yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chefs give new meaning to haute cuisine : Michelin restaurants serve up classy meals
#1
Chefs Give New Meaning to Haute Cuisine: Michelin Restaurants Serve up Classy Meals on Low-Cost Flights

Aşçılar Üstün Nitelikli Yemeklere Yeni Bir Anlam Katıyor: Michelin Restoranları Düşük Fiyatlı Uçuşlarda Kaliteli Yemekler Servis Ediyor

[Resim: M029W2.jpg]
Solda, Kore Air’in biftekle birlikte sunulan ünlü bibimbapı. Hava yolu şirketlerindeki bir kaynağa göre yolcuların yüzde 60 kadarı bibimbapı tercih etmektedir. Sağda, Asiana Havayolları’ndaki birinci sınıf yolculara sağlanan ssambap.[KOREAN AIR, ASIANA HAVAYOLLARI]

Uçuş yolcuları arasında Koreli yemeklerinin popülerliğine dair yeni bir şey yok. Asiana Havayolları ve Kore Havayolları yaklaşık 20 yıl önce ilk defa ssambapı (sebzeler ve pirinç sargısı) ve bibimbapı (sebzeli ve etli pilav) tanıttı ve her ikisi de simgesel uçuş menüleri haline geldi.

Fakat Kore yemeklerinin uluslararası popülerliğinin artması üzerine, hava yolu şirketleri daha fazla hava yolunda, daha üstün nitelikli Kore yemeği sağlamak için rekabet etmeye başlamışlardır. Michelin aşçıları tarafından geliştirilen uçak yemekleri ekonomi sınıfı yolcularına sunulurken Kore yemekleri Kore dışındaki rotalara dağıtılıyor.

Uçuşlarda Kore menülerini sunma tarihi, güçlü kokusundan dolayı yabancılar arasındaki olumsuz izlenimine rağmen Asiana’nın kimchiyi tanıttığında yani 1995 yılında başladı. Daha sonra 1997 yılında Kore Air bibimbapı sundu.

O tarihten bu yana Kore’nin en büyük iki bayrak taşıyıcısı uçak yemeklerinin kalitesini yükseltmeye devam etmiştir. Örneğin, Asiana Havayolları yemekleri için Kore Kraliyet Mutfağı Enstitüsü ve İtalyan restoranı La Cucina ile birlikte çalışırken Korean Air hava şirketi, Jeju Adasındaki Halla Dağı yakınlardaki çiftliğinde büyüyen sığır eti ve tavuk kullanıyor.

[Resim: 2rqvNN.jpg]

Air France-KLM’den Lee Mun-jeong: “Hangi hava yolu şirketi ile uçarlarsa uçsunlar, Koreli yolcular uçak servisi kalitesinin Korean Air ve Asiana Havayolları kadar yüksek olmasını umuyorlar” diye belirtti. “İki havayolu şirketi de hansik (Kore yemeği) sunduğundan beri, hansik talep eden yolcuların sayısı arttı ve bu durum yabancı hava yolu şirketlerini bile değişiklik yapmaya zorladı.”

Uçaktaki Kore yemekleri gibi sadece bibimbap servisini yapan yabancı hava yolu şirketleri geçenlerde menüleri çeşitlendirmeye yönelik deneyler yapmaya başladı. Örneğin, Singapor Hava yolu şirketleri Michelin yıldızlı restoran Jung Sik Dang ile ortaklık kurdu.

[Resim: 37M2Lj.jpg]
Michelin yıldızlı restoranının Şefi Yim Jung-sik Singapur Havayolları için sığır eti kaburgaları, ızgara kılıç balığı ve mısırlı mus kekini içeren bir menü tasarlamıştır. [SINGAPUR HAVAYOLLARI]

Jung Sik Dang’da bir aşçı olan Yim Jung-sik tarafından geliştirilen Kore mutfağı, eylül ayı boyunca Incheon’dan Singapur’a giden yolculara sunulacaktır.

Singapur Havayollarından alınan bir kaynak “Michelin’in [geçen yıl] açıklanmasından önce bile uçakta Kore yemeği temin etmek için Jung Sik Dang ile görüşmeye başladık.” “Gordon Ramsay gibi uluslararası üne sahip aşçılardan tavsiye alıyoruz ve Kyoto’daki Kikunoi restoranının [üç Michelin yıldızlı] kaiseki’si [geleneksel, çoklu bir Japon yemeği] gibi prestijli yemekler sunuyoruz. Uçaktaki yemeklerin kalitesi için özel çaba sarf ediyoruz” diye ifade edilmiş.

Öyleyse aşçı Yim Singapur Havayolu yolcuları için hangi menüleri geliştirdi? Birinci sınıf yolculara dört çeşit yemek menüsü sunuldu. Ana yemek menüsü buharda pişirilmiş kara balık, ıstakoz ızgara ve maesaengi’den (yosunlu pirinç lapası) ‘den oluşmaktadır. Birinci sınıf yolculara aynı zamanda mısır mus keki gibi sağlıklı tatlılar servis edilmektedir. Ticari sınıf yolcuları üç çeşit menüden yararlanabilirler. Ana yemek menüsü kızarmış sığır kaburgası, sebzelerle çeşitlenmiş domuz karnından kesilmiş et ya da ızgaralanmış ton balıklı bibimbaptır. Ekonomi sınıfı yolcuları ya sığır ya da domuz etli bibimbapı tercih edebilirler. Her zamanki gochujang (Kore’nin kırmızı biber salçası) yerine ana sos olarak perilla yağı kullanılmaktadır.

Yolcuları cezbedecek ücretli yemekler

Kore’den yapılan uçuşlardaki yemekler Incheon Uluslararası Havalimanındaki iki uzman yemek servisi şirketi Kore Havayolları ve LSG Sky Chefs tarafından hazırlanmaktadır.

Şimdilerde Kore’den uçuşa başlayan tüm hava yolu şirketleri bu iki firmanın yemeklerini servis etmektedir, Michelin yıldızlı restoranlardaki aşçılar tarafından geliştirilen menüler bile yemek servisleri tarafından sunulan tariflere dayandırılmaktadır.

Michellin yıldızlı restoranlardaki aşçıların adı altında uçak yemeklerini aktif bir şekilde tanıtan bu hava yolları, yemeklerin kalitesini kontrol etmek ve menüleri her iki üç haftada bir değiştirmek için sıklıkla yemek servisi firmalarına uğramaktadır.

LSG Sky Chef’ten Kim Gi-jin “Ekonomi sınıfı yolcularına sunulan uçak yemekleri genelde standartlaştırılmasına rağmen, işçi ve birinci sınıf yolcular için sunulan menüler sürekli olarak gelişmektedir. Bu, düşük maliyetli havayollarının gittikçe artan Pazar payı sayesinde daimi müşterileri cezbetmek için yapılan bir yatırımdır” dedi.

[Resim: 69bYnk.jpg]
Solda: Aşçı Jung Chan-wook Hawai HavaYolları uçuşunda bir yolcuya servis yapmaktadır. Sağda: Jung tarafından hazırlanmış buharlanmış biftek ve dulavratotu kökleri. [HAWAİ HAVAYOLLARI]

Bazı havayolları ünlü aşçılarla ortaklık kurdu bile. “Please Take Care of My Refrigerator” (2014-halen devam etmekte) adlı JTBC yemek pişirme programında ünlü olarak popülerliğini kazanan ve aynı zamanda da Bistrot Chaugi restoranını işletiyor olan Aşçı Jung Chan-wook, aralık ayında Hawai Hava Yolları için uçak yemekleri tasarlamaya başladı.

Aşçı Jung Chan-wook, Hawaii’de edindiği tecrübesine dayanarak çeşitli karışım yemekleri sunmaktadır. Menüler buharlanmış biftek ve dulavratotu köklerini, macadamia fındıklı kurabiyeleri ve Japon miso çorbasını içerir.

6 Ocak’ta, Jung yolcular için bizzat yemek yaptığı özel bir etkinlik düzenlemek için Hawai Havayolları uçağına bindi.

Hawaii Hava Yollarından Yoo soo-jin “Kore’de star aşçıların popülaritesinin ve onlara karşı olan ilginin artması üzerine, Hawaii ile yakın ilişkisi olan Jun Chan-wook ile bir ortaklık kurmaya karar verdik. Aşçı Jung’ın uçuşu için yaptığı rezervasyonlar popülerliği sayesinde çok hızlı bir şekilde kapandı” dedi.

Ortaklık kurma çabaları

Yabancı havayollarının Kore restoranlarıyla ortaklık kurma çabaları on yıl önce başladı.

KLM Hollanda Havayolları 2007 yılında Kore restoranı Yongsusan ile birlikte bir ortaklık imzaladı, bu Goryeo Hanedanlığı’nın(918-1392) uçak yemeklerinin bir parçası olarak yüksek kaliteli mutfağını tanıtan buzz’ ı yarattı. Hollanda havayolu 2014 yılında ortaklığını farklı bir Korea restoranı Samcheonggak ile değişti.

[Resim: V0N2YR.jpg]
Millennium Seoul Hilton’un Lufthansa uçuşunda servis ettiği sığır eti japchae’si (tavada kızartılmış erişte)

KLM’den Kim Mi-young “Uygun bir Kore restoranı bulmak için sayısız Kore restoranlarını ve denenmiş yemekleri araştırdık” diye ifade etti. “Görsel açıdan çekici ve süslü yemeklerle hizmet veren çok sayıda restoran olmasına rağmen bizim için en önemli unsur tattı.”

Benzer şekilde, Almanya’nın Lufthansa Havayolu 2009 yılında Millennium Seoul Hilton Hotel ile bir sözleşme imzaladı. Aynı zamanda Air France Nisan 2016 tarihinde Woonsan ile bir ortaklık oluşturdu; Paris’ten Incheon’a seyahat eden işçi yolcuları Woonsan’ın aşçısı Kim Yoon-young tarafından hazırlanan yemeğin tadını çıkarabilirler.

Kim: “Kore yemekleri fazla sebze içerdiği için yabancı yolcular Kore yemeklerini sağlıklı bulabilirler ve nihayetinde onları uçaklarda Kore yemeği sipariş etmeye yöneltti. Çünkü tat duyuları basınçlı bir kabinde azaltıldığından dolayı baharatlı ve tuzlu olan Kore yemekleri iyi karşılanıyor” dedi.

İyi yemek sadece büyük hava yolları için değildir

Kore Havayolu gibi genelde sadece büyük havayollarında mevcut olan lezzetli uçak yemekleri, çeşitli yemek şirketleriyle ortaklık imzalamaya başladıkları için indirimli hava yollarında bile mevcut hale gelmiştir.

Ancak lüks restoranlarla sözleşme imzalamak yerine nispeten daha ucuz gıda depolarıyla ya da uygun marketlerle ortaklık kurdular.

Kore’nin Easter Jet’i 2015 yılında GS Perakende ile bir sözleşme imzaladı.

Havayolu “on-flight convenience market” unvanını kazanarak GS Perakendenin yemek çantasına, seyahat mallarına ve günlük ihtiyaçlarına hizmet etti. Bir diğer yerli düşük maliyetli havayolu şirketi T’Way Air benzer şekilde Güney Seoul’de Cheongdam-dong’da yer alan el yapımı kek dükkânı Jiyugaoka ile bir sözleşme imzaladı ve keklerini uçağa sattı.

Düşük maliyetli yabancı havayolları bile uçakta lezzetli yemek servisi yapmaya başlamıştır.

Örneğin Vietnam’ın VietJet Air Şirketi 2015 yılında fast-food restoranı franchise Lotteria ile bir ortaklık imzaladı ve pirinç burgerlerini servis ediyor. Lotteria’nın logosunu içeren bir uçağı bile uçuruyor.

Jeju Air şu anda restoranlarla sözleşmeler imzalamak yerine özel markalı ürünler üretiyor ve bunları servis ediyor.

Servis ettiği özel yiyecekler arasında, mandalina suyu, kurutulmuş at eti ve kurutulmuş siyah domuz eti en çok kabul görenlerden üç tanesidir.


Kaynak

Cevapla
#2
Chefs Give New Meaning to Haute Cuisine: Michelin Restaurants Serve up Classy Meals on Low-Cost Flights

[Resim: M029W2.jpg]
Left, Korean Air’s famous bibimbap along with steak. Around 60 percent of its passengers opt for bibimbap, according to a source from the airline. Right, ssambap provided to first-class passengers at Asiana Airlines. [KOREAN AIR, ASIANA AIRLINES]

There is nothing new about the popularity of Korean food among flight passengers. Asiana Airlines and Korean Air first introduced ssambap (veggies and rice wraps) and bibimbap (rice with vegetables and meat) around 20 years ago and both have become their symbolic in-flight menus.

But amid the rising international popularity of Korean food, airlines have begun to compete to provide more haute Korean cuisine on more air routes. While in-flight meals developed by Michelin star chefs are being provided to economy class passengers, Korean dishes are being distributed on routes outside Korea.

The history of providing Korean menus on flights began in 1995 when Asiana introduced kimchi, despite its negative perception among foreigners because of its strong smell. Korean Air soon followed by providing bibimbap in 1997.

Ever since, Korea’s two largest flag carriers have continued to beef up the quality of their in-flight meals. Korean Air, for example, uses beef and chicken raised at its ranch near Mt. Halla on Jeju Island, while Asiana Airlines works with the Institute of Korean Royal Cuisine and Italian restaurant La Cucina for its meals.

[Resim: 2rqvNN.jpg]

“Korean passengers expect the quality of in-flight service to be as high as Korean Air and Asiana Airlines, whichever airline they fly on,” said Lee Mun-jeong from Air France-KLM. “Ever since the two airlines began providing hansik (Korean food), the number of passengers seeking hansik has jumped, forcing even foreign airlines to make changes.”

Foreign airlines that used to simply only serve bibimbap as their in-flight Korean meal recently began to conduct experiments on diversifying the menus. Singapore Airlines, for example, formed a partnership with the Michelin-starred restaurant Jung Sik Dang.

[Resim: 37M2Lj.jpg]
Chef Yim Jung-sik from the Michelin-starred Jung Sik Dang has designed a menu for Singapore Airlines featuring beef ribs, grilled swordfish and corn mousse cake. [SINGAPORE AIRLINES]

Throughout September, Korean cuisine developed by Yim Jung-sik, a chef at Jung Sik Dang, will be provided to passengers en route from Incheon to Singapore.

“Even before Michelin was announced [last year], we began negotiating with Jung Sik Dang to cater Korean food on the plane,” said a source from Singapore Airlines. “We are receiving advice from internationally renowned chefs like Gordon Ramsay, and are providing prestigious food like kaiseki [a traditional, multi-course Japanese meal] from the [three-Micheline-starred] Kikunoi in Kyoto. We are putting particular effort into the quality of in-flight meals.”

Then what menus has chef Yim developed for Singapore Airlines’ passengers? First-class passengers are served a four-course menu. The main dish menu consists of steam-cooked black cod, grilled lobster and maesaengi (seaweed rice porridge). The first-class passengers are also served healthy desserts like corn mousse cake. Business-class passengers can enjoy a three-course menu. The main dish menu is braised beef ribs, pork belly with assorted vegetables or grilled tuna bibimbap. Economy-class passengers have the option of bibimbap with either beef or pork. Instead of the usual gochujang (Korean red pepper paste), perilla oil is used as the main sauce.

Premium meals to lure passengers

In-flight meals on flights from Korea are prepared at Incheon International Airport by two specialized catering enterprises: Korean Airlines and LSG Sky Chefs.

Currently, all airlines that take off from Korea serve meals from the two firms, meaning even the menus developed by chefs from Michelin-starred restaurants are made based on the recipes provided by the catering services.

Those airliners that actively promote in-flight meals under the title of chefs from Michelin-starred restaurants often drop by the catering firms to check on the quality of food and change menus once every two to three months.

“Though in-flight meals provided to economy class passengers have been generally standardized, menus developed for business and first-class passengers are continuously being developed,” said Kim Gi-jin from LSG Sky Chefs. “This is an investment to lure loyal customers amid the growing market share of low-cost carriers.”

[Resim: 69bYnk.jpg]
Left: Chef Jung Chan-wook serves a passenger on a Hawaiian Airlines flight. Right: Steamed beef and burdock roots by Jung.[HAWAIIAN AIRLINES]

Some airlines even formed partnerships with popular celebrity chefs. Chef Jung Chan-wook, who gained popularity by starring on the JTBC cooking program “Please Take Care of My Refrigerator” (2014-present) and is also running a restaurant, Bistrot Chaugi, began designing in-flight meals for Hawaiian Airlines in December.

Based on his experience studying in Hawaii, he serves various fusion dishes. Menus include steamed beef and burdock roots, macadamia nut cookies and Japanese miso soup.

On Jan. 6, Jung boarded a Hawaiian Airlines flight to hold a special event, where he personally cooked for passengers.

“Amid the rising popularity and interest in star chefs in Korea, we decided to form a partnership with Jung Chan-wook, who has close ties with Hawaii,” said Yoo soo-jin from Hawaiian Airlines. “Reservations for the flight Chef Jung was going to board closed very quickly thanks to his popularity.”

Efforts to form partnerships

Foreign airlines’ efforts to form partnership with Korean restaurants began ten years ago.

KLM Royal Dutch Airlines signed a partnership with a Korean restaurant, Yongsusan, in 2007, which created buzz for introducing high-quality cuisine from Goryeo Dynasty (918-1392) as part of its in-flight meals. The Dutch airline changed its partner to a different Korean restaurant, Samcheonggak, in 2014.

[Resim: V0N2YR.jpg]
Millennium Seoul Hilton’s beef japchae (stir-fried noodles) served on a Lufthansa flight. [LUFTHANSA AIRLINE]

“In order to find an appropriate Korean restaurant, we searched for and tried food from myriad Korean restaurants,” said Kim Mi-young from KLM. “Though there were a number of restaurants that serve visually appealing and fancy food, the most important factor for us was taste.”

Similarly, Germany’s Lufthansa Airline signed a contract with Millennium Seoul Hilton Hotel in 2009. Also, Air France formed a partnership with Woonsan in April 2016; business passengers traveling from Paris to Incheon can now enjoy food by Woonsan’s chef Kim Yoon-young.

“Since Korean dishes include lots of vegetables, foreign passengers can see Korean food is healthy,” said Kim, “ultimately leading them to order Korean cuisine on flights. And because their sense of taste is diminished in a pressurized cabin, Korean food, which is spicy and salty, is being well received.”

Good food isn’t just for larger airlines

Delicious airline meals that were usually only available on big airlines like Korean Air have even become available on low-cost carriers, as they have started signing partnerships with various food companies.

But instead of signing contracts with fancy restaurants, they formed partnerships with comparatively cheaper food stores or convenience stores.

Korea’s Eastar Jet signed a contract with GS Retail in 2015. The airline serves GS Retail’s lunch boxes, travel goods and daily necessities, earning the title “on-flight convenience store.” Another domestic low-cost carrier, T’Way Air, similarly signed a contract with a hand-made cake store, Jiyugaoka, located in Cheongdam-dong, southern Seoul, and sells its cakes on flight.

Even foreign low-cost carriers have begun serving delicious food on flight.

Vietnam’s VietJet Air, for example, signed a partnership with fast-food restaurant franchise Lotteria in 2015, and has been serving its rice burgers. It even flies an airplane featuring Lotteria’s logo.

Jeju Air is currently making and serving private-branded products instead of signing contracts with restaurants.

Among the exclusive food it serves, tangerine juice, horse beef jerky and black pork jerky are three of the most well-received.


Source

Cevapla
#3
Teşekkür ederiz, emeklerine sağlık. Smile
my angel, my girl, my sunshine 
[Resim: 0iMPVWt.png]
[Resim: DyRG0o.gif]
Cevapla
#4
Konu için teşekkürler. Smile
☆♡ Duygu ♡☆
Cevapla
#5
Chefs Give New Meaning to Haute Cuisine: Michelin Restaurants Serve up Classy Meals on Low-Cost Flights
Translated by Şeyma CEBECİ

>>> https://www.facebook.com/groups/kgfatr/
Cevapla
#6
Teşekkür ederiz. ^^
Cevapla
#7
Paylaşımınız için teşekkür ederim.
O güzel yüreğinize selam olsun.İyi ki varsınız.
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi