08-07-2009, Saat: 1:37
(Son Düzenleme: 21-03-2017, Saat: 20:54, Düzenleyen: kıday baksı.)
Chapsal Dduk / 떡 (Korean Mochi)
Mochi/Daifuku aslında bir Japon tatlısıdır, fakat bu tatlı zamanla Kore'de de yapılmaya başlanmıştır, ve Koreliler Mochi/Daifuku´ya Chapsal Dduk veya Korean Mochi adını vermişlerdir.
Chapsal Dduk (Korean Mochi) Malzemeleri:
2 bardak yapışkan pirinç tozu
1 1/3 bardak su
1/2 küçük bardak şeker
biraz tuz
biraz patates nişastası
Hazırlanışı:
1. Yapışkan pirinç tozunu, suyu, tuzu ve şekeri büyük bir cam kasede karıştırınız. Karışımın içinde baloncukların oluşmamasına dikkat ediniz, ve malzemeleri iyice karışıncaya ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırınız.
2. Karışımı 1-2 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda ısıtınız. Daha sonra tekrar karıştırıp tekrar mikrodalga fırına atıp 3-4 dakika daha ısıtınız.
3. 3-4 dakika ısıttıktan sonra mikrodalga fırından çıkarın ve nişasta serpilmiş tepsiye boşaltmadan önce onu iyice karıştırın. Patates nişastasıyla mochinin üstünü kaplayın. Sonra onu kenara koyun ve küçük parçalara koparın.
4. Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak şekilde çukurlar açınız, daha sonra kendi damak zevkinize göre hazırladığınız içi (örnek: ezilmiş kırmızı fasulye) hamura doldurunuz ve üzerini kapatınız.
5. Hazırlamış olduğunuz Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz. Üzerini mısır nişastasıyla kapladığınız mochileri açık havada bir yere koyunuz, ve hamurunun sertleşmelesini bekleyiniz.
Mochinin hamuru setleştikten sonra üzerini dilediğiniz gibi değişik soslarla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
ENGLISH
Mochi is a Japanese rice cake made of glutinous rice. But the Korean version of Mochi is called 'Korean Mochi' or 'Chapsal Dduk'.
Ingredients for Chapsal Dduk:
2 cups glutinous rice powder
1 1/3 cups water
1/2 cup caster sugar
1 pinch of salt
potato starch
Preparation:
1. Whisk together the sticky rice powder, water, salt and icing sugar in a large, microwave-proof glass bowl. Make sure that there are no lumps at all, it needs to be completely mixed together and smooth.
2. Once it’s all mixed up, microwave it for 1-2 minutes and mix it all up, then microwave for another 3-4 minutes.
3. Remove it from the microwave, and give it a good stir before emptying it onto your starch-covered tray. Cover the surface of the mochi with potato starch, then push it to the corner and pull off a small handful.
4. Using your fingers, press it into a circle with a hollow in the middle, then place a heaped tbsp of filling in the hollow, and then pinch closed the edges around it.
5. Lightly dust any sticky bits of the surface with corn starch, then quickly wrap in clingfilm as exposure to air will dry them out and make them form a rough skin.
(sameoldbrandnew)
Mochi/Daifuku aslında bir Japon tatlısıdır, fakat bu tatlı zamanla Kore'de de yapılmaya başlanmıştır, ve Koreliler Mochi/Daifuku´ya Chapsal Dduk veya Korean Mochi adını vermişlerdir.
Chapsal Dduk (Korean Mochi) Malzemeleri:
2 bardak yapışkan pirinç tozu
1 1/3 bardak su
1/2 küçük bardak şeker
biraz tuz
biraz patates nişastası
Hazırlanışı:
1. Yapışkan pirinç tozunu, suyu, tuzu ve şekeri büyük bir cam kasede karıştırınız. Karışımın içinde baloncukların oluşmamasına dikkat ediniz, ve malzemeleri iyice karışıncaya ve pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırınız.
2. Karışımı 1-2 dakika mikrodalga fırında yüksek ayarda ısıtınız. Daha sonra tekrar karıştırıp tekrar mikrodalga fırına atıp 3-4 dakika daha ısıtınız.
3. 3-4 dakika ısıttıktan sonra mikrodalga fırından çıkarın ve nişasta serpilmiş tepsiye boşaltmadan önce onu iyice karıştırın. Patates nişastasıyla mochinin üstünü kaplayın. Sonra onu kenara koyun ve küçük parçalara koparın.
4. Parmaklarınızın yardımıyla hamurun ortasına yuvarlak şekilde çukurlar açınız, daha sonra kendi damak zevkinize göre hazırladığınız içi (örnek: ezilmiş kırmızı fasulye) hamura doldurunuz ve üzerini kapatınız.
5. Hazırlamış olduğunuz Mochilerin üzerine mısır nişastası dökünüz. Üzerini mısır nişastasıyla kapladığınız mochileri açık havada bir yere koyunuz, ve hamurunun sertleşmelesini bekleyiniz.
Mochinin hamuru setleştikten sonra üzerini dilediğiniz gibi değişik soslarla süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
ENGLISH
Mochi is a Japanese rice cake made of glutinous rice. But the Korean version of Mochi is called 'Korean Mochi' or 'Chapsal Dduk'.
Ingredients for Chapsal Dduk:
2 cups glutinous rice powder
1 1/3 cups water
1/2 cup caster sugar
1 pinch of salt
potato starch
Preparation:
1. Whisk together the sticky rice powder, water, salt and icing sugar in a large, microwave-proof glass bowl. Make sure that there are no lumps at all, it needs to be completely mixed together and smooth.
2. Once it’s all mixed up, microwave it for 1-2 minutes and mix it all up, then microwave for another 3-4 minutes.
3. Remove it from the microwave, and give it a good stir before emptying it onto your starch-covered tray. Cover the surface of the mochi with potato starch, then push it to the corner and pull off a small handful.
4. Using your fingers, press it into a circle with a hollow in the middle, then place a heaped tbsp of filling in the hollow, and then pinch closed the edges around it.
5. Lightly dust any sticky bits of the surface with corn starch, then quickly wrap in clingfilm as exposure to air will dry them out and make them form a rough skin.
(sameoldbrandnew)