12-05-2017, Saat: 17:28
Candied Sweet Potato and Nuts
![[Resim: r3GnPa.jpg]](https://i.hizliresim.com/r3GnPa.jpg)
Malzemeler
1 tatlı patates
1 çay kaşığı kavrulmuş siyah susam tohumları
30 gr ceviz
30 gr badem
30 gr kaju
2 yemek kaşığı perilla yağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
1 çorba kaşığı pirinç pekmezi
Yapılışı
1. Tatlı patatesleri yıkayın ve lokma büyüklüğünde kesin. Kuru yemişler hazırlanırken, patates dilimlerinin suda bekletin.
2. Her bir kuru yemiş tanesini ayrı ayrı yıkayıp bir süzgeçte kurutun. Tavayı ısıtın ve perilla yağı ile kaplayın. Tatlı patatesleri karıştırın, bir tutam tuz ekleyin ve ağzı kapalı halde pişirmeye devam edin.
3. Bir başka tavayı ısıtın ve perilla yağı ile kaplayın. Tavaya, kızartılacak kuru yemişleri şu sırayla ekleyin; badem, ceviz ve kaju. Tuz ile tatlandırın.
4. Karıştırılmış kuru yemişleri pişmiş tatlı patateslere ilave edin ve hafifçe karıştırarak pirinç pekmezine bulayın.
5. Siyah susam tohumu serpin ve servis yapın.
English
Ingredients
1 sweet potato
1 teaspoon roasted black sesame seeds
30g walnuts
30g almonds
30g cashews
2 tablespoons perilla oil
1 teaspoon fine salt
1 tablespoon rice molasses
Instructions
1. Wash sweet potatoes and cut into bite sized pieces. Soak the pieces in water while the nuts are prepared.
2. Wash each type of nuts separately and leave to dry in a strainer. Heat a pan and coat with perilla oil. Stir-fry the sweet potatoes, add a pinch of salt and then continue to cook with the closed lid.
3. Heat another pan and coat with perilla oil. Briefly stir-fry nuts in the following order ? almonds, walnuts and cashews. Season with salt.
4. Add the stir-fried nuts to the cooked sweet potatoes and coat with rice molasses by mixing gently. Sprinkle with black sesame seeds and serve.
Kaynak / Source
![[Resim: r3GnPa.jpg]](https://i.hizliresim.com/r3GnPa.jpg)
Malzemeler
1 tatlı patates
1 çay kaşığı kavrulmuş siyah susam tohumları
30 gr ceviz
30 gr badem
30 gr kaju
2 yemek kaşığı perilla yağı
1 tatlı kaşığı ince tuz
1 çorba kaşığı pirinç pekmezi
Yapılışı
1. Tatlı patatesleri yıkayın ve lokma büyüklüğünde kesin. Kuru yemişler hazırlanırken, patates dilimlerinin suda bekletin.
2. Her bir kuru yemiş tanesini ayrı ayrı yıkayıp bir süzgeçte kurutun. Tavayı ısıtın ve perilla yağı ile kaplayın. Tatlı patatesleri karıştırın, bir tutam tuz ekleyin ve ağzı kapalı halde pişirmeye devam edin.
3. Bir başka tavayı ısıtın ve perilla yağı ile kaplayın. Tavaya, kızartılacak kuru yemişleri şu sırayla ekleyin; badem, ceviz ve kaju. Tuz ile tatlandırın.
4. Karıştırılmış kuru yemişleri pişmiş tatlı patateslere ilave edin ve hafifçe karıştırarak pirinç pekmezine bulayın.
5. Siyah susam tohumu serpin ve servis yapın.
English
Ingredients
1 sweet potato
1 teaspoon roasted black sesame seeds
30g walnuts
30g almonds
30g cashews
2 tablespoons perilla oil
1 teaspoon fine salt
1 tablespoon rice molasses
Instructions
1. Wash sweet potatoes and cut into bite sized pieces. Soak the pieces in water while the nuts are prepared.
2. Wash each type of nuts separately and leave to dry in a strainer. Heat a pan and coat with perilla oil. Stir-fry the sweet potatoes, add a pinch of salt and then continue to cook with the closed lid.
3. Heat another pan and coat with perilla oil. Briefly stir-fry nuts in the following order ? almonds, walnuts and cashews. Season with salt.
4. Add the stir-fried nuts to the cooked sweet potatoes and coat with rice molasses by mixing gently. Sprinkle with black sesame seeds and serve.
Kaynak / Source
You're a sky
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)
full of stars
![[Resim: 0E8dXo.gif]](https://i.hizliresim.com/0E8dXo.gif)