28-07-2010, Saat: 19:53
(Son Düzenleme: 23-08-2013, Saat: 19:52, Düzenleyen: black pearl.)
Chalboribbang / 찰보리빵
![[Resim: qk5.gif]](http://img46.imageshack.us/img46/6291/qk5.gif)
Chalboribbang küçük ve tatlı yapış yapış arpa unundan yapılan bir krep türüdür. Krebin iki tabakasından ve azuki kakao çekirdeğinden yapılan ezmeden oluşur. Bu İngilizcede "yapış yapış arpa ekmeği" olarak ya da "yapışkan arpa ekmeği" olarak bilinir. Chalboribbang Gyeongjunun yerel özel yemeğidir, Güney Kore'de Kuzeydoğu şehrinde, Güney Kore'de tanınmış popüler turistlerin gittiği bir yer. Ekmek, Gyeongju Express Terminal'in girişinin yanındaki fırıncıda satılmaya başlandı. Yapışkan arpadan yapılan arpa unu, Gyeongju tarlalarında ve yakın çevrelerden toplanır. Biçimi yuvarlak ve düzdür, dokusu yapışkan sünger kekle aynıdır.
![[Resim: jzz1.jpg]](http://img855.imageshack.us/img855/9141/jzz1.jpg)
English:
Chalboribbang is a type of small and sweet pancakes made from glutinous barley flour. It consists of two layers of pancake and a spread made from azuki bean. It is translated as "glutinous barley bread" or "sticky barley bread" into English. Chalboribbang is a local specialty food of Gyeongju, a northeast city of South Korea, known as a popular tourist destination in South Korea. The bread, began to be sold at a bakery right beside the entrance of Gyeongju Express Terminal and parking lot of Cheonmachong. The barley flour is made from glutinous barley ,harvested in fields of Gyeongju and near areas. Its shape is round , flat and its texture is similar to glutinous sponge cake.
Kaynak / Source
![[Resim: qk5.gif]](http://img46.imageshack.us/img46/6291/qk5.gif)
Chalboribbang küçük ve tatlı yapış yapış arpa unundan yapılan bir krep türüdür. Krebin iki tabakasından ve azuki kakao çekirdeğinden yapılan ezmeden oluşur. Bu İngilizcede "yapış yapış arpa ekmeği" olarak ya da "yapışkan arpa ekmeği" olarak bilinir. Chalboribbang Gyeongjunun yerel özel yemeğidir, Güney Kore'de Kuzeydoğu şehrinde, Güney Kore'de tanınmış popüler turistlerin gittiği bir yer. Ekmek, Gyeongju Express Terminal'in girişinin yanındaki fırıncıda satılmaya başlandı. Yapışkan arpadan yapılan arpa unu, Gyeongju tarlalarında ve yakın çevrelerden toplanır. Biçimi yuvarlak ve düzdür, dokusu yapışkan sünger kekle aynıdır.
![[Resim: jzz1.jpg]](http://img855.imageshack.us/img855/9141/jzz1.jpg)
English:
Chalboribbang is a type of small and sweet pancakes made from glutinous barley flour. It consists of two layers of pancake and a spread made from azuki bean. It is translated as "glutinous barley bread" or "sticky barley bread" into English. Chalboribbang is a local specialty food of Gyeongju, a northeast city of South Korea, known as a popular tourist destination in South Korea. The bread, began to be sold at a bakery right beside the entrance of Gyeongju Express Terminal and parking lot of Cheonmachong. The barley flour is made from glutinous barley ,harvested in fields of Gyeongju and near areas. Its shape is round , flat and its texture is similar to glutinous sponge cake.
Kaynak / Source