yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cheoneun Temple ( 천은사 / Cheoneun-sa)
Cheoneun Temple ( 천은사 / Cheoneun-sa)

Cheoneun tapınağı, Jiri-san alanında en büyük tapınakların biridir. Başlangıçta Kamno diye adlandırılmıştır, 828 yılında Ana Togun Sonsa tarafından kurulmuştur (Shilla dönemi esnasında). Jiri-san'ın dağlarının eteklerinde Cheoneun gölcüğünün yanında yapılmıştır. Doğayla iç içe sakin bir yerdedir. Bu tapınak, mimari alanda çok önemli ve büyük hazinelere sahiptir. Tapınak, 1592' de Japonların istilası esnasında harap olmuştur, fakat rahip Haejong Sonsa 1610' da tapınağı tekrardan inşa ettirmiştir. Daha sonra tekrardan tapınak yıkılmış ve bu defa da 1773' te son kez inşa edilmiştir. Son inşa edildiğinde tapınağa Cheoneun-sa adı verilmiştir.

Buda'nın bulunduğu salon (ana salon) Cheoneun-sa isimli salonudur. Salonunun üçgen şeklinde bir çatısı vardır.

Budaların vaaz verilirken ki halleri tasvirlenmiştir.
Tapınağın merkezinde duran Buda heykelinin etrafında resimler ve diğer heykeller bulunmaktadır.
Kenevirden yapılmış bir şeyin üstünde Buda ve 12 öğrencisinin resmi yer almaktadır.

Bu Tapınağa Giriş: Erişkin 2,600 won, genç 1,300 won, çocuk 700 won'dur.

Çeviri: Yang mi kyeon

[Resim: chiri232.jpg]

English

Cheoneun-sa is one of the greatest temples in the Jiri-san area. Originally named Kamno-sa, it was established by Master Togun-sonsa in 828 (during the Shilla period). Located next to Cheoneun Pond in the foothills under Jiri-san, the quiet location creates a serene environment with nature. It has a number of art and architectural treasures. After the temple was destroyed in a fire during the Japanese Invasion of 1592, Priest Haejong Sonsa rebuilt it in 1610. Another fire swept through the temple in 1773. When it was reconstructed the following year, it was renamed Cheoneun-sa.

An Amitabha Buddha is enshrined in Sukhavati Hall (designated South Jeolla Province Tangible Cultural Property No.50), which is the main hall of Cheoneun-sa. The single story hall has three bays on both the front and sides. It has a hipped and gabled roof in a multi-cluster bracket style.

Admission: Adults 2,600 won, Youths 1,300 won, Children 700 won

Kaynak / Source
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
[Resim: chiri231.jpg]

[Resim: chiri207.jpg]

[Resim: chiri206.jpg]

[Resim: chiri214.jpg]

[Resim: chiri204.jpg]

Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
[Resim: 3317465.jpg]

[Resim: chiri215.jpg]

[Resim: 7696704.jpg]

[Resim: 6936076.jpg]

[Resim: 6936028.jpg]

Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501
Paylasim için tesekkürler. Eline saglik.
Paylasim için tesekkürler. Smile
MUSLER'AŞK'
İtirazım var bu yalan dolana 
Benim şu dertlere ne borcum var ki tuttu yakamı bırakmıyor
Benim mutlulukla ne zorum var ki bana cehennemi aratmıyor

wiseacre_daisy <3
"Eriskin 2,600 won, genç 1,300 won, çocuk 700 won'dur."

Tesekkürler Hacer. Ellerine saglik ama, ben niye gençlerden fazla para verecegim? Hem de 1100 won. Smile
•• Green Kamilia Inspirit Light Changjo Perfection ••
Kaliteli Webtoonun adresi Hayalistic
「•♥ KARA ♥ Kamilia ♥•」
Paylasim için tesekkürler.
İmzanız büyük olduğu için silinmiştir.
Tanitim için tesekkürler. Smile

••ஐ๑Lady Lee(Park Eun Hye)Fan Clupஐ๑••

Muhteşem Kraliçe & Chuck & Star Wars & Trinity

•●Denizler İmparatoru Fan Klübü●• Saraydaki Mücevher & Yi San Fan - Efsane Prens
Tesekkür ederiz, emegine saglik. Smile
Ilginize tesekkürler. Smile
Yang mi Kyeong
Kyeon Miri
Lee Young ae
SS501

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi