rol oynar. Bakteri soyadaki proteini ‘aminoasit’e, amonyak gazı çıkararak ayrıştırır.


[Resim: i8st.jpg]


Çeonggukcang’ın Yararları

Yararları, kokusu kadar muazzamdır. Çeonggukcang, vitaminler (B1, B2, B6, B12) ve minerallerden dolayı metabolizmayı yan etkisiz olarak hızlandıran diyet ürünü olarak kullanılır. Ve lif içeriği yaklaşık olarak diğer yiyeceklerden 5 kat fazladır, kabızlığı rahatlatır. Bu kalsiyumca zengin gıda her 100 gramında 90 mg kalsiyum içerir ve bu da osteoporozun engellenmesinde yararlıdır. Ayrıca, Çeonggukcangi devamlı yiyerek yumuşak bir cilt elde edebilirsiniz çünkü içindeki lesithin iç organlardaki toksinlerin temizlenmesine yardımcı olur ve bol miktarda E ve B vitaminleri yaşlanma sürecini yavaşlatır.

Çeonggukcang Nasıl Yapılır?

Şimdi bu harika besleyici yemeği yapma zamanı. Hazır mısınız?

İçindekiler ve Hazırlanışı

- 4 bardak orta boy fasulye, 6 bardak su
- 1 çorba kaşığı doğranmış zencefil, 1 çorba kaşığı doğranmış sarımsak
- ¾ bardak kaya tuzu, ½ biber tozu (pul biber sanırım)
- Pamuklu kumaştan ambalaj kağıdı, biraz saman


Bu Şekilde Yapabilirsiniz.

1. Fasulyeleri yıkayınız ve 12 saat suda bekletiniz.
2. Fasulyeleri tencereye koyunuz ve güçlü harlı ateşte kaynatınız.
3. Kaynamaya başlarsa, ateşi kısınız ve fasulyelerin yüzeyi kahverengileşinceye kadar pişiriniz.
4. Fasulyeleri samanın üstüne koyunuz ve pamuk kumaşla sarınız. Böylece, samandaki bakteriler fasulyelere geçer ve onları mayalar.
Bu adım çok önemlidir; çünkü Çeonggukcang’ın tadı ve lezzeti bakterilere bağlıdır.
5. Sıcaklığı 40 derecede ve %80 nemde bir battaniye üstünde tutunuz ya da elektrikli battaniye seriniz 2 veya 3 gün burada muhafaza ediniz.
6. Eğer kahverengi fasulyeler kararırsa ve yapışkan sıvı peynir yapıyormuş gibi olduysa mayalanma durmalıdır.
7. Fasulyeleri öğütünüz ve zencefil, sarımsak, tuz ve toz biberle çeşitlendiriniz.

Nasıl Çeonggukcang Güveci Yapılır?

Bu sefer Çeonggukcang’la yapabileceğiniz bir tarif örneği tanıtmak istiyorum.

İçindekiler

- 2 çorba kaşığı çeonggukcang, 100 g sığır eti (doğranmış)
- 100 g Kimchi, 1/4 patates, 1/4 soğan, 1/3 tofu
- 2 yeşil biber, biraz yeşil soğan[/b][/size]

Bu Şekilde Yapabilirsiniz.
1. Eti ve Kimchiyi dilimleyiniz, ince ince doğrayınız.
2. 1 bardak suyu topraktan yapılmış kaba (güvece ) koyun, doğranmış et ve kimchiyi de ilave ediniz.
3. Kaynamaya başlayınca patates ve soğanı üstüne ekleyiniz.
4. Çeonggukcang ve biberi de ekleyiniz.
5. Harlanmış ateşte 5 dk. kaynatın ve tofu ile yeşil soğanı da ekleyiniz.
6. 5 dk. daha kaynatınız ve afiyet olsun.


[Resim: ipcd.jpg]

[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#2
English

What is Cheonggukjang like?

Cheongguk Jang looks like Doenjang, so you can't differentiate Cheonggukjang from Doenjang by appearance. However, the duration of fermenting and the procedure of making them differ, with the consequence the scent and taste are different. In comparison with three months spent fermenting soybeans for making Doenjang, two or three days are enough to make Chenggukjang. Bacillus, a kind of bacteria, takes a main role in making Cheonggukjang. It decomposes soybeans protein into amino acid, emitting ammonia gas. The unique disgusting scent, like foot odor, is due to this ammonia gas.

Benefits of Cheonggukjang

Its benefits are as great as its smell. Cheonggukjang is used as a diet product because the vitamins (B1, B2, B6, and B12) and minerals in it help speed up metabolism without any side effects. And, Its fiber content, nearly five times higher than other food, makes constipation relieved. This high calcium food containing 90mg calcium per 100g is also good to prevent osteoporosis. In addition, you can get a delicate skin by eating Cheonggukjang continuously because the lecithin in it makes help to clean the toxins in internal organs and a plenty of good vitamin E and B make the aging process slow down.

How to Make Cheonggukjang

Now it's time to make this wonderful nutritious food. Are you ready?

Ingredients and preparations
- 4 cups of medium size beans, 6 cups of water,
- 1 tbsp ginger (chopped), 1tbsp garlic (chopped),
- 3/4 cup of coarse salt, 1/2 cup of pepper powder, cotton cloth wrapper, some straws

You can make it like this

1. Wash the beans and soak them in fresh water for 12 hours.
2. Put the beans into a pot and boil on strong fire.
3. If it starts boiling, turn down the heat and keep it until the surface of the beans get brown.
4. Put the boiled beans on straws and wrap them up with a cotton cloth. By doing so, bacteria on the straws move to the beans and ferment them.

This step is the most important because the taste and flavor of Cheonggukjang depend on the bacteria.

5. Sustain 40°C temperature and 80% humidity by putting a blanket on the above or laying it on a electronic blanket for two or three days.
6. Fermentation should be stopped if the brown color of the beans gets darker and viscous liquid like cheese is made.
7. Grind the beans and season them with prepared ginger, garlic, salt, and pepper powder.

How to Make Cheonggukjang Stew

This time I'd like to introduce a representative recipe you can make with Cheonggukjang.


Ingredients

- 2 tbsp cheonggukjang, 100g beef (sliced),
- 100g Kimchi, 1/4 potato, 1/4 onion, 1/3 tofu,
- 2 green peppers, some green onion,

You can make it like this

1. Slice beef and Kimchi, and chop peppers.
2. Pour 1 cup of water (250cc) into an earthen bowl and put sliced beef and Kimchi.
3. When it starts boiling, put potato and onion into the above.
4. Add Cheonggukjang and chopped peppers.
5. Boil it on strong fire for 5 minutes and add tofu and green onion.
6. Boil for 5 more minutes and enjoy your dish.


Çeviri: joyadelmar2 (Teşekkür Ederim)


[Resim: 311a.jpg]
[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#3
[Resim: 61939450.jpg]

[Resim: 88911532.png]

[Resim: 71055361.jpg]

[Resim: uru9.jpg]

[Resim: natto2.jpg]

[Resim: natto5.jpg]

[Resim: qfqc.jpg]
[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#4
Tugçe paylaşım bilgi güzelde sen bunu denedin mi? Yaptın mı ? Tarifini ekliyorsun tadı nasıl Tugçe ? Biggrin

Super
Cevapla
#5
Tugçe tanıtım için Teşekkür ederiz. Onay Pek beğenmedim. Biggrin
Cevapla
#6
[Resim: 87164030.jpg]

[Resim: 2421303723faa9d23600.jpg]

[Resim: p114647s.jpg]

[Resim: 26194724.jpg]
[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#7
[Resim: 99298951.gif]

[Resim: 0183085517.gif]

[Resim: 80549085.jpg]

[Resim: engineer662005081115383.jpg]
[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#8
Tugçe sorumun cevabını alamadım hala...
Cevapla
#9
(18-08-2009, Saat: 21:33)daesoo yazdı: tugçe sorumun cevapin alamadim hala...

Malesef yapmadım abicim.
[Resim: iq6ERxs.gif]
Tumblr Face
http://www.youtube.com/watch?v=4B5LRlVsOn0
6:36-6:42
Yaa sen ne şebek bişi çıktın.
www
Cevapla
#10
Aslında görünüşü pek fena degil...
Teşekkürler Tugçe'cim. Alkis
BIGBANG 2NE1 WINNER IKON BLACK PİNK
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi