31-07-2009, Saat: 16:49
(Son Düzenleme: 05-08-2013, Saat: 15:03, Düzenleyen: black pearl.)
Chamchijeon / 참치전
![[Resim: p1030615590x442.jpg]](http://img828.imageshack.us/img828/434/p1030615590x442.jpg)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 250gr.tuna
- 3 dal taze soğan
- Çeyrek soğan
- 1 kırmızı ve 1 yeşil acı biber
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 tutam tuz
Yapılışı
- Soğanı, taze soğanı ve biberleri ince ince kıyın,
- Yumurtaları bir kapta çırpın,
- Sırayla kaba sebzeleri ve tunayı ekleyin,
- Son olarak unu ve tuzu ekleyip malzemeleri birbirine iyice yedirin.
Batırmalık Sos (Dip Sos)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı soya sosu
- 3 tatlı kaşığı su
- 3 tatlı kaşığı sirke
- Az miktarda piyazlık doğranmış soğan
(Sos genel bir sostur. Birçok pankek de kullanılıyor.)
Pişirme
- Bir tavaya az yağ koyup kızdırın.
- Karışımdan bir kepçe kadar tavaya koyun(her birinden bir pankek olacak şekilde).
- Altını-üstünü çevirerek kızartın. Pankeklerinizi servis tabağına alın arzu ederseniz sosla ikram edin.
Afiyet olsun...
English
Ingredients
- 2 eggs
- 250g tuna
- 3 stalks of small spring onions
- 1/4 an onion
- 1 red and 1 green chili
- 2 tsp all purpose white flour
- 2 sprinkles of salt
Preparation
- Wash all the vegetables.
- Cut the onion, spring onion, and each chili into fine pieces.
- Break the eggs into a bowl and beat.
- Pour all the vegetables and tuna into the bowl.
- Add the flour and the salt into the bowl.
- Mix them well.
Dipping Sauce
- Sugar 2 tsp
- Soy Sauce 3 tsp
- Water 3 tsp
- Vinegar 3 tsp
- Some Onion Pieces
Cooking
- Pre heat the frying pan.
- Pour some oil.
- Scoop the tuna and vegetable mix out with a spoon, and put it onto the pan (each spoonful makes one pan cake).
- Turn it over when the bottom cooks.
- Serve them on the plate.
Enjoy your meal!
![[Resim: p1030615590x442.jpg]](http://img828.imageshack.us/img828/434/p1030615590x442.jpg)
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 250gr.tuna
- 3 dal taze soğan
- Çeyrek soğan
- 1 kırmızı ve 1 yeşil acı biber
- 2 tatlı kaşığı un
- 2 tutam tuz
Yapılışı
- Soğanı, taze soğanı ve biberleri ince ince kıyın,
- Yumurtaları bir kapta çırpın,
- Sırayla kaba sebzeleri ve tunayı ekleyin,
- Son olarak unu ve tuzu ekleyip malzemeleri birbirine iyice yedirin.
Batırmalık Sos (Dip Sos)
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 3 tatlı kaşığı soya sosu
- 3 tatlı kaşığı su
- 3 tatlı kaşığı sirke
- Az miktarda piyazlık doğranmış soğan
(Sos genel bir sostur. Birçok pankek de kullanılıyor.)
Pişirme
- Bir tavaya az yağ koyup kızdırın.
- Karışımdan bir kepçe kadar tavaya koyun(her birinden bir pankek olacak şekilde).
- Altını-üstünü çevirerek kızartın. Pankeklerinizi servis tabağına alın arzu ederseniz sosla ikram edin.
Afiyet olsun...

English
Ingredients
- 2 eggs
- 250g tuna
- 3 stalks of small spring onions
- 1/4 an onion
- 1 red and 1 green chili
- 2 tsp all purpose white flour
- 2 sprinkles of salt
Preparation
- Wash all the vegetables.
- Cut the onion, spring onion, and each chili into fine pieces.
- Break the eggs into a bowl and beat.
- Pour all the vegetables and tuna into the bowl.
- Add the flour and the salt into the bowl.
- Mix them well.
Dipping Sauce
- Sugar 2 tsp
- Soy Sauce 3 tsp
- Water 3 tsp
- Vinegar 3 tsp
- Some Onion Pieces
Cooking
- Pre heat the frying pan.
- Pour some oil.
- Scoop the tuna and vegetable mix out with a spoon, and put it onto the pan (each spoonful makes one pan cake).
- Turn it over when the bottom cooks.
- Serve them on the plate.
Enjoy your meal!