yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chapsal Dduk / 떡
#1
Chapsal Dduk / 떡 (Korean Mochi)




Mochi/Daifuku aslında bir Japon tatlısıdır, fakat bu tatlı zamanla Kore'de de yapılmaya başlanmıştır, ve Koreliler Mochi/Daifuku´ya Chapsal Dduk veya Korean Mochi adını vermişlerdir.

Chapsal Dduk (Korean Mochi) Malzemeleri:
2 bardak yapışkan pirinç tozu
1 1/3 bardak su
1/2 küçük bardak şeker
biraz tuz
biraz patates nişastası

Hazırlanışı:
1. Yapışkan pirinç tozunu, suyu, tuzu ve şekeri büyük bir cam kasede karıştırınız. Karışımın içinde baloncukların oluşmamasına dikkat ediniz, ve malzemeleri iyice karışıncaya ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırınız.

2. Karışımı 1-2 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda ısıtınız. Daha sonra tekrar karıştırıp tekrar mikrodalga fırına atıp 3-4 dakika daha ısıtınız.

3. 3-4 dakika ısıttıktan sonra mikrodalga fırından çıkarın ve nişasta serpilmiş tepsiye boşaltmadan önce onu iyice karıştırın. Patates nişastasıyla mochinin üstünü kaplayın. Sonra onu kenara koyun ve küçük parçalara koparın.

4. Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak şekilde çukurlar açınız, daha sonra kendi damak zevkinize göre hazırladığınız içi (örnek: ezilmiş kırmızı fasulye) hamura doldurunuz ve üzerini kapatınız.

5. Hazırlamış olduğunuz Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz. Üzerini mısır nişastasıyla kapladığınız mochileri açık havada bir yere koyunuz, ve hamurunun sertleşmelesini bekleyiniz.
Mochinin hamuru setleştikten sonra üzerini dilediğiniz gibi değişik soslarla süsleyip servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…


ENGLISH


Mochi is a Japanese rice cake made of glutinous rice. But the Korean version of Mochi is called 'Korean Mochi' or 'Chapsal Dduk'.


Ingredients for Chapsal Dduk:

2 cups glutinous rice powder
1 1/3 cups water
1/2 cup caster sugar
1 pinch of salt
potato starch

Preparation:

1. Whisk together the sticky rice powder, water, salt and icing sugar in a large, microwave-proof glass bowl. Make sure that there are no lumps at all, it needs to be completely mixed together and smooth.

2. Once it’s all mixed up, microwave it for 1-2 minutes and mix it all up, then microwave for another 3-4 minutes.

3. Remove it from the microwave, and give it a good stir before emptying it onto your starch-covered tray. Cover the surface of the mochi with potato starch, then push it to the corner and pull off a small handful.

4. Using your fingers, press it into a circle with a hollow in the middle, then place a heaped tbsp of filling in the hollow, and then pinch closed the edges around it.

5. Lightly dust any sticky bits of the surface with corn starch, then quickly wrap in clingfilm as exposure to air will dry them out and make them form a rough skin.

(sameoldbrandnew)
T h e r e ' s n o t o m o r r o w //

Twitter
www
Cevapla
#2
Lezzetli bir seye benziyor. Tanitim da süper ellerine saglik cheko. Smile
Cevapla
#3
Yeni bir tarif. Smile
Rengarenk ya acaba disi gibi tadi da güzel midir? Umarim öyledir. Biggrin
Çok güzel açik anlasilir bir sekilde anlatmissin tarifi tesekkürler. Smile
www
Cevapla
#4
Yahu bu mochiler müthis görünüyor. Su kullandiklari pirinçler neden Türkiye'de yok sanki. Bizde satilan pirinç unuyla bu tarifler tutmuyor. (Bir tarif denemistim de, ya ben beceremedim ya da pirinçten kaynaklanan sebepler.. Biggrin )Onlarin kullandiklari pirinç türü baska, böyle biraz saha uzun bir pirinç türü. Sad Tanitim için tesekkürler canim. Harikasin. Gece gece canim mochiistedi. Aglaelsalla
Hakkınızı helal edin. ~
Cevapla
#5
(08-07-2009, Saat: 1:39)Cheko yazdı: [Resim: mochimoji.jpg]

Harika görünüyor,tadinin da ayni güzellikte oldugundan eminim.Tesekkürler Cheko...Onay
Cevapla
#6
Suan özendim resmen tatlilara..
Nereden buluyorsun böyle müthis seyleri tebrik ederim.
Cevapla
#7
Ayy çok güzelmis bunlar yaa..
Gece gece karnim acikti valla.
Tatlari da çok lezzetlidir eminim ki..
Tanitim ve resimler için çok tesekkürler..
Çok güzel bir tanitim olmus. Alkis
RAIN / 비 / ELF Se7en / A+ / Changjo / VIP / TripleS / Boice / Inspirit / Hottest
www
Cevapla
#8
Çok leziz görünüyorlar...Tarif için tesekkür ederim,bende yapacagim. Biggrin

사랑해 지훈아
Bi Rain Fan Club
Cevapla
#9
><

Çilekli Chapsal Dduk Yapimini izlemek isteyenler için ilk mesaja Videosu eklenmistir... Smile

><
T h e r e ' s n o t o m o r r o w //

Twitter
www
Cevapla
#10
Tesekkür ederiz Cheko çok güzel bir yiyecek. Smile
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi