yukari
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Chamchijeon / 참치전
#1

Chamchijeon / 참치전

[Resim: ilko.jpg]

Malzemeler (2-3 kişilik)

1 kutu ton balığı (5 oz: 142 gram)
1 tane soğan
Sarımsak
Tuz
Toz karabiber
Susam yağı
1 yumurta
4 yemek kaşığı un
Kanola yağı

Yapılışı

1. Bir kutu ton balığının suyunu süzerek ayırınız ve bir kaseye koyunuz.
*öneri: Tülbent, kağıt havlu kullanabilirsiniz ya da fazlalık suyu süzmek için elinizle sıkıştırabilirsiniz.
2. Ton balığına ¼ fincan doğranmış soğan, 1 kıyılmış sarımsak, 1 çay kaşığı tuz, ¼ çay kaşığı toz karabiber, 1 yumurta, 1 çay kaşığı susamyağı ve 1 yemek kaşığı un ekleyiniz ve iyice karıştırınız.
3. Yapışmaz bir tavayı ıstınız ve 1-2 yemek kaşığı kanola yağı sürünüz.
4. Bir kaşık dolusu ton balığı alıp kaşıkla karıştırınız ve ısınmış tavanın üzerine koyunuz.
5. Hafifçe bastırın ve kaşıkla kenarlarını yuvarlatınız.
6. Ton balığı karışımıyla 6 küçük krep yapınız.
7. Altları kızıl kahverengi olana kadar piştiği zaman alt üst ediniz ve kreplerin her iki tarafı da kızıl kahverengi olana kadar pişiriniz. Toplam pişirme süresi 3-5 dakikadır.
8. Pişen krepleri servis tabağına aktarınız ve pilavla birlikte servis ediniz.

English

Ingredients (for 2-3 servings)

1 can of tuna (5 oz: 142 grams)
1 onion
Garlic
Salt
Ground black pepper
Sesame oil
1 egg
4 tbsp flour
Canola oil

Directions

1. Strain out the liquid from a can of tuna and place it in a bowl.
*tip: You can use cheesecloth, paper towel, or just squeeze with your hands to get the excess liquid out
2. Add ¼ cup chopped onion, 1 minced garlic, 1ts salt, ¼ ts ground black pepper, 1 egg, 1 ts sesame oil, and 1 tbs flour to the tuna and mix it well.
3. Heat up a non-stick pan and spread 1-2 tbs canola oil.
4. Scoop a spoonful of the tuna mixture with a spoon and place it on the heated pan.
5. Press slightly and round the edges with the spoon.
6. Make 6 small size pancakes with the tuna mixture.
7. When the bottom is cooked golden brown, turn it over and cook until both sides of the pancakes are golden brown. Total cooking time is 3-5 minutes.
8. Transfer the cooked pancakes to a serving plate and serve with rice.

Kaynak/Source
Cevapla
#2

[Resim: 58595768.jpg]

[Resim: 44266928.jpg]

[Resim: 98454217.jpg]

[Resim: 26474594.jpg]

[Resim: img6475ng.jpg]
Cevapla
#3
Pek yenilecek bir yemek değil doğrusu. Yine de paylaşım için Teşekkürler. Smile



Cevapla
#4
Konu için teşekkür ederiz...Smile

>>> https://www.facebook.com/KoreaFansWorld
Cevapla
#5
Çok sağlıklı ve güzel görünüyor. Smile
Paylaşım için teşekkürler. Smile
[Resim: avatar_3117.gif?w=600]
HOŞGELDİN MELEK

Cevapla
#6
Paylaşım için Teşekkürler. Smile

Cevapla
#7
Ton balığı yerine başka bir şey de koyabiliriz, ama lezzetli görünüyor, Teşekkürler. ^^
www
Cevapla
#8
Ön yargılı olmayın derim. Az evvel yaptım, müthiş bir şey. Mutlaka denemelisiniz. Onay
Cevapla




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi