Bukkumi-Pan-Fried Rice Cakes with Sweet Adzuki Bean Filling
Bukkumi Tatlı Azuki Fasulyesi Dolgulu Tavada Kazartılmış Pirinç Keki
![[Resim: 371vY4.jpg]](http://i.hizliresim.com/371vY4.jpg)
İçindekiler
200g yapışkan pirinç unu
100 gr adzuki fasulyesi
1/3 çk. tuz
1 çk. şeker
1 çk. bitkisel yağ
1 çk. perilla tohumu yağı
1 çk. bal
Hazırlanışı
1. Adzuki fasulyelerini önceden ıslatın(suda bekletin), kaynatın ve süzün. Tuzu ve şekeri ilave edin ve karışımı karıştırın. Adzuki fasulyelerini doldurabilmek için karışımdan küçük toplar yapın.
2. Yapışkan pirinç ununa bir tutam tuz ekleyin ve hamur yapmak için az miktarda sıcak su ekleyin.
3. 2. adımdaki hamurdan alın ve küçük topları düzleştirerek "mantı" haline getirin. Onları ısıtılmış bir tavada kızartın.
4. Adım 1'de hazırlanan adzuki fasulyesi dolgusunu alın ve 3. adımda hazırlanan pirinç unlu "mantılar" ın üzerine yerleştirin. Bunları yarıya kadar katlayın.
5. Üzerlerine bal dökün ve servis edin.
Çeviri: Diyiguu
~# English #~
Ingredients
200g glutinous rice flour
100g adzuki beans
1/3t salt
1T sugar
1T vegetable oil
1T perilla seed oil
1T honey
Instructions
1. Soak adzuki beans in advance, boil and drain. Add salt and sugar and mash up the mixture. Make small balls out of the mixture to make the adzuki beans filling.
2. Add a pinch of salt to the glutinous rice flour, and add hot water little by little to make a dough.
3. Take the dough from step 2 and from into little balls and flatten them into "patties". Fry them in a heated pan.
4. Take the adzuki bean filling prepared in step 1 and place onto the rice flour "patties" prepared in step 3. Fold them in half.
5. Drizzle honey over them and serve.
Kaynak / Source
Bukkumi Tatlı Azuki Fasulyesi Dolgulu Tavada Kazartılmış Pirinç Keki
![[Resim: 371vY4.jpg]](http://i.hizliresim.com/371vY4.jpg)
İçindekiler
200g yapışkan pirinç unu
100 gr adzuki fasulyesi
1/3 çk. tuz
1 çk. şeker
1 çk. bitkisel yağ
1 çk. perilla tohumu yağı
1 çk. bal
Hazırlanışı
1. Adzuki fasulyelerini önceden ıslatın(suda bekletin), kaynatın ve süzün. Tuzu ve şekeri ilave edin ve karışımı karıştırın. Adzuki fasulyelerini doldurabilmek için karışımdan küçük toplar yapın.
2. Yapışkan pirinç ununa bir tutam tuz ekleyin ve hamur yapmak için az miktarda sıcak su ekleyin.
3. 2. adımdaki hamurdan alın ve küçük topları düzleştirerek "mantı" haline getirin. Onları ısıtılmış bir tavada kızartın.
4. Adım 1'de hazırlanan adzuki fasulyesi dolgusunu alın ve 3. adımda hazırlanan pirinç unlu "mantılar" ın üzerine yerleştirin. Bunları yarıya kadar katlayın.
5. Üzerlerine bal dökün ve servis edin.
Çeviri: Diyiguu
~# English #~
Ingredients
200g glutinous rice flour
100g adzuki beans
1/3t salt
1T sugar
1T vegetable oil
1T perilla seed oil
1T honey
Instructions
1. Soak adzuki beans in advance, boil and drain. Add salt and sugar and mash up the mixture. Make small balls out of the mixture to make the adzuki beans filling.
2. Add a pinch of salt to the glutinous rice flour, and add hot water little by little to make a dough.
3. Take the dough from step 2 and from into little balls and flatten them into "patties". Fry them in a heated pan.
4. Take the adzuki bean filling prepared in step 1 and place onto the rice flour "patties" prepared in step 3. Fold them in half.
5. Drizzle honey over them and serve.
Kaynak / Source
☆♡ Duygu ♡☆